Šta je novo?

memorija Winbond pc3200

Blade

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Jel valja? Jel neko imao neka iskustva sa istom?

Znaš kako, memorija je dobra kada hoće da ide na 2xx MHz sa što jačim setovanjima, što znači da ne možeš ništa da znaš dok ne istestiraš memoriju. Zvala se ona winbond, corsair ili trabant bitan je skor u sandri :)...

Blade je napisao(la):

Moduli sa Winbond cipovima (5ns) generalno nisu losi. Ako nam kazes cenu za taj modul mozda ti pomognemo jos vise!

Konkretno Mushkin ugradjuje Winbond cipove ... sto naravno ne mora nista da znaci. Pogledaj samo na cemu sve nema Samsung cipova.

Winbond ugradjuje i Corsair, Kingston itd...Sve to ne mora da znaci da je bas ova memorija dobra :) Kao i Smasung, onaj "original" je OK, a ovi sto imaju samo Samsung cipove su krsh :0

Blade je napisao(la):

ja imam (nemam) sa sa istom,tacnije imao memoriju,ali moja ploca+winbond ne idu zajedno:hump:

delimir je napisao(la):
Winbond ugradjuje i Corsair, Kingston itd...Sve to ne mora da znaci da je bas ova memorija dobra :) Kao i Smasung, onaj "original" je OK, a ovi sto imaju samo Samsung cipove su krsh :0

Imam Samsung(plocica)-Samsung(cipovi), samo noviji model, nisu ona cuvena revizija, ovi su valjda D cipovi. Dokle sme da se bezbedno dize napon(sto manje naravno), da radi na max setovanjima? Default je 2.5V, ploca daje korake po 0.1V.

BokiPK je napisao(la):
Imam Samsung(plocica)-Samsung(cipovi), samo noviji model, nisu ona cuvena revizija, ovi su valjda D cipovi. Dokle sme da se bezbedno dize napon(sto manje naravno), da radi na max setovanjima? Default je 2.5V, ploca daje korake po 0.1V.

Do 3.2V mozes da dizes bez problema, a 2.9V je vec dovoljno za solidne domete.

Kako dici mem. napon na BD72. Ona ide do 2.7, ali postoji li neka fora da se podigne veci napon....

delimir je napisao(la):
Meni Winbond PC2700 radi opusteno na 185 CAS2 2-5-2 1T na 2.5v .
Isto je tako bilo i sa kingstonom sa Winbond chipom. Generalno Winbond memorije su prilicno dobre i rade na ostrijim setovanjima od Samsung-a, ali ne znam koliko trpe visinu radnog takta jer moja KX-7 ne zeli da radi preko 198 Mhz. :(

E pa evo da cujes, Transcend-ov modul 512MB PC2700 (Winbond chipovi 6ns) radi i na 210Mhz ali AGP brlja pa to i ne racunam. Na 205Mhz sam prosao sve testove za koje znam (ima ih podosta). Doduse sa najlabavijim tajminzima. Ipak mislim da je Winbond osetljiviji na ostra setovanja nego na maksimalni klok. Ovaj modul nije u stanju (osim sandrinog memory bandwidth-a) da radi nasviran maksimalno (2-2-5-2-2-1T) na 166Mhz.

Vrh Dno