Šta je novo?

mek brise foldere kad ih "merguje" ??! WTF

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
upravo mi je ovaj uzasan os obrisao seminarski koj sam radio - kompletan direktorijum sa seminarskim - jer sam hteo da ga mergujem sa drugim direktorijumom koj sam radio na laptopu - koj se ofkors zove seminarski. taj drugi je imao dve slike u sebi, a prvi je imao kompletan rad gomilu slika itd.

jel moguce da je ovaj sistem toliko glup da kad se kopira folder gde vec postoji jedan sa istim imenom - on obrise postojeci a snimi nov?!?!?!?! kako se uopste radi merge direktorijuma na ovom sistemu za debile?

btw srecom pa sam imao backup od juce... izgubio sam samo pola danasnjeg dana - ali sta da je bilo nesto bitnije??? kko je moguce da je ovako *****ski resena opcija - cak sta vise replace je na enter... dakle sasvim slucajno tako covek moze da pobrise pola kompjutera...?!??

jel propustam nesto?

ps Voyager voleo bih da se javis sad da mi kazes kako to tako treba, i kako je stvar moje lose organizacije sto imam problem sa tim sto os moze da mi pobrise pola harda onako iz zezanja

Poslednja izmena:
Kroz maglu se sećam da je neka rana verzija Mac OSX 10.0.x ili 10.1.x imala problem sa radom sa NTFS i da se manifestovao upravo tako kako si opisao. Medjutim, vrlo brzo je to zakrpljeno i nije se više prijavljivalo kao problem. Mada, ko zna...

Pomislio sam na NTFS zbog pomenutog laptopa, reko', mac na desk, win na laptop.

Lucase, najbolje da otvorish jedan forum za sva tvoja pitanja u vezi OSXa :)

Ja na SLu normalno merdzujem foldere, pita ako ima duplih fajlova i to je to, isto kao na Windowsu...

razmisljao sam dal da stavim u tips and tricks - ali mi se cini da je jako bitno za one koji prelaze na mek (a izgleda i ne samo njima :p) - da ovo vide - da im se ne bi desilo ono sto i meni.

btw kako to najnormalnije merdzujes foldere, kad mek os nema tu opciju? ne pita on da li hoces da replace duple fajlove - nego pita da li hoces da relpace ceo folder :D proveri mozda ti fali pola harda :d

probaj da na desku napravis folder sa nekim sadrzajem - pa napravi isti negde drugde - al nek bude prazan. onda ga prekopiraj na desktop, kad te pita replace - replace. i dobices prazan folder.

Poslednja izmena:
Onda koristi windows ako ti smeta mek.

e hvala ti - odlican savet. tj nije odlican, uzasan je, nije uopste ni savet. prvo da hocu da koristim win ne bi bio ovde jel da? a izvini sto sam se umesao u tvoj sveti rat protiv windowsa a u korist meka, nekim objektivnim nedostatcima... necu vise.

enivej, za one pametnije od nnnn (koji sebi ne dozvoljavaju ovakve ispade jelte) - a kojima mek vise lezi nego win - mislim da je vrlo koristan warning. (evo recimo drajveru verujem da jeste :p).

a resenje izgleda ne postoji - sem terminala ili neke 3rd party aplikcije... daklem ostaje samo kao warning

Poslednja izmena:
Ako hoćeš da kažeš da si ti prevukao jedan folder u drugi folder ili particiju gde već postoji folder sa istim imenom, sistem ti je ponudio STOP i REPLACE, a ti si kliknuo na REPLACE misleći da će ih sistem spojiti pitaću te zašto se žališ što si izgubio fajlove. Pa sam si pogrešio. Na dugmetu piše REPLACE, sistem ni ne nudi MERGE opciju, tako da si ti ustvari nezadovoljan što sistem nije uradio nešto što nije ni obećao da će uraditi i nemaš zašto da se nerviraš:wave: Mislim, ne vređam nikoga, ali što bi neko mislio da će sistem spojiti foldere ako na dugmetu piše da će ih zameniti.

Pozdrav...

jeli decko, jel si koristio ti windows nekad?

da jesi znao bi da te i windows pita do you want to replace - stim da pod replace ne misli na ceo faking folder nego na fajlove koji se isto zovu. slozices se da to ima nekog smisla, a slozices se isto tako i da ovo sto mek radi nema ama bas nikakvog smisla.

evo odvojicu malo vremena i da ti objasnim zasto ovo sto mek radi nema ama bas nikakvog smisla: jer ti slucajnim izborom replace opcije nepovratno brise folder. bezbednije bi cak bilo da ga sam obrises - jer bi se nasao u kanti za djubre, dok ova replace komanda sasvim brise, tj prepisuje folder koji si kopirao. ako ti i dalje nije jasno zasto to nije ok - evo primera - kopiras neke foldere sa jako bitim fajlovima, i jedan od tih se zove isto kao neki na destinaciji gde kopiras. jednostavnim pritiskom tab+space, ili slucajnim klikom na replace taj stari folder bice nepovratno izbrisan.

naravno uvek postoji opcija da se replace ne pritisne... mada onda zasto ne napraviti recimo opciju gde se pomeranjem misa u donji desni cosak ekrana brise ceo sistem...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno