Šta je novo?

Periferni uređaji Mehanička tastatura?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

iksde

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 5800x
Matična ploča
Asrock B550 Extreme4
RAM
2x8@3600
GPU
msi suprim x RTX 3080
PSU
Asus ROG STRIX 850W
Kućište
NZXT H 710
Monitor
LG 27gp850
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posle relativno kratkotrajne upotrebe Cooler Master CK 550 je prestala da radi. Tastatura mi je odgovarala ali kapice su se brzo izlizale i značajno je podigla upotrebu alkohola u porodici. Pre bih rekao da je oblik odgovarao.

Treba mi za povremeni gejming x2 korisnika i pomalo ofisa i da je mehanička, puna veličina, ne preterano skupa. Bežična za do 9, 10k dinara verovatno teško.

Čitajući malo po forumu FANTECH MK855 RGB Maxfit108 mi se na oko sviđa. Ima i crna verzija. Ili nešto drugo?

Pa ja bih ti predložio recimo Royal Kludge RK98 , samo ne znam gde možeš da kupiš...

Ako je mogucnost narucivanje sa Alija, moja preporuka je Aigo 108 (yellow swithch) ili recimo Royal Kludge RK98 ako neko ima (to moze i kod nas da se nadje). Ne znam koliko je Fantech kvalitetan, imao sam njihovu MaxFit67 i nisam bio odusevljen, kostala je skoro 130e a bila je djubre iskreno. Redragon mozda moze da ti bude okej izbor. Samo retko koja tastatura od tih prebuilt ima tihe switcheve.

Royal Kludge RK98 mi možda više odgovara od asusa zbog mogućnosti zamene prekidača, mada scope II... Još dan dva da slegnu utisci...

Da, da, Asus nisu predviđene za modovanje.

Većina predloga nije odmah dostupna i na kraju sam se odlucio za Scope II. Krenuo sam sa 9-10k i stigao do 18k din.

Tastatura je jako tiha. Baterija se troši oko 2-3% na dan. Dosta je lepši osećaj kucanja u poređenju sa CM.
Font je čudan, šift funcije na kapicama ne svetle. Softver je nula precrtana. Armory crate radi ali i nije potreban, sve funkcije se mogu podesiti na tastaturi. Aura creator koja je namenjena samo ROG uređajima ne radi. Koliko vidim po net-u mnogo korisnika ima problem.

I Aigo je naručen. Imaće svoju namenu u svakom slučaju.

Nazad
Vrh Dno