Šta je novo?

medion

bledcek

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2006
Poena
316
da li neko ima iskustva sa laptopovima MEDION, mane vrline?

Imam ja.....otprilike isto ko i gericom.

To je jedan od najjeftinijih brendova u Nemackoj i Skandinaviji, prodaje se u Aldiju sa zvucnim "megaherci teraherci sistemom"... Licno mi se ne svidja jer sam radio na dva komada i kvalitet izrade je gori/isti kao na Gericomu. To je bilo pre tri godine, mozda su se dosada i popravili, ne znam.....al cisto sumnjam.

Moja preporuka ti je da NE kupujes to.

POzdrav! :type:

da li neko ima iskustva sa laptopovima MEDION, mane vrline?

Ne vidim zašto bi neko kupio Medion ili Gericom laptop SADA kad su brand name notebook računari toliko pojeftinili, i masovno su dostupni preko legalnih kanala, po povoljniim cenema. Sećam se da se Medion i Gericom prodavao dosta u Srbiji pre 5-6 godina, kad su ih krali po nemačkoj i austriji i "valjali" ovde upola cene legalnog laptopa, ali sada... kad možeš kupiti DOBAR i LEGALAN laptop po više nego povoljnoj ceni .... ne vidim tu mesta Medion-u.

ne znam koliko treba drzati do brenda, odnosno platiti vise, kada sada, prakticno svi uzimaju komponente od nekog drugog!!!!!

brend jednako poznati kvalitet, garancija,servis

dovoljno razlgoa za uzeti brend

Poslednja izmena:
Sigurno,ali medion na lap tp koji ja imam daje 3 godine garancije.Da prodaje se u aldi-ju.Pa
šta?Ja ga imam(md 97500)i veoma sam zadovoljan.sa svim sto dolazi i za te novce(999 eur)
tad je zaista bi odobra investivcija.i molim da mi se pojasni pojam legalni lap top.Mislis ne kradeni?Pa 50% telefona tak odolaze kod nas(Skidaju se sa mreže).Svi imaju pravo na izbor i ja bih prvi volio da kupujemo svi hp,dell ali upitanju su ipak valutne prirode.
evo jesn od linkova o tom medionu:
http://www.tweaking-gamers.com/forum/index.php?showtopic=4462

MEDION pravi entry level laptopove i slažem se da treba izbegavati njihovu kupovinu, jer za skoro iste pare može se naći kvalitetan Acer ili hp nx serija.

Medion, cini mi se, nista ne pravi, vec poruci izvesnu kolicnu od nekog velikog proizvodjaca kao OEM i onda brendira tu robu kao Medion.

Poslednja izmena:
Pitanje je bilo dobre i lose osobine,iskustva volio bih da cujem vasa iskustva,a ja cu prenijeti naravno svoja:
dobra masina,ne bas pretjerano svetao ekran,grije se dosta,dobra baterija.3 god garancije
bt,4usb,tvout,7.1 zvuk citac otiska prsta,svjetlo na ekranu za nocni rad
mnogo dobrog softvera dolazi u paketu sa njim nero,power cinema,cinema linux,itd nije best bay,ali ako nadjes dobro ocuvan ili kupujes nov za pristojnom cijenom zaista ces dobiti ono sto mislis da kupujes.Ja ga posjedujem vec 1.5 god i jedina moja investicija je bila kupovina jos 1 gb ddr2.
Znaci ne tvrdim da je ovo savrsenstvo,ali za moje shvatanje notebook-a je to TO!

jos jedan glas za izbegavanje tih niskobudzetnih brendova ako je ikako moguce.

drzi se hp, ibm, toshiba, eventualno acer brendova i problema ne bi trebalo da bude.

posedovao sam medion laptop i mogu priznati da je dosta dobro radio a za male pare sam ga nabavio iz nemacke jedino sto je izrada kucista prilicno krs

postoji novi dell koji ima istu konfiguraciju kao medion onaj maleni, to kinezi pakuju, i samo menjaju plastiku, ne dolazi u Srbiju kvalitetna roba, samo ono sto upakuju kinezi u trecoj smeni, to vazi za svu tehniku koja stize kod nas. Samo menjaju nalepnice :)

ja iskreno ne bih gledao marku, samo hardver i garanciju. ako dva laptopa imaju identičnu hardversku postavku i isto trajanje garancije, a jedan košta 2000eur jer je dell recimo, a drugi 1500eur jer je šljcvč marka, pre bih uzeo ovaj drugi. ni izgled me ne zanima, evo kupio sam užasno ružan laptop jer mi je hardverski apsolutno odgovarao.

ja iskreno ne bih gledao marku, samo hardver i garanciju. ako dva laptopa imaju identičnu hardversku postavku i isto trajanje garancije, a jedan košta 2000eur jer je dell recimo, a drugi 1500eur jer je šljcvč marka, pre bih uzeo ovaj drugi. ni izgled me ne zanima, evo kupio sam užasno ružan laptop jer mi je hardverski apsolutno odgovarao.

slicna im je cena, a konfiguracija ista, Dell kao brand nesto skuplji...

generalno pada cena tehnike sve, upravo zbog povecane proizvodnje, nocna ilegalna smena, mali zuti kinezi ne spavaju, nego prave tv, kompjutere, i ostalu tehniku celu noc!

Znaci nije ti bitno sto se ta ščljvć marka grije ko pec, i sto je bucan i sto se svako malo rusi zbog pregrijavanja npr.

pregrevaće se svaki ako ga ušuškaš u ćebe kao što ljudi rade, pa se posle žale što im crko laptop i ta firma ništa ne valja, itd... teško da će bilo koji kompjuter da rikne ako ga držiš na stolu na podlozi za hlađenje... nije laptop napravljen da se drži u krilu, u krevetu, na stolici, nego na stolu, a mali je da bi mogao da gaponeseš sa sobom sa stola na sto, ne iz kreveta u krevet...

jake konfiguracije a mali ventilatori, mnogo se zagreva, nedovoljno hladi u malom prostoru, to je cela prica...

... nije laptop napravljen da se drži u krilu, u krevetu, na stolici, nego na stolu, a mali je da bi mogao da gaponeseš sa sobom sa stola na sto, ne iz kreveta u krevet...

Cekaj, cekaj, cekaj, lap-top nije namenjen za drzanje na "krilu" (sto ce reci da si bukvalno preveo ime) nego na stolu???? Molim objasnjenje :wall:

Koji glup zakljucak laptop netreba drzati u krilu i u krevetu pa najbolje da uz laptop nosim sto i stolicu a kad na put idem obavezno sto u kolima.

samo ga ti ušuškaj u krevet, igraj crysis i pomoli se bogu...

nemam nameru, niti sam to ikada radila, ako se ususkava, to se radi zbog hladnoce, odnosno zbog baterije, a laptop zaista znaci na krilu, misleci na gornji deo nogu odnosno butina, nije u pitanju letenje:d

Nazad
Vrh Dno