Šta je novo?

MBM 5.3.0.0 (Motherboard Monitor)

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kako instaliram i pokrenem MBM tako pocinje da pisti (periodicno / peep-peep) speaker... :-x
:idea: S`vatim je u cemu je problem, ne ocitava fan i temp na CPU :!: Za fan uspem nekako da namestim (promenim mu sensor) dok sa CPU-om postaje ozbiljno... posle 30min. ceprkanja po opcijama uspeo sam da sa 0 podignem temp na 25C (takodje menjajuci sa kog sensora da ocitava). E sad, tu nastaje ono sto me zbunjuje skroz, istu temp. pokazuje i Sandra 2002 dok je u stvari temp procesora konstantno na 37C... Sta se desava, jel ja ne umem da podesim MBM kako treba ili je u pitanju nesto drugo (nekopatibilnost) :?:
Info o system-u: Tualatin 1.2; Gigabyte 6-OXT-A, Win ME... :S

A cemu to sluzi i cemu toliko muke i je****** :?: :!:

Pogledas jednom kolike su ti temperature i voltaze u BIOS-u i zavrsio si pricu za narednih 6 meseci... :mrgreen: ...sem ako se ne bavis nekim ljutim overclocking-om. ;)

Obrazlozenje

Evo zasto: 1 mali programcic CPU Eat`n`Cool, koji inace sluzi za softversko hladjenje, se oslanja na informacije iz MBM i nece da proradi sve dok ne podesis isti kako valja... ;)

Re: Obrazlozenje

SuperStarr je napisao(la):
Evo zasto: 1 mali programcic CPU Eat`n`Cool, koji inace sluzi za softversko hladjenje, se oslanja na informacije iz MBM i nece da proradi sve dok ne podesis isti kako valja... ;)
Ko da je to jedni program za softversko lađenje... imaš CPUIdle, VCool, CPUCooL verovatno još puno njih. Nekim pločama to može da se uključi i iz biosa.

Znam da nije jedini, nego sam se ja zainato ( :mrgreen: ) da isprobam bas njega ali sam na kraju ipak odustao... :S
:wave;

Nazad
Vrh Dno