Šta je novo?

Maxtor D740X na Chaintech 6BTA3

flojd

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
609
Razmisljam o kupovini novog harda, ali se dvoumim izmedju Maxtor-a D740X i WD 400BB. A najgore od svega je sto ne znam da li ce mi ploca prihvatiti hard od 40 GB. Pa ako neko ima iskustva svaki savet je dobrodosao....

flojd je napisao(la):
Razmisljam o kupovini novog harda, ali se dvoumim izmedju Maxtor-a D740X i WD 400BB. A najgore od svega je sto ne znam da li ce mi ploca prihvatiti hard od 40 GB. Pa ako neko ima iskustva svaki savet je dobrodosao....

Intel BX i Creative, koliko se ja sećam. E, ovako, na 6BTM(slična ploča samo bez SB) je bilo potrebno update-ovati BIOS da bi sve funkcionisalo kako treba.
Prvo potraži što mladji BIOS za tu ploču pa pogledaj da li ima podršku za velike diskove.
Drugo na CD-u od ploče imaš fajl CTFLASHA kojim ćeš lako flash-ovati BIOS, ali obavezno na disketi sačuvaj stari.
Ako nisi siguran da to smeš uraditi zamoli onog ko treba da ti proda novi hdd da on to učini. :wave;
Imam strašno loša iskustva sa WD diskovima u zadnje vreme...moj glas je na Maxtoru, ali ne zaboravi kontroler na ploči je UDMA33.

www.chaintech.com.tw

Re: Re: Maxtor D740X na Chaintech 6BTA3

Misa® je napisao(la):
...........
Prvo potraži što mladji BIOS za tu ploču pa pogledaj da li ima podršku za velike diskove............

Imam strašno loša iskustva sa WD diskovima u zadnje vreme...moj glas je na Maxtoru, ali ne zaboravi kontroler na ploči je UDMA33.

www.chaintech.com.tw

BIOS sam vec "flash"-ovao, ali datum novog BIOS-a je 1999/12/28, sto nije bas ohrabrujuce, a novijeg nema...
A sto se tice kontrolera nije frka, u planu mi je i nova ploca , a za 2-3 meseca izdrzace i UDMA33

E, onda ti ostaje PNP - Plug And Pray.
Šalim se, radiće 100%.

Kad budem uzeo probacu, pa javljam sta se desilo.....

Ma radi na chaintechu i 60 Gb..
Pa shta da ti kazem kada kod ortaka na P1 166 Mhz i neka budjava plocha stvarno ne znam koja bez problema radi 30 Gb disk!

Da li neko zna da li na Chaintech 6BTM radi 80gb?

Vrh Dno