Šta je novo?

Maxtor HDD problem. Ne moze OS da se instalira

virke

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 BOX
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX B450
RAM
Kingston 2 x 8Gb @3200 XMP
GPU
Gigabyte Aorus Rx 580 4Gb
Storage
Kingston A2000 250GB, Seagate 1Tb ST1000DM010
Zvuk
Logitech X-530
PSU
Seasonic Focus GX 650w
Kućište
Antec Nine Hundred
Monitor
AOC 27G2U5/BK
Miš & tastatura
Red Dragon HARPE PRO K503A RGB+ A4 TECH T70 Terminator Bloody
Mobilni telefon
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nabavio sam skoro Maxtrov hdd od 20 GB i htedoh da na njemu instalim win 98 ali to ispade problem. HDD nije bio formatiran, jedva nekako uspem da ga formatiram i pocnem instalaciju 98ce. Prvo nije htelo nista da se instalira, izbacuje mi neki gresku da ubacim instalacioni disk....
Iz ko zna kog puta pokrene se instalacija 98ce, prekopira sve fajlove na hdd i kad treba da se restartuje komp...black screen...
Probao da instaliram win xp i negde na polovini kopiranja izbaci da ne moze da iskopira neki fajl na hdd i onda moram da prekinem instalaciju.
HDD testiran, nema bad sectora ali nesto pravi problem.
Svaki savet je dobro dosao.
PS. instalacija ide na neki stari racunar,P2.

Poslednja izmena:
probaj da ga formatiras preko DOS-a ,ja sam tako resavao probleme sa starijim diskovima....

Cackao sam nesto i u DOS-u al ne poznajem komadnde pa nisam siguran da sam nesto uradio. Hard je formatiran, napravio sam 2 FAT 32 patricije ali...
Mozda je MBR ili boot sektor neki sje..an :( ali to nzam kako da probam da namestim.

idi na start dugme pa RUN i kucaj CMD...ima da ti se otvori DOS prozor zatima ukucaj komandu format x: pa cukni enter (x ti je taj hdd koji hoces da formatiras)

Pa u sustini ni ne mora iz cmd-a, ubaci ga prosto u svoju masinu i iz disk management-a ga formatiraj i sredi particije. Zasto u fat32, zasto ne NTFS?

pa preko cmd-a moze i ntfs da formatira ne mora biti fat32....uglavnom to tvrdo formatiranje je meni uvek delovalo kvalitetnije iz dos-a nego iz samog wina pogotovo ako postoji neki problem sa diskom,dok samo formatiranje traje skoro 30 minuta u zavisnosti od velicine diska...pa kada to uradi neka sredi particije preko menadzmenta .Na taj nacin ce odmah i bad klastere da markira ako ih dati disk poseduje..

Hard je formatiran vise puta uspesno ali ne moze OS da se instalira. Nema losih sektora, sve ukazuje da hdd ispravan.

e pa onda ti je boot nadrljao drugo nema.....

Vrh Dno