Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Ako će da ide na ove Shomijeve displaye, nebitno. Daily driver? Hmm...

Stigla i meni prva pošiljka, naručena direktno od Mountain-a.😁
Porudžbina sa Amazona je odložena i još uvek nemam informaciju kad stiže
Koliko si čekao ?
Ja sam malopre naručio ,mislio sam da preskočim jer nemam paypal ,ali sam napravio nalog ,što je dosta prostije nego što sam mislio
Ostali su samo red swichevi a hteo sam brown ,jer sam pročitao da su malo tiši ,isto sam uzeo jednu kombinaciju keycapsa kao tvoje
Nadam se da će da stigne kod rođaka u Austriji ,15 evra shipping

Naručio 1. januara, prvi mail sa tracking numberom dobio 10. januara, a tastature doneo DHL 16.januara. U međuvremenu sam im pisao da vidim šta je s porudžbinom, s obzirom da kad sam plaćao, pisalo je da sve imaju. Odgovor sam dobio za dva dana gde su mi rekli da se strpim pošto su u nenormalnoj ludnici oko isporuke robe za vreme ove akcije. Kupio sam još dve tastature preko Amazona, misleći da će brže stići, pošto je pisalo “in stock”, međutim i ta isporuka je odložena. To je što je, čekam.🙂
S obzirom da mi je jedna tura sa Amazona otkazana, za ovu su mi odgovorili na poslat upit, da im kasni isporuka i da nju navodno neće otkazati.

Evo, otkazaše i poslednje dve porudžbine sa Amazona,
te smo biliži odgovoru na @Gedora -ino pitanje.
Znamo li što su nas častili ovakvom akcijom? 😁
Po svemu sudeći, izgleda da su ovi pukli ko zvečka i rasprodaju ono što još imaju i ako imaju na lageru, pa koga posreći.
Što se Amazona tiče, tu su definitivno završili, jer toliku gomilu negativnih feedbackova za tako kratko vreme (MountainGGlobal kao prodavca) nisam dugo video.
Takođe sumnjam da su se pojavili i u vidu "Audio Video van Gils" i nude istu tastaturu ali za 151.99, mada i oni ne isporučuju. Čudi me da ih još nisu banovali.
Meni Amazon svakako vraća novac, jedino ostaje žal što nisam uspeo da se dokopam bar još ove dve.:cry: Sada se postavlja pitanje, da li će isporučiti svima koji su naručili direktno sa njihovog sajta.:unsure: Nadajmo se da hoće. Ja i još nekolicina smo imali sreće, a za dalje...
Sad bih već dobro razmislio da li bih išta više od njih naručivao, pogotovo što ni na poruke redovno ne odgovaraju, a ne postoji zaštita kao na Amazonu, pa dok trepneš,
novac ode u vetar. Ne znam. Dobili ste sve informacije od mene, pa odlučite sami.

1.jpg2.jpg

E da, umalo da zaboravim, čekam još u ponedeljak da stigne MOUNTAIN Display pad,
ali srećom, tu je prodavac Amazon, pa verujem da ću dobiti.
Toliko od mene.

Poslednja izmena:
Ja naručio Everest Core sa NL Amazona i stigla u AMS za 3 radna dana. Problem je sto ujna ne moze da je donese pa trazim neku alternativu, Shomi imas neki kontakt za slanje?

Evo, otkazaše i poslednje dve porudžbine sa Amazona,
te smo biliži odgovoru na @Gedora -ino pitanje.

