Šta je novo?

MBA ili MBP

Ultimo

Čuven
Učlanjen(a)
27.11.2003
Poena
660
Trenutno sam na slatkim mukama, dvouim se izmedju Macbook Air 13" i Macbook Pro Retina 13".

U sustini ja sam za MBP jer hocu ponekad da odigram Dotu 2 i od vas trazim samo da mi potvrdite da je to ispravna odluka :) gledao sam po netu i video sam da Iris moze da izvuce negde oko 30-50fpsa sto mi je sasvim dovoljno. Ne zanima me nista drugo od igara, najvise cu da ga koristim za phpstorm i photoshop. Da nema dote uzeo bih MBA bez razmisljanja...

Air bih isao na 128gb SSD i 8gb rama, a pro sam mislio ovaj ili onaj sa 128gb SSD i 8GB rama ako imaju na stanju:
13-inch: 2.4GHz
with Retina display
Specifications
2.4GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 2.9GHz
8GB 1600MHz memory
256GB PCIe-based flash storage1
Intel Iris Graphics

Drugar ima MBA i odusevljava me sa izgledom i brzinom, ali bojim se da dota bas nece raditi full. Sto je najgore u Spaniji smo trenutno i planiram ovde da ga uzmem a nemamo normalan net da vidim radi li dota na njegovom MBA late 2013 i5 8gb...

Ako ti je bitna portabilnost, onda mba. Ako ga neces puno nosati, mbp.

Moja preporuka MBP 13. I ja sam bio u istoj situaciji, dvoumio se kao i ti. I na kraju sam uzeo MBP ssd256GB i 8GB RAM. Nisam se pokajao.
Novi MBP je samo 1mm deblji od MBA i samo 200g tezi ( ovo je za 13inchne modele), tako da i nije neka korist za MBA sto se tice portabilnosti.
Uzmi MBP i neces pogresiti

imam oba, i bez razmisljanja mogu da ti kazem MBP.
jednostavno, retina ekran je savrsen!!! pored njega ekran air-a izgleda kao jugo pored mercedesa :D

sve osim tezine je na strani pro-a, mada i razlika u tezini je nekih 300g i neznatna je. Inace, sam air je malo vecih dimenzija nego mbpr, jeste tanji, ali je zato siri.
Ono sto je jos bitno, na mbp imas hdmi, dok ti na air-u treba adapter.... tako da, MBP bez razmisljanja!!! :)

Imam Air ali bih u tvojoj varijanti gotovo sigurno uzeo MBP. I ispruzi se za varijantu 8GB rama i 256GB ssd...
To je neki moj naredni upgrade :)

:wave:

Pa da tu varijantu i hocu ali sam se dvoumio i na onaj jaci 500gb i 2.8ghz, al kontam da ne vredi 300e duplo veci hdd i 200mhz...

Ali ima. Usb 3.0 rack od 1tb, bitno mi je samo da mi fajlovi od projekata stanu na ssd a njih ima oko 50gb, i naravno dota :)

Jel smem ja da uskocim sa jednim bas pocetnickim pitanjem ....

bas sam :D zbog MacBook Pro koji mi stize uskoro (prvi Mac u zivotu)....jos 20 puta spavam :) da priupitam koji tacno adapter mi treba da ga spojim na monitor ...Dell U2410 je u pitanju

Ne treba ti nista vishe. Uzivaj :)

Joj i ja do sutra popodne... :)

Uzimamo 2 MBA i 1 MBP i Ipad Mini a nadam se samo da ce to sutra sve biti na stanju kada odemo.

E da dozivim i da ljudi nece da nam uzmu 4k evra...

Odemo mi u Alicante u MediaMarkt i vidim tu izlozeno bas sve sto ima Apple i novi MBP je odlican, ali nema prodavca, otisao covek na odmor i niko ga ne menja, tu neka riba kaze ne moze da izda racun za firmu jer nema to ovlascenje i tako da mi ne kupismo nista. Opet cekanje do ponedeljka i idemo u neku drugu radnju... :(

Mozda je covjek pobegao u arizonu ?!

Samo da se nadovezem mada si vec odlucio poprilicno - jos jedan glas za MBP - imao sam slicnu dilemu (doduse kad sam ja kupovao bio je sa starijom grafikom HD4000) - jednostavno malo tezi i malo deblji, a mnogo bolji ekran + brzi je. Takodje ne znam zasto ali iz nekog razloga tastatura na MBP mi je delovala bolje nego na MBA...

