Šta je novo?

Memorija u komadu ili ne?

petronije

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2006
Poena
301
Imam ASRock P4i65G plocu (Intel 865G Chipset) sa Dual Channel podrskom.
Da li da uzmem 2x512 MB ili 1GB DDR 400 RAMa?
Proizvodjaci u opticaju su Kingston, Kingmax, PQI, Corsair.
Izbor je mali jer zivim u malom selu pored pruge.

Resto konfiguracije glasi:
Intel Pentium 4 2.4GB (Northwood)
3d Club 7600GS 256MB
WD 80GB (8MB buffer)
mrzi me dalje da kucam... (sumnjam da je i ovo bilo potrebno)

Imam ASRock P4i65G plocu (Intel 865G Chipset) sa Dual Channel podrskom.
Da li da uzmem 2x512 MB ili 1GB DDR 400 RAMa?
Proizvodjaci u opticaju su Kingston, Kingmax, PQI, Corsair.
Izbor je mali jer zivim u malom selu pored pruge.

Kako mali izbor kada imas na raspolaganju 4 marke :) . Ja bih uzeo onu kombinaciju koja je jeftinija (isto se odnosi i na proizvodjaca)

Razmisli malo unapred dali te zanima 1Gb s mogucnoscu da uskoro ubodem jos 1GB. Ako je odmah usitnis na 2x512 za 3 meseca ce to mozda biti problem...

Odluka

To je to: 1GB, pa ako Bog da dogodine 2x1GB.
Blagodarim za savete.

BTW, kolika je razlika u performansama izmedju 2x512MB Dual Channel i 1GB u komadu

Blagodarim za savete.

BTW, kolika je razlika u performansama izmedju 2x512MB Dual Channel i 1GB u komadu

Recimo da sam uvek osetio malu razliku kada sam na epox nf2 imao 2x256MB u dual channel-u i bez. Jednom sam merio štopericom koliko sekundi treba zone alarmu da startuje i bilo je dve sekunde manje sa dual-om (ponovio nekoliko puta). Sad koliko je to u procentima, ne znam jer se sećam samo kolika je bila razlika.

Blagodarim za savete.

Ja sam svojevremeno merio performanse sa dc i sc rezimima rada na nF2 platformi i razlika je 5-10 % u zavisnosti od toga sta radis. Razlika moze da bude i vecja kod obrade videa ali generalno cifra je 5-10 procenata.

nforce 2 vam i nije neki reper za mjerenje razlike performansi izmedju sc i dc. Fazon je u tome sto je AMD tih dana veoma malo profitirao od DC (moglo se reci zanemarljivo u realnom radu). Tek sa dolaskom A64 arhitekture, AMD je poceo da rula po pitanju DC performansi.

Intel je druga stvar i ubrzanja mogu ici i do 20-30% u zavisnosti koliko je aplikacija memorijski zahtjevna...

Nazad
Vrh Dno