Šta je novo?

Mdeamon i ADSL

Suvi

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
Postajem malo dosadan ali nekog moram da pitam.

U firmi u kojoj radim odrzavam mrezu i racunare. Do sada smo mail slali preko mdeamona koji se povremeno kacio na net (dialup) i slao postu. Sve to sam davno, relativno lako podesio. Domen imamo kod eunet-a. Normalno, sva posta je preusmeravana sa domena co.yu na [email protected], mdeamon je to skidao, a korisnioci dalje kupili svoju postu. Uskoro cemo dobiti ADSL pa me znima kako ce to sad da funkcionise? Na koji nacin ce Mdeamon da skida postu sa naloga [email protected]?
Na net cemo ici preko nekog ADSL Routera koji isporucuje eunet. Uzeli smo 512 flat sa fiksnom IP. Ako neko ima iskustva bilo bi lepo da mi kaze kako to radi? I kako da podesim Deamon i ostalo?

Hvala.

Ako vam je ADSL kod Euneta onda samo isključi opciju da Mdaemon koristi dialup, ako nije onda i preusmeri poštu sa tog domena na novu e-mail adresu koju si dobio od provajdera koji ti je uveo ADSL.

merlin je napisao(la):
Ako vam je ADSL kod Euneta onda samo isključi opciju da Mdaemon koristi dialup, ako nije onda i preusmeri poštu sa tog domena na novu e-mail adresu koju si dobio od provajdera koji ti je uveo ADSL.

ADSL i Hosting smo uzeli od eunet-a.
Zanima da li je nesto potrebno podesavati u Mdeamon-u da bi znao odakle da skuplja postu? Negde bi trebalo ubaciti IP koju smo dobili od eunet-a?

Ne treba ništa da se podešava, razlika je samo što sad imaš ADSL a ranije si koristio modem. Znači kao što sam ti rekao isključi u Mdaemonu da koristi dialup i reci mu da poštu proverava svaki minut a meilove šalje odmah kad stignu. (valjda znaš gde se to podešava)
Pošta se i dalje sa domena prosleđuje na isti mail. IP adresa nema nikakvu svrhu sem ako nećeš da se serveru pristupa spolja.

merlin je napisao(la):
Ne treba ništa da se podešava, razlika je samo što sad imaš ADSL a ranije si koristio modem. Znači kao što sam ti rekao isključi u Mdaemonu da koristi dialup i reci mu da poštu proverava svaki minut a meilove šalje odmah kad stignu. (valjda znaš gde se to podešava)
Pošta se i dalje sa domena prosleđuje na isti mail. IP adresa nema nikakvu svrhu sem ako nećeš da se serveru pristupa spolja.

Jasno. Ali.. Videcu kako radi. Hvala.

Nazad
Vrh Dno