Šta je novo?

Media Player...Koji?

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Računar imam od 2003. godine i od tad, pa i dan danas koristim MV2Player. Navikao sam na njega godinama, a uz to savršeno mi funkcioniše uz Logitech UltraX remote, bez ikakvih podešavanja.

Medjutim pošto nema novih verzija ovog player-a, nema ni podrške za neke tipove videa, recimo mp4...pa je došlo doba, da se drugo proba :D

Koji vi player koristite?

Meni je potrebno da ima dobru podršku za titlove, ali i da ima lako uskladjivanje titla sa videom ukoliko žuri ili kasni...šta ću kad mi žena ne razume engleski baš najbolje.
Takodje bi bilo lepo ukoliko postoji i verzija za Linux distribuciju.

Upravo isprobavam VLC i GOM...Gom mi se više dopada, ali koliko vidim njega nema za Linux. A VLC mi je katastrofa, gomila podešavanja, a i titlovi nekako ružno izgledaju na njemu. Kao da su slova sva kockasta, nemaju glatke ivice. Podešavanja, nisu toliki problem, ali mi je ružan :(

Zato sam i pokrenuo temu u nadi da ću saznati za neki player koji do sada nisam isprobao.

Meni je taj gom toliko loše radio...
Prvo sam bio prešao na splayer, ali posle svakog updatea on se vrati na kineski jezik. :-D
Kada mi je to dojadilo, prešao sam na media player classic home cinema i nisam se okrenuo 2 puta. :)

Ttalk.

Upravo isprobavam VLC i GOM...Gom mi se više dopada, ali koliko vidim njega nema za Linux. A VLC mi je katastrofa, gomila podešavanja, a i titlovi nekako ružno izgledaju na njemu. Kao da su slova sva kockasta, nemaju glatke ivice. Podešavanja, nisu toliki problem, ali mi je ružan :(

Zato sam i pokrenuo temu u nadi da ću saznati za neki player koji do sada nisam isprobao.
Probao si KM, Pot, MPC-HC ... ?

Koji player osim BS-a ima premotavanje napred/nazad na strelicama ali u koracima od po 1-3 sekunde? Volim da ubrzavam i preskacem dosta kad sam gledam serije i filmove. Stari BS na XP je vrhunski radio, a novi na Win7 skace po 7-10s i to mi je neprihvatljivo.

Taj isti stari bs(1.32 cini mi se) nece da radi na mojoj Win7

Pa podesi ti na koliko hoćeš sekundi, ima ta opcija i u mom prastarom 1.37 a sigurno i u novim verzijama. A možda ti je i čekirano da seekuje po key frejmovima, to isključi pa će skakati tačno koliko podesiš samo sporije.

Poslednja izmena:
Iam Gom ima i VLC, samo moraš da našteluješ da to radi samo na strelice i naravno možeš da našteluješ i koliko sekundi da preskaču. Siguran sam da to možeš da podesiš i na BS.

Pa podesi ti na koliko hoćeš sekundi, ima ta opcija i u mom prastarom 1.37 a sigurno i u novim verzijama. A možda ti je i čekirano da seekuje po key frejmovima, to isključi pa će skakati tačno koliko podesiš samo sporije.
Too kralju to je to bilo:banana::happy:
Cim sam odcekirao radi kako treba

Nisam, probao sam MPC, ali ne home cinema (nisam ni znao da postoji ovaj drugi) i on mi je odvratan.

MPC ti je najnezahtevniji po pitanju resursa, najbolje ce ti raditi na toj staroj masini. Ima sve sto treba, pusta titlove, moze da premotava.

Evo sad sam probao i ove što je peja predložio. MPC-HC i KM player su odmah otpali. A pot je ušao u prilgodjavanje zajedno sa Gom-om i VLC-om :D

MPC ti je najnezahtevniji po pitanju resursa, najbolje ce ti raditi na toj staroj masini. Ima sve sto treba, pusta titlove, moze da premotava.

Ha, nisam se dobro izrazio, ne koristim još uvek taj računar iz 2003. Nego od tad koristim računar :D Resursi nisu problem :D

Upravo sam pronašao nešto što mi baš odgovara, veoma je lak za podešavanje, očitava titlove, ima podršku za gomilu fajlova (pušta čak i video direktno sa youtube-a), a što je najbitnije postoji verzija za sve platforme (Win, Mac, Linux)

UMPlayer

Jel imao neko neka iskustva sa njim?

Poslednja izmena od urednika:
Dal stvarno biras player na osnovu izgleda kao zene mobilni telefon ?
Pa valjda je funkcionalnsot bitna ... Razumem da je muzicki player , pa i meni je na njmu bitan izgled blenem u njega kolko tolko
Ali za video player stvarno izgleda je valjda na poslednjem mestu.

Dal stvarno biras player na osnovu izgleda kao zene mobilni telefon ?
Pa valjda je funkcionalnsot bitna ... Razumem da je muzicki player , pa i meni je na njmu bitan izgled blenem u njega kolko tolko
Ali za video player stvarno izgleda je valjda na poslednjem mestu.

***-a, ne podnosim ružan interfejs. Zato sam i tražio player koji ima i funkcionalnost i solidan interfejs.
Ako ti nije bitan izgled što na win7 ne ubaciš neki win98 skin? Ružan jel da?

Njegova poenta je da film gledaš u full screenu, valjda.

Ttalk.

Dobro je momci, nemojmo o ukusima. Ja sam žena, ako vam je lakše i OK. :D

Daj da pričamo o temi, ne vidi se suština, ako nastavimo da pričamo o ukusima.

I btw, nisam znao da MPC radi na linux-u :d...A ako mislite na to što sam rekao za VLC -mislio sam na ružan titl (bez obzira koji font stavio)...jednostavno mi ne odgovara.

Poslednja izmena:
SPlayer ali ima samo za Windows. Taj UMPlayer jos nisam probao ali cu bas sad da vidim kakav je. Trebalo bi da je isti kao SMPlayer samo malo sredjen interfejs.

Za moje potrebe kmplayer zavrsava sve.
Za audio - aimp.

Koja je fora sa ovim *MPlayer-ima...KMP, SMP, UMP...zar postoji ceo alfabet MPlayer-a :D

Probao sam UMPlayer na Mintu i ne radi nikako. Mada mislim da zeza verzija MPlayera.

Windows verziju nisam uspeo da skinem sa njihovog sajta pa sam išao na sourceforge. Na Winu radi korektno.

Prvo sam bio prešao na splayer, ali posle svakog updatea on se vrati na kineski jezik. :-D

Nisam imao takvih problema ali me svakako nervira što je korejski proizvod, uostalom kao i PotPlayer. Ne volim po aplikacijama da nailazim na hijeroglife.

Poslednja izmena:
@Bishop

U jednoj varijanti mplayer smplayer je reč o malim izmenama i poboljšanjima a u drugoj varijanti tipa kmp nema nikakve veze osi msličnog imena

Meni je trenutno, najvažnija stvar da mogu da skinem titlove iz plejera. Jer su manje, više svi slični.

Ttalk.

media player classic home cinema ;)
Ranije sam koristio BSplayer,ali ima problema sa renderom na win7

BSplayer isto skida titlove sam

Prelaskom sa bsplayera na Gom-player zavrsio sam posao.
Player pusta sve zivo i naravno nije potrebno da se posebno instaliraju kodeci.Preporuka

Vrh Dno