Samo da se nadovezem mada si vec odlucio poprilicno - jos jedan glas za MBP - imao sam slicnu dilemu (doduse kad sam ja kupovao bio je sa starijom grafikom HD4000) - jednostavno malo tezi i malo deblji, a mnogo bolji ekran + brzi je. Takodje ne znam zasto ali iz nekog razloga tastatura na MBP mi je delovala bolje nego na MBA...

Није само теби такав утисак око тастатуре... и мени је, као и многима. То је због дубљег хода самих тастатера на МВР. ;)

Tesko ces se naigrati dote na mbp,

probao dotu 2 na mbp 2013 15 sa GeForce 650 GT - ventilatori su se culi kao da avion polece :D

Nemoj me plasiti, ujutru idem po njega konacno :) Vidim po yt da ljudi igraju, stavicu i onaj bootcamp ili kako se vec zove ako treba, meni na trenutnom laptopu radi dota na 630m...

Ja jedino na mom sa hd4000 ponekad poteram minecraft, ali vise mi je work machine... Na takvoj ne dozvoljavam pregrevanje radi zabave :d

Nemoj me plasiti, ujutru idem po njega konacno :) Vidim po yt da ljudi igraju, stavicu i onaj bootcamp ili kako se vec zove ako treba, meni na trenutnom laptopu radi dota na 630m...

moze da potera na max detaljima, ali je pregrejavanje problem, i da li mozes da izdrzis buku ventilatora :)

I uz cpu na max bedno trajanje baterije :|

Da se nadovežem na to, ima posebna tema o baterijama, ali ovde verovatno zalazi više mbp korisnika.

Imam poslednju generaciju mbpr 13" i asus zenbook sa sličnim hardverom, tu im je negde i trajanje baterije, 5-6 sati uz slabo opterećenje procesora. Ali kada se vrte ventilatori, tj radi nešto zahtevnije, naravno ne traje toliko.

Nego pitanje, kako se ponašate prema punjač/baterija pitanju na macbookovima? Stalno na punjaču uz povremeno pražnjenje, punite do kraja pa praznite do kraja, kao telefon.. ili nešto treće?

Šteta mi da uništim bateriju, a uništiće se svakako, ali kao da bar što duže ima maksimalni kapacitet koliko može..

Што се батерија тиче:
http://www.apple.com/batteries/notebooks.html
http://support.apple.com/kb/ht1446

Генерално можеш да га користиш као што би телефон или таблет. Ја, на пример, напуним МВА када падне испод 25-30% и тако га користим. Мада и нема неких правила... знам колико му траје батерија када је на 100% и онда проценим да ли је потребно да га напуним па онда понесем са собом или има довољно. Па тако некада ми падне батерија на 5% а некада га напуним са 80%.

Имам лаптоп скоро 6 месеци и ”здравље батерије” је 100%.

р.ѕ.
идентично сам радио и раније са претходним МВР рачунарима. ;)

Poslednja izmena:
Danas bili u radnji dali "kaparu" u subotu preuzimanje :)

Nudili mi Apple Care za 250e ja reko necu...

Danas bili u radnji dali "kaparu" u subotu preuzimanje :)

Nudili mi Apple Care za 250e ja reko necu...

Узми га када буде ти уређај имао 11месеци... јер можеш да га купиш док ти траје тих оригиналних 12 месеци гаранције. Додатне 2 године директне Apple гаранције је озбиљно добра ствар, под условом да планираш да задржиш уређај барем 2 године. ;)

U spaniji nas ispalili za laptopove i tako se ja vratim u srbiju, a ono uzbudjenje me drzi jos i odem juce i uzmem polovan Macbook Pro 13 mid 2012.

Nije bas ono sto sam hteo ali za pocetak je dovoljno. 8gb rama danas stavljam i za koju nedelju ssd 250 i kontam da je to to :)

E druze i mene takva varijanta interesuje ali ne znam dali smemo ovde da iznodimo cifre i ja trazim Macbook Pro 2012 13 pa rekoh da vidim kako si ti prosao sa kupovinom ? Pozz

Vrh Dno