Šta je novo?

Medion E7222 MD99060

DejanStankovic

Zapažen
Učlanjen(a)
16.04.2022
Poena
11
Hteo bih da ubacim sto jači procesor u ovaj laptop.Na netu sam nasao da je to model 3840qm.Nasao sam takav model na sajtu kp,medjutim prodavac mi kaze da ovaj model laptopa ne moze da podrzi nijedan model iz serije QM.
Molim,za vase misljenje.

Koji je trenutno čipset laptopa i koji je trenutno procesor u njemu? Imaš cpu-z program da skineš, pa odatle izvuci informaciju.

Po Aldijevom sajtu pise da ima i3-2350M u njemu. Bez probe ne možeš biti siguran da li podržava treću generaciju.

Vidi pod mainboard šta piše (chipset deo), ali računaj da ne može 3000 serija. Jedino i7 2000 QM serija ima smisla, ali vodi računa da su ti procesori 45w, pa ako je postojeće hlađenje baždareno za 35w procesore, možda će se pregrevati, pa ćeš morati da limitiraš performanse boljeg procesora. ILI, ako je Medion tako odlučio u njihovom biosu, da kada ubaciš procesor, uopšte ne uspeš ni da butuješ.

Za ovakve stvari oko podržanih i nepodržanih procesora je hit or miss, posebno sa brend računarima. ALI, uzmeš i guglaš naziv laptopa (pun) i dodaš i7 i nadaš se najboljem, da je neko nadograđivao ili da se direktno prodavao. Moj brzi gugl (sa informacijama sa poljskog sajta) kaže da ima tog modela iz i7 qm procesorom.

ja sam na lenovu msm h76 chipset lagano sa b960 na i5 3230m..

Evo slike BIOS-a i chipseta

Prilozi

• IMG_20220610_104519.jpg
    IMG_20220610_104519.jpg
    245.4 KB · Pregleda: 19
  • IMG_20220610_104328.jpg
    IMG_20220610_104328.jpg
    242.2 KB · Pregleda: 22
Vidi pod mainboard šta piše (chipset deo), ali računaj da ne može 3000 serija. Jedino i7 2000 QM serija ima smisla, ali vodi računa da su ti procesori 45w, pa ako je postojeće hlađenje baždareno za 35w procesore, možda će se pregrevati, pa ćeš morati da limitiraš performanse boljeg procesora. ILI, ako je Medion tako odlučio u njihovom biosu, da kada ubaciš procesor, uopšte ne uspeš ni da butuješ.

Za ovakve stvari oko podržanih i nepodržanih procesora je hit or miss, posebno sa brend računarima. ALI, uzmeš i guglaš naziv laptopa (pun) i dodaš i7 i nadaš se najboljem, da je neko nadograđivao ili da se direktno prodavao. Moj brzi gugl (sa informacijama sa poljskog sajta) kaže da ima tog modela iz i7 qm procesorom.
Moze li link do tog sajta?

Da li neko zna kako da se pokrene Medion Fast Boot na ovom laptopu (kada pritisnem F9 prilikom pokretanja BIOS-a samo produzi u postojeci sistem)?
Kada skinem zvanicni fajl : fb_e7222_2.0.90530.ion.img nemogu nikako da ga otvorim da vidim sadrzaj(power iso, ultra iso,daemon tool ultra - svi izbacuju gresku).
Fajl je skidan vise puta ali uvek isti problem.
Nasnimam ga pomocu RUFUS-a ali se nista te ne desava kada bootujem sa te fleske(zanimljivo da pokazuje da je fleska prazna nakon nasnimavanja fajla od 1.4GB)

Da li je neko zna proceduru sa instaliranje/pokretanje FastBoot moda na Medion laptopovima?

Nazad
Vrh Dno