Šta je novo?

Memorija+procesor+plocha+temperatura=******

Dejo23

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2003
Poena
604
Evo ovako stoje stvari. Imam i845Max2 msi6704 na kome pishe da podrzava ddr333 i celerona na 1.7 sa kingstone ddr 256/333.
Probleme sam vec izlozio ali ima i novih.
Prvo, da mi neko kaze koja je normalna radna temperatura ovog procesora a koja kad se siluje onako mushki.
Drugo, otkrio sam onaj problem shto mi u SiSoft Sandrici on pokazuje da memorija radi na 266. Zamislite :cuss:majku li im da osim ako na plochi nemam p4 sa fsb 533 u biosu nemoze da se namesti memorija da radi na 333 vec samo na 266 zato shto imam celerona.:confused:
I samo molim za josh jedan savet. Kojom drugom plochom da zamenim ovaj krsh ali za iste pare oko 120 evrica.

Dejo23 je napisao(la):
Evo ovako stoje stvari. Imam i845Max2 msi6704 na kome pishe da podrzava ddr333 i celerona na 1.7 sa kingstone ddr 256/333.
Probleme sam vec izlozio ali ima i novih.
Prvo, da mi neko kaze koja je normalna radna temperatura ovog procesora a koja kad se siluje onako mushki.
Drugo, otkrio sam onaj problem shto mi u SiSoft Sandrici on pokazuje da memorija radi na 266. Zamislite :cuss:majku li im da osim ako na plochi nemam p4 sa fsb 533 u biosu nemoze da se namesti memorija da radi na 333 vec samo na 266 zato shto imam celerona.:confused:
I samo molim za josh jedan savet. Kojom drugom plochom da zamenim ovaj krsh ali za iste pare oko 120 evrica.

Ja ne znam ni da li Celeroni mogu uopste i da rade na 533 FSB-u, mislim da rade samo na 400.

Kupi neku nF2 i XP1700+ tB i miran si. :D :D :D :D :D

pa normalno da ne mogu, zato i kazem da mi memorija ne radi na 333 zato shto je procesor sa fsb400 (plocha ne dozvoljava to), pa bi pitanje bilo: koju plochu da uzmem sa fsb-om 533 poshto kasnije planiram da promenim celeron za p4 ali da i dok imam celeron na 1.7 memorija ipak radi na 333 a ne na 266Mhz

Polako, majstore, nemoj odma da pljujes po istoj.Imam istu takvu i radi ko sat. Doduse imam P4 2.4B Ghz/533/512/box.Tacno, temperatura je veca za oko 15C, ali samo u pokazivanju. Pustio sam mu prime95 test oko 1h, i max temp je bila oko 67C. Imam king Pc 2700 memoriju i podeseno je da radi na 166MHZ. Kada sam oc cpu memorija se spustila na 133Mhz.Ako moze da te utesi i asus tusl2-c je pokazivao za oko 10C vcisu temperaturu, imas gomilu postova o tome.

borab je napisao(la):
Polako, majstore, nemoj odma da pljujes po istoj.Imam istu takvu i radi ko sat. Doduse imam P4 2.4B Ghz/533/512/box.Tacno, temperatura je veca za oko 15C, ali samo u pokazivanju. Pustio sam mu prime95 test oko 1h, i max temp je bila oko 67C. Imam king Pc 2700 memoriju i podeseno je da radi na 166MHZ. Kada sam oc cpu memorija se spustila na 133Mhz.Ako moze da te utesi i asus tusl2-c je pokazivao za oko 10C vcisu temperaturu, imas gomilu postova o tome.

Znachi situacija je ovakva. Sa celeronoma sa fsb400 memorija ne moze da radi na 333 vec samo na 266 osim ako ga ne oc.
Temperatura ce uvek biti 10 do 15C iznad normale. Shto znachi da nikad necu znati tachnu.
A dilema je: poshto imam josh malo vremena za reklamaciju, dali da je menjam, a ako je menjam za koju.
Plocha nije krsh, mozda sam se izrazio loshe, ali me je dovela u gore navedenu dilemu. Inache veoma stabilno radi, kad ugasim sve programe za monitoring. ???????????????????????

Interesantno je kako neki sklonost ka eksperimentisanju pokazu tek posle kupovine nekog najcesce sasvim prosecnog hardvera. Ne mogu da se setim da li sam i ja tako poceo ali ako jesam onda mogu da ti kazem da ces se namenjati komponenti kao ni jednog odevnog predmeta do sada. Naravno ima i onih za koje je racunar black box i u taj svet ne zalaze.

Vrh Dno