Šta je novo?

Maxtor DiamonMax +9 80gb

=Dejan=

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2003
Poena
609
Dali neko zna ko moze da popravi ovaj hard,najverovatnije otisla elektronika?

=Dejan= je napisao(la):
Dali neko zna ko moze da popravi ovaj hard,najverovatnije otisla elektronika?

Prvo ga skini i pogledaj da li je neki od chipova progoren(kao cigara da je gasena na njemu). Ako nadjes tako nesto na tim cipovima (imas 3 chipa od nazad koja su ti bitna), onda ne prostaje nista drugo nego da reklamiras disk ili ako imas nekoga da ti da(proda), elektroniku za tvoju DM +9 80GB.
Ali ako tog progorenja nemas, onda (ako znas kako) skini elektroniku i pazljivo je vrati, ali proveri da svi kontakti budu korektno prikljuceni. Imao sam pre par nedelja slican problem sa DM+9 60GB. Cinilo mi se da je crkla elektronika, a ispostavilo se da je samo bio u pitanju los kontakt sa njom.

Da najmanji cip je pregoreo.Probao sam da reklamiram ali nisam uspeo.Kazu da u Imtelu cim vide to ne priznaju reklamaciju.Dali je ista elektronika od 60-ce ili 40gb Maxtor-a,ili moram bas istu da nadjem.
Dali bih mogao samo taj cip da zamenim posto i to nije problem,kad bih znao sa kojeg odgovara.

=Dejan= je napisao(la):
Da najmanji cip je pregoreo.Probao sam da reklamiram ali nisam uspeo.Kazu da u Imtelu cim vide to ne priznaju reklamaciju.Dali je ista elektronika od 60-ce ili 40gb Maxtor-a,ili moram bas istu da nadjem.
Dali bih mogao samo taj cip da zamenim posto i to nije problem,kad bih znao sa kojeg odgovara.
Da, elektronika ti odgovara, ALI samo ako su isti model. To moras da proveris, a videces po oznakama, kada okrenes hard.
Sto se tice zamene samo chipa... hmm..., nemam bas iskustva sa time, pa ti to ne bih ni savetovao, jer ako imas kompletnu eletroniku(ispravnu), zasto bi prelemljavao jedan chip? Ali ako si nabavio ili mozes da nabavis novi chip i uz to znas sigurno kako da ga ugradis, onda je to OK solucija.

=Dejan= je napisao(la):

Je l' to spada mozda u mehanicka ostecenja(ispao iz kese kad si se vracao sa pijace) ? Ako se 'strucnim' okom vidi ostecenje onda ne treba da se prihvati reklamacija? :-x

Nemoj da se zezas nego ga zameni (ili kupi drugi disk).

Nazad
Vrh Dno