Po svemu sudeći, izgleda da su ovi pukli ko zvečka i rasprodaju ono što još imaju i ako imaju na lageru, pa koga posreći.
Što se Amazona tiče, tu su definitivno završili, jer toliku gomilu negativnih feedbackova za tako kratko vreme (MountainGGlobal kao prodavca) nisam dugo video.
Takođe sumnjam da su se pojavili i u vidu "Audio Video van Gils" i nude istu tastaturu ali za 151.99, mada i oni ne isporučuju. Čudi me da ih još nisu banovali.
Meni Amazon svakako vraća novac, jedino ostaje žal što nisam uspeo da se dokopam bar još ove dve.:cry: Sada se postavlja pitanje, da li će isporučiti svima koji su naručili direktno sa njihovog sajta.:unsure: Nadajmo se da hoće. Ja i još nekolicina smo imali sreće, a za dalje...
Sad bih već dobro razmislio da li bih išta više od njih naručivao, pogotovo što ni na poruke redovno ne odgovaraju, a ne postoji zaštita kao na Amazonu, pa dok trepneš,
novac ode u vetar. Ne znam. Dobili ste sve informacije od mene, pa odlučite sami.

Pogledajte prilog 477842Pogledajte prilog 477843

E da, umalo da zaboravim, čekam još u ponedeljak da stigne MOUNTAIN Display pad,
ali srećom, tu je prodavac Amazon, pa verujem da ću dobiti.
Toliko od mene.
E smor... ali ima smisla, pošto su popusti hardcore. Baš šteta, jer su im proizvodi bili odlični na ovom malom uzorku što kupih. Meni je inače danas stigao numpad, podloga i još jedan keycap set. Kupio sam direktno od njih, ako nešto znači, oba puta.

Prilozi

• 20250125_212115.jpg
    20250125_212115.jpg
    309.2 KB · Pregleda: 47
  • 20250125_212147.jpg
    20250125_212147.jpg
    247.3 KB · Pregleda: 41
  • 20250125_212226.jpg
    20250125_212226.jpg
    590.7 KB · Pregleda: 40
  • 20250125_212243.jpg
    20250125_212243.jpg
    155.4 KB · Pregleda: 35
  • 20250125_212346.jpg
    20250125_212346.jpg
    577 KB · Pregleda: 44
@Gedora
Pazi kad sam danas uzeo isti set na oglasima ovde u Holandiji za 30e + poštarina i to novo, neraspakovano. Tek sad mi ništa nije jasno, odakle je taj lik nabavio i po kojoj ceni???
Ko zna šta rade ovi iz Mountaina. Ili su sve tastature toliko precenjene da nemam reči.
Čuj, 50, 100, 200, pa i 1000 eura, a nekad kad daš za tastaturu 50 maraka, izuo si se do…
Izgleda da sve ode dođavola.

IMG_4577.jpeg

BTW, stigli display stalci sa Temua i mogu reći da su odlični za par eura.

IMG_0785.jpegIMG_0784.jpegIMG_0783.jpeg

Poslednja izmena:
Iskoči mi na Temu crna AJAZZ AK820 sa crvenim svičevima za 2800. Da li je neko uzimao?

Meni je danas otkazana porudžbina sa njihovog sajta. Porucen Everest max pre 12 dana i do danas nisu uspeli da pošalju. Kažu nemaju poručenog modela na stanju, vratili pare preko PP-la i to je to.

Evo neke hronologije u poslednjih 7m za Mountain...

Stigao malopre i Displaypad 😅, pa evo malo sličica.🙂
IMG_0793.jpegIMG_0787.jpegIMG_0788.jpegIMG_0789.jpegIMG_0792.jpegIMG_0791.jpeg

Naručih i malo kapica sa Alija da mi ne propadnu koinsi i popusti koji su u toku.:giggle:
Vidim da ta radnja ima gomilu pozitivnih fidbekova,
pa se nadam se da neće razočarati.😁

IMG_4579.jpegIMG_4580.jpegIMG_4581.jpeg

znaj samo da boje nisu onakve kakve su na fotografijama.

@Shomi22 i ostali - može li neki link za keycaps, treba mi za Ajazz 99 a vidim da ima više vrsta, ne znam koji odgovaraju za tu tastaturu?

Ove što sam kupio (Cherry MX) sigurno odgovaraju.
Evo ti link od radnje, pa baci pogled.
Prvi put ih naručujem, to su GMK klonovi, pa ne znam kvalitet, ali kolege su verovatno već kupovali od pomenutog prodavca, pa će podrobnije objasniti.😉

Jesmo minimum ja i jurodivi, sasvim su dobri za te pare.

