Šta je novo?

Media Player Classic nece da pusta zvuk u filmovima,prijavljuje Audio Switcher:Out!?

maric62985

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2008
Poena
360
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22 Ultra
Pametni uređaji
Xiaomi Mi Robot
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Juce mi je MPC naprasno pobrljavio i nece da pusta zvuk iz videa(slika ide bez problema ali zvuka jok!).Izbacuje neku gresku koja je meni apsolutno neznana tako da cu ostaviti sliku u attachment-u pa recite kako ovo da rijesim.Probao sam sa reinstalacijom K-Lite Codec-a i nista,dok u kmplayer-u sve radi bez problema.

Prilozi

• mpc problem.JPG
    mpc problem.JPG
    52.1 KB · Pregleda: 72
Dajte ljudi nije valjda da nema niko ko mi moze pomoci sa ovim problemom!?

Audio swithcer:: out je samo konstatacija da se koristi zvučni izlaz, a pravi problem je što program ne može da nadje kodek za audio tok u fajlu koji puštaš. KMPlayer dolazi sa svojim internim kodecima, podrazumeva se da ih koristi i tada ne zavisi od sistemskih, zato na njega ne utiče isto što i na MPC.

Google kaže da je zvuk u tvom fajlu u AMR formatu. Uključi u FFDShow audio dekoderu podršku za AMR format.

To sam vec radio i nista!I dalje isti problem.

Nemam drugu ideju. Kao zaobilaženje problema ostaje ti da taj fajl puštaš preko KMPlayer.

Nije tu problem sa jednim fajlom nego sa svakim video fajlom koji pustim u MPC-u.Do neki dan je radio najnormalnije i sad odjednom poceo da brljavi!

A da li radi iz još nekog plejera koji koristi sistemske kodeke, npr. WMP?

Probaj da obrises klite i mpchc, ocistis sve nekim npr. ccleaner-om, restartujes racunar, i instaliras samo cist mpchc bez ikakvih dodatnih kodeka....

Vidim da koristiš Win 7. Ja koristim istu kombinaciju OS i plejera, od dodatnih kodeka imam Xvid (radi obrade i kompresije fajlova u popularni DivX format, ne koristim ga za reprodukciju), FPS1 (Fraps kodek) i QuickTime (za poslednja dva nema alternative). Nemam dodatne kodek-pekove, a rade mi normalno gotovo svi video i audio fajlovi. Izuzetno, ako naidje fajl sa egzotičnim kodekom upotrebim KMPlayer i VLC. Do sada sam imao jako malo problema ovim načinom rada, pa je jedino što mogu da ti preporučim da probaš.

Ukratko: klot MPC-HC na klot Win 7 OS mi izuzetno malo problema pravi, a promenio sam više verzija programa na istom OS.

Ja ovu varijantu(mislim na OS i k-lite kodeke) koristim vec 2+ godine i nikad do sad nisam imao problema.Jedino sto s vremena na vrijeme osvjezavam k-lite kodeke novijim verzijama.E sad moze biti da je do problema doslo prilikom zadnjeg update-a k-lite kodeka.Cini mi se da je ovaj problem i poceo od kad sam posljednji put skinuo i instalirao najsvjeziju verziju k-lite-a.

Nesto najgore sto mozes da uradis na racunaru je da insaliras k-lite. MPC-HC je dovoljan za sve. Ne vidim potrebu za skinovanim playerima jer kad gledam film necu da gledam u fensi dugmice.

A čak i mpchc može da se skinuje, ako treba.

---
desire

Problem rjesen!
Kao sto sam i pretpostavio problem je bio u najnovijoj verziji MPC-HC-a.Skinuo sam sa zvanicnog sajta posljednju stabilnu verziju,instalirao je i sad sve radi kako treba.Pogledao sam koja verzija MPC-a dolazi sa najsvjezijim k-lite-om i ispalo je da oni rade osvjezavanje tako sto ubacuju i beta verzije tako da je 100% problem bio u nedovoljno testiranoj beta verziji MPC-a koju su ugradili u posljednji K-lite.

Nazad
Vrh Dno