Šta je novo?

MB+CPU Intel VS AMD /Igraonica

smith_bre

Čuven
Učlanjen(a)
29.03.2003
Poena
705
U pitanju je najisplatljivija kombinacija CPU+MB za igraonicu ( RAM je 2GB i VGA 4850, monitor je 23")
Da li ici na Intel-a npr
E5200 + MB P31/P35/P43

Ili na Amd-a npr
AMD Athlon II X2 240
ili
AMD Athlon 64 X2 7750
+ MB 770/780

ili nesto drugo po vasem misljenju.

Pozz

Hm, ne znam zasto mi je nestao post:trust:, posto je u pitaju igraonica, nemoj mnogo para da dajes na plocu, ako vec imas DDR2 RAM uzmi neku jeftiniju AM2+ plocu, recimo Gigabyte GA-M720-US3, za procesor se slazem sa matrixxsu, vazno je i da uzmes neko napajanje pristojnog kvaliteta.

Kod kupovine racunara za igraonicu ne moze sve da se gleda isto kao kada se kupuje komp za kucu, 1000 din ustede na necemu je 10000 din ustede na 10 kompova....
Ako ti je mnogo da dodajes za 550BE, uzmi 240, sluzice sasvim dobro.

Poslednja izmena:
Za sada izbor pada na
AMD Athlon II X2 240
GA-M720-US3

Ako ima neko drugi predlog neka kaze...

Pozz

Po informaciji korisnika te ploce (jonesba), chipset joj se malo vise greje (bar za njegov ukus) :trust:

Licno mislim da je bolje uzeti plocu sa AMD chipsetom, ali s obzirom da su one nesto skuplje, ovo ti je verovatno najisplativije resenje :type:

imas gigabyte 770 ud3 i nju bi ti preporucio,a nije mnogo skuplja od te GA-M720-US3

I ja bi mu je preporucio da uzima jedan komp za sebe, ali za tih 7 malo skupljih ploca moze da uzme 8 malo jeftinijih;
ne verujem da ce mu za igraonicu mnogo znaciti da ima malo bolju plocu.

Razlika u ceni je ~720 dinara - na koliko sati bi morala da se iznajmi masina da bi isplatila razliku?

Nazad
Vrh Dno