Imam Keychron k6 vec tri godine, gateron red hot swappable. Malo bih promenio, mozda presao na clicky, ali ne preglasne. Treba mi preporuka. Najbolje da su dostupni na aliexpressu, ili u EU.

U pravu si, mada su materijali i ostalo identični, zar ne?

Klinac se častio od prve plate :love:

wooting80he.jpg

Sad da sačekamo da stigne iz Nemačke, poručena je tamo na adresu kod prijatelja, jer je shipping za Srbiju (pre)skup + carina...

Javljam utiske :)

@Shomi22 i ostali - može li neki link za keycaps, treba mi za Ajazz 99 a vidim da ima više vrsta, ne znam koji odgovaraju za tu tastaturu?
Poslužiće bilo koji set koji ima numpad i 1u Alt, Ctrl i "meta" taster (Fn/Code/Super ili kako već reše da ga nazovu).
Sad, zavisi kakve bio hteo. Cherry profil ili viši, koje boje okvirno, da li moraju da budu sa providnim znacima zbog svetla...

Imam Keychron k6 vec tri godine, gateron red hot swappable. Malo bih promenio, mozda presao na clicky, ali ne preglasne. Treba mi preporuka. Najbolje da su dostupni na aliexpressu, ili u EU.
Nemaš tiši clicky prekidač, svi su glasni u majčinu, u većoj ili manjoj meri, heh.
Jesi li siguran da želiš baš clicky a ne taktilni?

Ako bi clicky, moja preporuka su Gateron Melodic, interesantan i ne previše bučan clicky switch ali je skup...najjeftinije što sam video na Aliju je u GGBOY Switch Store radnji, nekih 50€ za 110 komada:
www.aliexpress.com/item/1005007439132961.html

Ako su ti oni skupi, onda Kailh Box White V2. Nešto na istu foru ali teže na pritisak i glasnije bi bio Box Jade V2.
Na Aliju su Box White V2 30-ak evra za 110, Box Jade 35-40€.
Mađari takođe imaju Box White u pakovanjima od 35 komada i 3x35 je kod njih izađe oko 35€. Ako ti se ne čeka, raspitaj se na KP koliko bi te koštalo 110 ili 3x35 komada Box White...doduše, ne znam da li su ti V1 ili V2 (bitno je).

Ja sam naručio pakovanje od 110 kom Haimu Sea Salt Linear Swith da probam, kao i Kailh Box Switch Black, a usput i Keychron K12 keycap set iz Amerike, da spakujem jednu Glorious gmmk 60% tastaturu koju sam u međuvremenu jeftino uzeo na Amazonu. 😁
Vidim da šalju i u Srbiju.😉 Rok isporuke 10-20 dana.
E, da, daju automatski i popust od 10% na navedene cene.🙂

Poslednja izmena:
Da li neko može da mi pomogne oko izbora kapica za Corsair gaming k63, CHERRY MX Red switchevi.
TKL je faktor, 88 komada
Na ovoj tastaturi jako lako spadaju kapice inače, a jednu sam sad uspeo da polomim iznutra onaj krstić(CAPS LOCK dugme), pa bih uzeo jedan set čisto da zamenim jer je na tastaturi neki fazon norveški layout...
Tastatura je crna, pa i bilo koja boja se uklapa...

Da li neko može da mi pomogne oko izbora kapica za Corsair gaming k63, CHERRY MX Red switchevi.
TKL je faktor, 88 komada
Na ovoj tastaturi jako lako spadaju kapice inače, a jednu sam sad uspeo da polomim iznutra onaj krstić(CAPS LOCK dugme), pa bih uzeo jedan set čisto da zamenim jer je na tastaturi neki fazon norveški layout...
Tastatura je crna, pa i bilo koja boja se uklapa...
ja za neku svoju corsair nisam uspeo da nadjem set zbog nestandardnog donjeg reda. Kupi caps lock posebno i prodaj to.. jeftinih a dobrih tastatura koliko hoces.

Nazad
Vrh Dno