Šta je novo?

Medium/high end ploca - preporuka

knjaz.milos

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
320
Menjao bih plocu iz masine iz potpisa,pokusavam da je prodam zajedno sa e6750 koji je bio zaboden u nju pre dolaska quad-a i 4870x2....dvoumim se izmedju p45 i x48 chipseta...sa DDR2 podrskom....Razmisljam o high-end plocama Maximusi,Rampageovi,DQ6 itd.......kinta od prodaje stare ploce i procesora + doplata za neku bolju/savremeniju plochu....

Shta se medju forumashima pokazalo dobro .... ?

kupi asus P5E i stavi bios od Rampage Forumula
mada ne razumem potrebu za novom plocom, svakako taj proc vise ne mozes klokovati
nema potrebe da uzimas savremeniju plocu jer je kraj ere 775 socketa

jedan...ali ne i glavni razlog je raspored sata konektora na ploci....ima ih 6 a 3 su mi blokirana sa 4870x2 (probao sam svakojake egzibicije,do granice da oshtetim ili plochu ili konektor...ili mi kartica ne lezhi dobro u PCI-E slotu pa dobijam BSOD).....a i x48 mi nudi mogucnost crossfire-a i PCI-E 2.0 u buducnosti ....ova ploca p5k premium....je sasvim ok......cak stavishe....super je.....ali ipak mislim da mi treba jos jedan upgrade......i to poslednji shto se ove konfiguracije tiche,u vidu maticne ploce.....shto bih prodajom starog ali dobrog procesora i stare ali dobre ploce mogao dobro finansijski da podnesem...da tako kazhem.

Poslednja izmena:
Jeste, ali ces bezveze potrositi pare na x48 jer je to zapravo isti chipset kao i x38. Ako mislis da radis crossfire sa jos jednom 4870x2 onda ce ti procesor biti usko grlo, a ne skalira tako dobro. Da sam na tvom mestu, ako ti vec smetaju sata konektori a L verzija ne pomaze, uzeo bih neku solidnu P45 plocu, ili x38. Stedeo bih pare za novije generacije procesora i grafickih, posto ce ti ta konfiguraciju zadovoljavati potrebe jos neko vreme.

Ne pomazu sata kablovi L...po 90 stepeni ubadanje....

http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_p5kpremium_wifi/images/9.htm

kao sto se vidi na slici ne mogu se stave 2 L konektora jedan iza drugog.....

a po mom subjektivnom misljenju Maximus II Formula (P45) ili Rampage Formula (x48) bi bili dobar choice .....

mislim da jos nema svrhe prelaziti na i7 (za sebe licno govorim) jer performanse nisu znatno bolje...a cena novog CPU+MoBo+DDR3 ..... je ipak previshe.

Pa nemas potrebe ni za tim plocama... Nikakvu razliku neces primetiti, sve i da uzmes biostar p45 plocu :p Ta sto imas je odlicna ploca i nema potrebe da je menjas.
edit: kako ne mogu jedan iza drugog? okrenes ih suprotno...

Poslednja izmena:
Ne mozes konektor okrenuti suprotno....malo je komplikovano objasniti.....ali ne mogu zarotirati taj L deo za 180 stepeni u ubosti ga....vec moraju jedan za drugim (da tako kazem serijski) da se ubodu....i jedan drugom smetaju........a ako stavljam ove obicne...vga kartica ih smrvi tezinom toplotom iskrivi i same kablove i sam konektor na ploci...pa se ne bik zezao....kad bi bilo negde da se kupi kontra ugao L sata kabl (znas ono kao...leva vrata i desna vrata fazon)...uzeo bih ga...ali ga ja u NS nisam nasao...a kako objasniti preko telefona nekom radniku u BG prodavnici...probao sam jednom...i nisam smeo vise :)

:) ... si pogledao layout ploce p5q deluxe ... ? .... opet ima sata port koji bi bio blokiran karticom...ipak cu nesto drugo.....Maximus II Formula (P45) ili Rampage Formula (x48) ... samo jos nisam siguran shta.

koji je sata blokiran karticom? imam p5q-e i nista nije blokirano

Mislim da je taj jedan konektor ipak nesto vise pozicioniran. Ti uzmi sta si zapikao, samo ti kazem da ti se ne isplati dati 200e za plocu. Pogeldaj DFI P45-T2RS Plus

Da u pravu si...ja se zalepio za Asus-a...samo zato shto me ova sadasnja ploca i dalje odusevljava...ali evo gledam tu DFI i BIOSTAR T-Power I45 ....

Ne znam sta da ti kazem, ako ti je pik bio na asus-u, ti uzmi njega, jeste da je precenjen ali bolje i to nego da kukas i proklinjes 50 evra i par likova sa foruma. Znam iz iskustva :d

Jos nisam odradio purchase ali potreban mi je savet pronto (danas uzimam nesto od navedenog) imam na raspolaganju sledece opcije (nema vise biranja Rampagova i Maximusa :) )

Biostar TPower I45
Asus P5Q-E
Asus P5Q Pro
GigaByte GA-EP45-DS3
GigaByte GA-EP45-DS3R

Jos nisam odradio purchase ali potreban mi je savet pronto (danas uzimam nesto od navedenog) imam na raspolaganju sledece opcije (nema vise biranja Rampagova i Maximusa :) )

Biostar TPower I45
Asus P5Q-E
Asus P5Q Pro
GigaByte GA-EP45-DS3
GigaByte GA-EP45-DS3R

Na ovu listu dodaj i DFI LanParty P45-T2RS DarK, pa izaberi.

koliko si platio?

Vrh Dno