Šta je novo?

Meizu MX5, Xperia Z3 ili Xperia M5?

puzgolac

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2009
Poena
365
Šta bi od ova tri bilo najbolje?
Da napomenem da telefon uzimam na rate, tako da u obzir dolaze varijante kupovine uz mts ugovor, ili u radnjama koje daju kupovinu na rate, znači ništa po oglasima, budžacima i slično. Kad sam sve stavio na papir, Meizu ispadne najpovoljniji ako uzmem popust na pretplatu 50%, mada su me recenzije malo sludele. Ovi sa ovdašnjih prostora su ga dosta hvalili, a stranci ga u nekim baš napljuvali (Phonearena na primer).
Razmišljao sam i o Lumiji 640 kao dosta jeftinijoj, a solidnoj varijanti, ali se svaki čas potežu neke priče da Windos phone ide u tri tačkice, i da Micosoft odustaje od Lumije i okreće se nekim budućim Surface telefonima. Zato mi se nešto od ova tri čini kao bolja dugoročna varijanta, pošto je sva prilika da telefon neću skoro menjati.

Ne mozes da uzmes popust na pretplatu od 50% i telefon, ne moze i jedno i drugo.

Ubedljivo najisplativija opcija je da uzmes taj popust na sve racune u toku 2 godine a telefon (nov ili max. par meseci star) da potrazis po oglasima i to relativno lako mozes da nadjes primerak sa validnom domacom garancijom, vidim sta si napisao ali ovako se stvarno dosta vise isplati. To moze da bude i MX5 i Z3 ali ti se najvise isplati da uzmes Nexus 5X 32Gb (noviji fon, najbolja kamera i softver/podrska) za 290-300e koji ima domacu garanciju (primerci po oglasima su cesto sa telenora/vipa, ne znam da li su otkljucani ali to je najmanji problem).

Poslednja izmena:
Kod MTS može i jedno i drugo, samo je telefon, normalno, skuplji ako uzimaš oba :D To im je, izgleda, neka nova opcija, znam i ja da ranije nije moglo. Bez obzira na to, Meizu nema kod njih, tako da bih ga kupio u radnji.
Na stranu što ja lično ne volim varijante kupovine preko oglasa, posebno ne polovnih stvari, situacija je takva da je prednja leva guma slaba, a rezerve nema, što reče Paja Vujisić :D Ništa od 300 ili 290 evra odmah, rate su sad realnost.

Onda pitaj u nekoj mts poslovnici da li ocekuju N5X, cudi me da nemaju u ponudi. Taj telefon ti je najbolja opcija za malo duzi vremenski period koriscenja..

5x kod operatera je uglavnom model sa 16gb, i svi nexusi su simfree. Idi na z3 mislim da u mtsu imaju neke ludačke popuste za njega

Pa niko nije rekao da ne treba da uzmes MX5, to treba sam da procenis a zavisi i od razlike u ceni, mada trenutno na mts sajtu ne vidim ni mx5 ni z3 u ponudi. Moguce da trenutno nemaju ta dva telefona.

Naravno, i ne mislim da je neko to rekao, nego znaš kako je kad se baš nameriš na jednu stvar, kao ja na taj Meizu. Pročitao sam neke prilično pohvalne recenzije, gledao ga malo i delovao mi je skroz dobro, ali onda vidim i te gde su ga napljuvali. Mada, koliko mi se čini, ljudi koji ga imaju ovde na forumu su dosta zadovoljni. Nema ga na MTS, ali je u radnjama oko 45000, što mi je na rate ok.
A za Z3, baš malopre gledam, i više ga nema na MTS sajtu, a juče ga je bilo. Tako da sad ostaje samo Meizu, pošto vidim da niko ne preporčuje M5, ili da čekam u narednih mesec dana da se kod Telekoma pojavi nešto bolje.
Ili možda ipak ona Lumija? Možda Windows phone doživi neočekivanu renesansu :D

Cesto nestaju telefoni u mts-u pa ih vrate u ponudu posle par dana, cini mi se da su imali i MX5 jedno vreme a bas me cudi da jedini trenutno nemaju Nexus 5X koji je odlicna kupovina.

Ili možda ipak ona Lumija? Možda Windows phone doživi neočekivanu renesansu

Prijateljski savet - sto dalje od W10M trenutno :) Ako se opamete do kraja godine onda ce sledece i imati sta da traze na smartfon trzistu, za sada su ios/android u velikoj prednosti a i izbor telefona je ogroman.

Pojavio mi se i LG G4 kao još jedna opcija. Čini mi se da je on možda i najdugovečnija varijanta u smislu podrške, samo ne znam da li je toliko bolji od MX5 koliko je skuplji.

Vrh Dno