Šta je novo?

MBP prestao da vidi SSD

Ultimo

Čuven
Učlanjen(a)
27.11.2003
Poena
660
Pozdrav,

laptop je Macbook Pro Mid 2012, u avgustu sam kupio Samsung 850 Evo 250GB, i radio je normalno do pre par dana. Taj dan sam bio kod brata i hteo malo da odmorim od posla i igrali smo Dotu. Kada sam dosao kuci ostavio sam laptop i tek posle 2 dana sam ga uzeo.

Kad sam ukljucio nije nikako hteo da podigne sistem, onaj progress bar je ucitavao i kad dodje do kraja tu zakuca. Izvadim SSD iz racunara i stavim u rack i probam da butujem preko usb-a i normalno butuje i radi racunar.

Onda smo probali ssd da formatiramo u drugom Mac-u, u Winu, i sta god uradili nije hteo da ga vidi kad je u racunaru, na vidi ga ni Disk Utility iz Internet Recovery moda. Posto nam je isti SSD pravio problem i na win racunaru skontao sam da je do njega pa sam kupio drugi, ovaj put Patriot Blast, kad ono isto ******, ne vidi ga laptop kada je u njemu.

Sledeca stvar na koju sumnjam je kabal za HDD al to nemam odakle da probam jer su svi mac racunari koje imam druge generacije i nije isti konektor.

Racunar najnormalnije radi sa obicnim HDD-om, i sa njega upravo pisem, samo sa SSD ima problema.

Ima li neko ideju sta moze biti?

Poslednja izmena:
Da li si proverio podesavanja :

1) PCH Sata control mode - AHCI ?
2) Sata port 0-3 Native Mode - Enabled ?
3) eSATA3 ctrl mode - AHCI ?

i kazes da posle jednog formatiranja ne javlja se uopste/nevidljiv je bilo gde da ga povezete?

Gde gledam ta podesavanja?

Probao sam da formatiram stari, probao sam sa potpuno novim isto sve.

Uglavnom bude hdd bracket, tj. Kabal koji spaja HDD sa pločom.

Samo jos da iskopam negde i probam, imam 3 macbooka ovde svi razliciti i nemam kako da probam...

Odnesi u servis na dijagnostiku. Meni je na starom MBP tako otišao. Na eBay u sam kupio za 25 USD i sam zamenio. Ako ne znaš sam servis uvek zna ;)

Ja ovaj nasao polovan, a porucicu i jedan sa ebay-a cisto da imam u rezervi, jer vise para izgubim kad nemam na cemu da radim i na cimanju nego sto on kosta :)

Ja ovaj nasao polovan, a porucicu i jedan sa ebay-a cisto da imam u rezervi, jer vise para izgubim kad nemam na cemu da radim i na cimanju nego sto on kosta :)
Ja sam naručivao iz USA preko Ebay takođe i čekao 10-tak dana, u međuvremenu stavio disk u USB fijoku i tako radio ali je to smrt. Sreća disk SSD ali opet...
Bolje imati u rezervi ;)

Nazad
Vrh Dno