Šta je novo?

Maxtor D740x 6l

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Imam na 40 Gb i interesuje me da li treba da se cuje pri radu? Mislim na "grgoljenje" diska pri citanju. A MAXTOR VL40 to nije imao.:wave;

Gidra85 je napisao(la):
Imam na 40 Gb i interesuje me da li treba da se cuje pri radu? Mislim na "grgoljenje" diska pri citanju. A MAXTOR VL40 to nije imao.:wave;

Moj Maxtor 6L020J1 na 20 Gb se cuje....doduse dosta je tih u odnosu na stari Seagate...koliki ti je skor u Sandri sa tim diskom?

Pa dobro

U SiSoft Sandri 2001 imam 24223 poena. Da li je to malo?:wave;

Re: Pa dobro

Gidra85 je napisao(la):
U SiSoft Sandri 2001 imam 24223 poena. Da li je to malo?:wave;

Valjda nije ,ja sam ga naterao na 27000,sa novim biosom...verovatno zavisi od ploce

Re: Re: Pa dobro

Nabavite HDTach, mnogo je realniji od Sandre...
Pozdrav:)

koliko ja znam

tvoj hard disk ne bi trebao uopste da se cuje posto bi trebali da su mu lezajevi potopljeni u ulje - da bi bio sto tisi...
e sada da nebudem totalni pesimista i moj quantum AS20gb+
grgolja ko lud da nekazem da uopste nije tih. e sada cuo sam kod ortaka isti hard AS20gb i nista se necuje??!!!!
sve u svemu i moj i tvoj rade ali su to verovatno skart primerci koji po mom skromnom misljenju sigurno nisu prosli neke testove napolju..... a kod nas se prodaju sasvim ok
****** izgleda im lezajevi nisu u redu (malko su decentrirani)
to je

Dobro

Pa koju plocu imas? Ja imam ABIT BX133 RAID. A kako je moguce da ti sa manjim hardom imas vise poena? :confused: :wave;

Re: koliko ja znam

Tom je napisao(la):
..tvoj hard disk ne bi trebao uopste da se cuje posto bi trebali da su mu lezajevi potopljeni u ulje - da bi bio sto tisi...

Vec je bila rasprava o ovome - kod nas jos nije stigao nijedan primerak sa lezajevima potopljenim u ulje, jos uvek su optivaju ovi sa normalnim lezajevima.

jebig@ postovao sam negde....

drugde odgovor ali evo opet u integralnoj verziji.
postoji program na maxtorovom sajtu sa programom koji ukljucuje i iskljucuje modove u kojima radi hard a to su
silent - sporiji
loud (ili tako nesto) - brze
poz

Re: Dobro

Gidra85 je napisao(la):
Pa koju plocu imas? Ja imam ABIT BX133 RAID. A kako je moguce da ti sa manjim hardom imas vise poena? :confused: :wave;
:) ..Cuveni SIS730s....verovatno ti trebaju neki drajveri za plocu

Re: Re: Dobro

marko11111 je napisao(la):
:) ..Cuveni SIS730s....verovatno ti trebaju neki drajveri za plocu

Ma lepo vam je covek gore rekao, uzmite HDTach i onda merite. Meni Sandra sa istim diskom na istoj ploci daje rezulltate koji se razlikuju do 10000, zavisno od toga koliko mi je popunjen disk, tj. od dela diska na kom vrsi testiranje.

Re: Re: Re: Dobro

U principu, sto prazniji disk - veci rezultat. To ni HDTach ne moze da ignorise. Najrealniji test bi bio dok hard-disk jos nije ni particionisan, tako se meri u casopisima...

Maxtorov sajt

Sada sam bio na njihovom sajtu i video sam da za model 6L040J2 (D740X 6L) pise da je besuman i da je ATA133, dok kada sam ga kupovao u jednoj firmi (HELLASu) rekli su mi da je ATA100. U cemu je zez? I da li je uopste ATA133?:confused: :confused: :wave;

A to nećeš ni videti dok ne probaš sa nekim kontrolerom, obzirom da je Via onboard IDE controler, đubre jedno najobičnije. I ja ga imam, i ozbiljno mislim da uzmem kontroler, koji će moći da ga vrti kako treba...

Nazad
Vrh Dno