Šta je novo?

maxtor fireball 30Gb na celeronu 466

Analkinus

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
604
da li bi mogao da vidi maxtor fireball 30Gb konfiguracija zasnovana na celeronu 466mhz na nekoj chaintech plocom ( ne znam koji je cipset)?
hvala unapred! :wave:

vidi koja je tacno ploca
mislim da oce bez problema ili eventualno sa flesovanjem biosa
btw. velicina hard diska nije ni u kakvoj vezi sa procesorom nego sa plocom ;)

znam da nije u vezi ali na ploci nista ne pise dok je cip prekriven pasivnim hladnjakom koji ne bih bas skidao (nekako je cudni zalepljen) onda sam dao koji je procesor jer neko mozda zna koji su cipsetovi bili aktuelni tada pa moze tako da zakljuci da li podrzava taj model hard diska. ;)
hvala u svakom slucaju

Ja mislim da bi radio. Komsija ima kantu sa Celeronom na 533MHz i nekom SiSovachom, i radi disk od 30GB bez problema. Da je 40, tu bi vec bilo problema :)

Analkinus je napisao(la):
znam da nije u vezi ali na ploci nista ne pise dok je cip prekriven pasivnim hladnjakom koji ne bih bas skidao (nekako je cudni zalepljen) ...

Deo na ploci, chip, koji je zaduzen za menadzment IDE podsistema nalazi se u donjem delu ploce (southbridge), tesko da je on pokriven nekim hladnjakom.
Inace, na ploci, negde, imas nastampano ili zalepljeno, koji je model/revizija pa na osnovu njega trazis ostalo.
A Filo ti je dao link za odlicno programce koje ce ti sve reci.
Na Cel300A i Soyo BA+(BX) radio je 45GB WD jos u ono vreme...(pre x god :D). Tako da se ne treba orjentisati nikako ni prema procesoru, od proizvodjaca maticne ploce najvise(sve) zavisi(update BIOS-a).

Analkinus je napisao(la):
da li bi mogao da vidi maxtor fireball 30Gb konfiguracija zasnovana na celeronu 466mhz na nekoj chaintech plocom ( ne znam koji je cipset)?
hvala unapred! :wave:

verovatno je u pitanju BX cipset.....

a tu bi verovatno radio i veci disk ( 60 GB....)

Da na BX ploci rade i veci diskovi, a na LX plocama je ogranicenje 30 GB, veci diskovi se ne vide.

Sigurno radi,ogranicenje je na 33GB za ploce koje ne vide vise.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ja mislim da bi radio. Komsija ima kantu sa Celeronom na 533MHz i nekom SiSovachom, i radi disk od 30GB bez problema. Da je 40, tu bi vec bilo problema :)

E, vidiš, SiS je ( u tom periodu) uvek bio napredniji od Intela u (skoro) svemu osim u performansama...
Na SiS ovim čip-set-ima si mogao da ubodeš i 2GB SD RAM-a a i815 je ograničen na samo 0.5Gb...

Nazad
Vrh Dno