Šta je novo?

maxtor ili western digital?

• Začetnik teme Začetnik teme zak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zak

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
620
maxtor ili western digital ili mozda nesto trce? Sta da uzmem? U pitanju je a ATA standard tj neznam da li mozda moja maticna podrzava sata ms6712 (v.1x) mainboard version 1.0 g52-m6712x1 ali mislim da ne.
unapred zahvalan
Pozdrav Zak

wd i maxtor 3 godine a samo seagate 5 godina garancije.Seagate je po dugovechnosti i performansama dosta bolji hard disk od wd i maxtora.Ako malo pogledash testove videces i sam.

Jel dobijem ja neku garanciju proizvodjaca znaci papirce koje su odstampalali oni sto su i proizveli hard disk ili samo racun i hard disk zavijen k'o burek u neki najlon? Znaci pocinjem polako da pucam od besa. Odem u istu prodavnicu dva puta i dva razlicita prodavca mi pricaju razlicite price, jedan godinu a drugi tri garancije. I sad ja pitam jel to zavisi od prodavca koliko ce da mi da ili ima neko parce papira na kome ce nesto da pise kolika je garancija a ne ako ne daj Boze posle godinu i jedan dan odem da ga reklamiram oni mi kazu da je taj prodavac sto je radio u toj radnji pogrsio u proceni a oni kazu pa racun ti je garancija. Mislim stvarno nisam stipsa i hocu da platim i hiljadu i dve vise ali da dobijem ono sto sam platio a ne da me muntaju (stvarno neznam pogodniji izraz a za javnu diskusiju ) kako i gde stignu. Jos nest nude mi za westwrndigital 3 a za maxtor 1 god ( bar onaj prodavac sto je radio pre podne ) jel to ok ili kolika im je garancija ?
Unapred zahvalan i izvinjavam se na OVOLIKOM smaranju
Zak
prijavi ih republichkom trzisnom inspektoru.Videcesh da ce sve biti onda OK.

Cekaj to znaci da ja nisam nista *****ao nego je to tako kako je i to je to? Znaci sad mi je vec lakse. Jel uopste postoji mogucnost da ja nesto pogresim prilikom instalacije pa mu trajno smanjim kapacitet? Disk je neki maxtor 7200 ata/133 160GB ( ha, blady ha )

Jel uopste postoji mogucnost da ja nesto pogresim prilikom instalacije pa mu trajno smanjim kapacitet?
Jedino mozes da napravis manju particiju pa da ti kapacitet bude manji ali to moze naknadno da se resi prosirivanjem particije da zauzme sav nealociarni prostor.

Hvala na odgovorima, bili su veoma umirujuci po moju savest u smislu da sam nesto pogresio i zauvek se lisio dela kapaciteta hard diska.
Pozdrav
Zak

Ne znam koja fima proizvodi dobre a koja lose hard diskove. Ono sto znam je da mnogi hvale seagate a oni su kupili i maxtor pa kazu da i oni nisu losi sada, a za western digital kazu da ima ime i kvalitet. Samsung mi niko nije preporucio pre tebe ali sta ja znam... U svako slucaju vec sam kupio maxtor jer nisam imao izbora i pristao na ucenjivacku 1 year waranty i ako je proizvodjacka tri a za naredni put se raspitam i dolazim da kupovinu obavim u BG jer stvarno nisam bio podlozan ucenama do sada i za krupnije stvari pa nameravam da tako i ostane.
Pozdrav
Zak

Nazad
Vrh Dno