Šta je novo?

Maxtor diamond max 10

dsc64am2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.08.2009
Poena
169
Hdd je maxtor diamond max 10 model 6l200mo od 200gb sata 150. dobio sam ga od druga sa diagnozom ne radi. probam ga na svom racunaru (gigabyte k8vm800 k8 triton, athlon 64 3200+ 1 gb rama) ocita a bez probleme, podignem sistem sve radi extra, tako radio 2-3 dana, stim da kada sam zakacio i moj stari ata maxtor od 80 gb, kda sa starog kopiram nesto na ovaj od 200 prijavi negu gresku u kopiranju i sporije kopira ali iskopira kako treba. zatim je poceo da zeza, dos i bios ga ocitavaju kako treba ali nece da butuje windows, a kada ga skinem moram prvo da ocistim cmos pa da upalim racunar da bi butovao windows sa starog harda. ima li ko ideju sta da mu radim ili da ga posaljem u vecna lovista.:smash:

- jesi proverio loše sektore
- jesi proverio da nije kabl ili da nije neki kontakt na konektoru malo "oslabio"
?

kabal sam uzeo nov i probao sa jos jednim novim, strujni imam samo jedan na napajanju sata ali radi, tako da to odpada, bed sektore nemogu da proverim jer koji god program za hdd pokrenem sa hirensa on se zaglupi posle nekog vremena i ne uradi nista, ili ne vidi hdd ili ga vidi ali se zaglupi posle nekog vremena, ima li mu spasa.

hdd ima bad sektore na 222 i 322 mb tako bar kaze hdd regenerator. a kad naidje na bad sector bas sporo ocitava i na tim mestima stoji i po sat-dva. ima li neko ideju da li ovi sektori nekako mogu da se izoluju kako god da se za njih ostavi jedna particija a ostalo da se koristi ili mogu samo da ga bacim?

Da znam da sam dosadan i da ne bih trebao da pisem post za postom ali sta da radim.
odvojio sam preko partitio magica 20gb kao ne formatirani prostor, a ostalo formatirao u ntfs, i kada ga zakacim kao slave radi neko vreme ali prilikom kopiranja prijavi gresku u kopiranju ali iskopira do kraja, a onda nakon nekog vremena se zaglupi i blokira racunar. ako pokrenem onaj error test iz ht tune pocne da ga radi i od jednom prijavi da je ceo hdd u greskama i blokira racunar,. ima li neko ideju sta da mu radim ili da ga bacim da se ne nerviram vise?

Ne vredi da se mucis oko njega, star je i pred samo crkavanje... Ne moras da ga bacis, cuvaj ga kao suvenir ali u nekoj fioci ne u kompu :)

Nazad
Vrh Dno