Šta je novo?

medion digitainer?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
mozda nije pitanje za servis, ali verujem da ovde najvise ljudi znaju..... imam novo novcijato medion digitainer multimedijalno kuciste, na kome ima dosta audio/video prikljucaka, daljinski..... koja ploca moze odgovarati za ovo kuciste, a da ima na njoj prikljucke za sve ovo navedeno?
hvala za odgovore!

Neki APU sa malom pločem bi sigurno stao tu. Trebalo bi znati koji je tačno, po Googleu ima ih gomila raznih. U principu to su uglavnom mala kućišta ali rođena za neki HTPC. Pazi samo na mesto za napajanje, obično su to neka nestandardna. Oni izlazi u ulazi napred nisu ništa neobično. Čitači kartica idu na unutrašnji USB a audio izlazi i ulazi imaju mesto za povezivanje na ploči. USB, naravno takodje na unutrašnji USB priključak. Ubaci to ime u Google. ima tu i slika pa vidi koja je najbliža. Inače ˝Medion˝ bi trebalo da bude Trade Name za Fujitsu-Siemens. Sredio sam bratu jedno slično, isto pod imenom Medion i imalo je full size 775 ploču unutra.

ima vec napajanje na njoj, dvd cicatc, daljinski,.... i ta gomila audio/video/scart/citac kartice/firewire.... itd

Nađi bar okvirno koji je Medion. ima ih više na googlu. Trebalo bi da ima nalepnicu sa nekim oznakama. Ova moja je imala i neko uputstvo na unutrašnjoj strani poklopca.

daljinski prijemnik mu ide na usb, ali nece da ga ukljuci preko daljinskog..... sad stavljam win7 pa cu videti kako se ponasa....

ajde ako neko zna sta sa daljinskim uraditi da proradi nek da savet?
thx

Ma ovako nećemo nigde stići. Prvo kažeš kućište i pitaš koja ploča može da se stavi a sad ispade kompletan kompjuter, ja mislio da je prazno. Moraćeš prvo da nadješ koji je tačno, kad sam pretražio na Google našao je nekoliko sa istim imenom. treba naći koji pa skinuti uputsva. Ovako nagađanje i gledanje u bob ne vodi ničemu. Ako ti uspe instaliranje windowsa onda može da se nadje bar model ploče i šta sve ima u njemu. Skini ovaj program sa kojim ćeš moći da vidiš puno podataka o kompu, možda čak i pun model itd.
http://www.gtopala.com/download/oc/siw-setup.exe

kuciste je bilo prazno sem napajanja i dvdija. ubacio sam saphire 740g2 plocu, 2gb rama i sempron dual core cpu, instalirao win7, povezao konektore na plocu, i sve radi sem daljinskog. guglao sam i video da mi treba neki ati x10 plugin, da bi daljinski radio. na samo kucistu mediona nema ama bas nikakve oznake, sto puta sam gledao ali isto izgleda i kuciste i daljinski kao na ovoj slici
http://www.google.rs/imgres?imgurl=...=70AfUfJf1MTiBJGJgcAP&ved=0CDwQ9QEwAg&dur=313

instalirao sam i evenghost i taj x10 plugin. u device manager nigde ne vidim bilo sta u vezi konektora usb za daljinski. ako konektor okrenem obrnuto i povezem n plocu, onda mi u device manageru pod usb izbaci unknown device....

posle instalacije tih x10 drajvera sto si mi dao prvi link, vise nemam unknown device u d. manageru, ali ja i dalje nemam pojma kako da ga nateram da reaguje na dugmice sa daljinskog...

Nazad
Vrh Dno