Šta je novo?

Meizu M2 (mini) sa poludelom baterijom

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav,

Zanima me da li je jos neko imao ovakve probleme, i da li je moguce resiti ih na neki nacin (bez slanja u servis).

Problemi su poceli nekoliko sedmica nakon kupovine telefona i prilicno su nedet. Do tog trenutka je baterija je uspesno drzala 2+ dana i sve je islo super. Jednog dana je odbio da se napuni do kraja (ukucao sa na 88%) i od tada je sve pocelo. Ovo su otprilike simptomi

- Ne napuni se svaki put do 100%, zakuca negde izmedju 85-95%
- Kada se to dogodi, obicno se isprazni daleko brze nego sto treba
- Generalno se prazni brze nego inicijalno
- Ponekad, vec kada se spusti do nekih 15-20% iskljuci se kao da je prazna baterija
- Ponekad radi sasvim ok, ali retko

Flyme je update-ovan sa 4.5.3m na 4.5.4l. To je delimicno ispravilo probleme, ali ne drasticno. Privremeno pomogne da se telefon iskljuci sam, i onda tako iskljucen napuni do 100%. Tada obicno radi normalno nekoliko dana, i onda opet sve iz pocetka. Uradjen je factory reset, isto pomogne privremeno, onda poludi.

Hvala unapred

Cao druze, ja sam imao isto neki problem sa baterijom
Desilo mi se da kad se isprazni skroz i kad ga stavis na punjac pocne da puni od neki random procenat, npr 30% ili 50%. Nisam ga punio do kraja, nego samo nekih pola sata i on se napuni npr do 70, ja ga skinem, koristim malo pa se on sam ugasi.
Srecom je mobilni bio u garanciji pa su mi zamenili za drugi, koji je imao isti priblem od prvog dana pa sam i njega poslao u servis i zamenili za treci koji za sada radi.
Na prvom je i ekran menjao boje, na kraju su iz servisa rekli da se pokvarila ploca, a za drugi su samo napisali da je uocen kvar i da je odobrena zamena.
Predpostavljam da ti mobilni nije u garanciji?
Ima na netu objasnjenje kako uraditi kalibraciju baterije pa probaj tako, nadam se da ce ti pomoci.
I nemoj ga vise prazniti do kraja, izgleda imaju neki problem sa time...

Sent from my m2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cao druze, ja sam imao isto neki problem sa baterijom
Desilo mi se da kad se isprazni skroz i kad ga stavis na punjac pocne da puni od neki random procenat, npr 30% ili 50%. Nisam ga punio do kraja, nego samo nekih pola sata i on se napuni npr do 70, ja ga skinem, koristim malo pa se on sam ugasi.
Srecom je mobilni bio u garanciji pa su mi zamenili za drugi, koji je imao isti priblem od prvog dana pa sam i njega poslao u servis i zamenili za treci koji za sada radi.
Na prvom je i ekran menjao boje, na kraju su iz servisa rekli da se pokvarila ploca, a za drugi su samo napisali da je uocen kvar i da je odobrena zamena.
Predpostavljam da ti mobilni nije u garanciji?
Ima na netu objasnjenje kako uraditi kalibraciju baterije pa probaj tako, nadam se da ce ti pomoci.
I nemoj ga vise prazniti do kraja, izgleda imaju neki problem sa time...

Zapravo jeste u garanciji, u Handy. Kupljen je februara, znaci i telefon i baterija su u garanciji. Ziveo sam u nadi da ce neki update da resi, ili tako nesto, ali izgleda nista od toga. Morace u servis.

Pokusao sam sa kalibracijom (koja zapravo ukljucuje praznjenje), uglavnom je kratkotrajna pomoc, opet posasavi posle par nedelja.

E pa onda je extra, i moj je preko Handy-ja, pa ako su meni 2x odobrili zamenu onda ce i tebi ;-)
Moj ti je savet da direktno odes u BGElektronik koji je ovlasceni servis, tako sam ja radio 2 puta, ljudi su maksimalno korektni.
Tamo im kazes sve to, kako ne pokazuje realan kapacitet baterije i kako nece da se napuni do kraja i brzo se isprazni. Kazes da hoces zamenu za nov aparat i to je to.
Ocekuj da ce im trebati jedno 2 nedelje da zavrse celu papirologiju i posle odes samo po taj papiric i pravo u Handy da ti daju nov mobilni.
Samo prebaci negde sve podatke sto imas jer ti posle nece vracati taj mobilni

Moras da zamenis mobilni u poslovnici gde si ga i uzeo, vrlo verovatno nemaju bas taj - ja sam sivi primerak cekao da stigne nekoliko dana jer nije imao ni jedan u Bg-u.
Postoji mogucnost i da uzmes neki drugi aparat, samo im kazi sta hoces i oni ce ti reci kolika je doplata

Lakse je reci nego izvesti, obzirom da nisam iz Beograda (Nis), pa moram idem kroz Handy. Planiram da napisem/odstampam na papiru tacno sta se desava i gurnem u kutiju, jer sumnjam da ce usmeno neko preneti sve detalje.

Telefon nije moj vec od moje devojke i dopada joj se tako da bi verovatno volela isti takav :). Mada sam malo zabrinut svime sto si izneo. Kvalitet ipak manjka, iako su dizajn, izrada i performanse stvarno sasvim ok. Ako tako stoje stvari i ne postoji zamena, onda neki drugi, ako dodje do zamene.

Hvala puno, napisacu ovde sta je bilo.

U servisu su mi rekli da uglavnom stize m2 Note, mada pretpostavljam da se on mnogo vise prodaje.
Ja nisam hteo da menjam pa cemo da vidimo sta i kako :)
E da, dobro bi ti bilo da stavis taj papir u kutiju, mozes da stavis i da se preterano greje kada se duze koristi (ja sam to napisao prvi put, mada mi je to prvi android i nisam znao da se toliko greju)
Svako dobro i javi sta je bilo ;)

I bitna stvar, prvi put kad sam zamenio mobilni, ovi iz hendija su mi uvalili neki koji je bio vidno izgreban na ledjima-imao je onu nalepnicu a ja naivan je nisam ni skidao tako da sam saznao tek kad sam dosao kuci, ali kasno je bilo. Imao je i vidne ogrebotine oko konektora gde se puni, covek iz servisa nije verovao da su mi dali takav mobilni.
Sreca u nesreci da taj drugi nije lepo pokazivao stanje baterije pa sam ga odneo odmah u servis i dobio novu zamenu.
Trazio sam da mi sledeci daju neotpakovan, tj da otpakuju preda mnom, mada nista, kao politika firme je da otpakuju kada dodje iz uvoza, bla bla, a kad odes u drugu poslovnicu i kazes da hoces da kupis za kes onda kazu da moze neotpakovan, cim spomenes zamenu onda je prica da oni moraju u radji da ga istestiraju i probaju kada dodje, naravno, ne mogu da otpakuju i testiraju kada si ti tu, nego nesto tipa "van radnog vremena i kad niko ne gleda"...
Slao sam mejl za tako nesto, pozvao se na zakon o zastiti potrosaca ali nisu odgovorili...
Ako odobre zamenu lepo pregledaj taj sto ti budu dali da ne prodjes kao ja. Poz ;)

Nemoj da pricas nista za apdejt sistema, citao sam po forumu da su nekima to uzimali za zlo i nisu hteli da priznaju garanciju, mada je druga prodavnica, serviser i marka bila u pitanju.
Moj Flyme je 4.5.3o, i na proslom je bio taj, ne znam kako je na tom 4.5.3m

Nazad
Vrh Dno