Šta je novo?

MaxTab

zekaisapa

Cenjen
Učlanjen(a)
11.07.2011
Poena
169
Je li neko obratio paznju na ovo?

MaxTab Specifikacije
Hardware
Procesor: Dual Core ARM Cortex A9
RAM memorija: 512 MB Hynix ili Elpida
Flash memorija: 4 GB SanDisk Ultra Fast NAND
Externa memorija: MicroSD / TF card up do 32 GB (nije u pakovanju)
Ekran: 7" TFT LCD Kapacitivni Touch ekran - ChiMei
Innolux
Rezolucija ekrana: 800 x 480 pixels - Standard za Android aplikacije
Touch kontrola: Na celoj površini ekrana multi touch osetljiv u 5 tačaka istovremeno
Orijentacioni senzori: Da, sa akceleratometrom i automatskom rotacijom ekrana
Mreža: WiFi IEEE 802.11 b/ g/n - Broadcom
Bluetooth: Bluetooth V 2. 1 - Broadcom
GPS prijemnik: Opcija - Holux
3G /HSDPA/GPRS povezivanje:
3G /HSDPA sa kompatibilnim 3G USB
modemom (nije uključen u paketu) preko OTG
USB-a
Web camera: 1.3 MPixels
Zvučnici: Ugradjeni stereo zvučnici
Konekcije: 1x MicroSD / TF card slot
1x MiniHDMI
1x 3. 5mm za slušalice
1x MiniUSB (dupla funkcija - USB i OTG sa
odgovarajućim kablom - u pakovanju)
1x Kućni punjač
Baterija: 3400 mAh Lithium Ion - 5 do 7h aktivne
upotrebe
Napon i jačina struje punjenja: 5V 2A
Pribor u kutiji: 1x MiniUSB na USB kabl za vezu sa računarom
1x OTG USB kabl - za USB host funkciju
1x Kućni punjač
1x Kratko uputstvo za upotrebu
Poreklo: Dizajnirano u EU. Sastavljeno i proizvedeno u N.R.K .
Modeli:
Zavisno od boje i softvera: MaxTab Dual R - Boja: CRVENA, Softver:
Starter pack
MaxTab Dual RX - Boja: CRVENA, Softver: Extra
pack sa MaxTab sajta
MaxTab Dual W - Boja: BELA, Softver: Starter
pack
MaxTab Dual WX - Boja: BELA, Softver: Extra
pack sa MaxTab sajta
MaxTab Dual B - Boja: CRNA, Softver: Starter
pack
MaxTab Dual BX - Boja CRNA, Softver: Extra
pack sa MaxTab sajta
OS & Softver
Operativni sistem: Google Android 2. 3.5
Mogućnost nadogradnje: Moguće od strane korisnika sa firmverom sa MaxTab sajta
Garancija
Garantni period - samo uredjaj: 2 godine - Ograničena garancija - samo na fizičko tehničku ispravnost ne na OS i softver
Garantni period - baterija 6 meseci na ispravnost ne na kapacitet
Garantni period - oprema: Punjači i adapteri - 30 dana (radna garancija zbog mogućnosti spoljnih uticaja)
cena: 22.900 RSD
www.max-tab.com

Poslednja izmena:
Rezolucija ekrana: 800 x 480 pixels - Standard za Android aplikacije[/url]
Ja na tabletu od 5" imam ovu rezoluciju, a mnogi na telefonima koji imaju inč manje, Galaxy Tab 7" koji je izašao još krajem 2010. ima 1024x600. Hoću da kažem ono što i Johny, koji ima poneti GT-P1000, svaki čas ponavlja, najvažnija stvar kod tableta je ekran. Danas već izlaze 7" modeli koji imaju HD tj. 1280x800 rezoluciju (Samsung GT 7.7, Toshiba Thrive 7) i mislim da je nekako neozbiljno, da ne kažem glupo proizvoditi, pa i kupovati 7inčne modele s tako niskom rezolucijom.

Promenio sam nekoliko "kineza" i za sad sam se skrasio sa Samsung Galaxy Player 5" (isti hardver kao Galaxy S i P1000) i tvrdim da je sto puta dati i malo više para za polovan "premium" uređaj nego "uštedeti" sa raznim Prestigio, Archos, Huawei i sl. Moji živci, cimanje sa ostvarivanjem garancije, loš stock ROM, loš ekran i sl. nisu vredni 100e, a često je ušteda i manja.

Neću ovde da zastupam bilo kakav elitizam, i govorim o polovnim uređajima, već govorim kao neko ko je imao i jedne i druge i ko je na teži način naučio zašto prestigio/archos košta koliko košta.

O podršci zajednice pri izradi kuvanim ROMova i da ne govorim, meni ovo ne znači ništa, ali mnogim forumašima znači. A upravo meni i gomili drugih, koji makar umeli kako, ne žele makar samo zbog garancije da se zezaju sa flešovanjem uređaja, dobar stock ROM kakav je češće odlika brendiranih uređaja nego kineza, mnogo znači.

Poslednja izmena:
Zekaisapa voli da trazi neproverene uredjaje i igra se s njima :) Zar te blueberry nije naucio da se ne igras sa potpuno neproverenim proizvodima?

Sto se procesora tice, sta znaci dual core Cortex A9? Jel Tegra 2, ili nesto jace? Ili je NEC na 533MHz koji Kinezi pokusavaju da proture kao procesor na 1.2GHz?

I da, kao sto je Adam K lepo primetio, ubih se od ponavljanja da je dobar ekran na tabletu vise nego bitan i stojim iza toga.

I slazem se i sto se softvera tice. Ako ne postoje dobri kuvani romovi i ako fabricki ne radi posao, sta da radis sa takvim uredjajem? Samo da places.

Zekaisapa voli da trazi neproverene uredjaje i igra se s njima :) Zar te blueberry nije naucio da se ne igras sa potpuno neproverenim proizvodima?
Ja sam dobrim delom zbog njegovog iskustva definitivno odustao od kupovine netcata 3 kad su mi vratili pare za Archos 70. O lažima da je prvi netcat imao rezoluciju od 1280x720 i kako je "prilagođen srpskom tržištu" koje je korisnik Ashley prosiao kao nekakav "idejni tvorac" netcata i da ne govorim, sve je to Igoritza davno objasnio ;)

Da ne bude potpuni offtopic :d sviđa mi se što su oni koji promovišu ovaj tablet dovoljno ozbiljno shvatili svoj posao pa je ceo sajt preveden na srpski i to u detalje :)

Poslednja izmena:
Pazi, ja vidim ovde samo 2 jezika, srpski i engleski. Ne deluje mi da su preveli sajt, nego da je neko od nasih opet odlucio da pokupuje i rebrandira kineske modele.

A moje iskustvo sa izborom A9 procesora kod Kineza me vraca na pitanje, jel ovo NEC na 533MHz...

Edit: sad sam kliknuo na "drugaciji od drugih" i nasao ovo: "Procesor pravi NEC Renesas - Japanska kompanija koja je jedan od najvećih svetskih proizvodjača elektronike u svetu."

Drugim recima, izgleda da sam bio u pravu :)

Poslednja izmena:
Imas listu prodajnih mesta kada kliknes na kontakt. Ne bih se zaletao u nesto ovako neprovereno, a ti kako hoces.

Hej, pa taj je dizajniran u kini, a na sajtu lepo pise da je ovaj dizajniran u EU :D

1020 poena na quadrantu? Jes da ne verujem u preciznost tog testa, ali toliko izvlaci moj Galaxy Tab sa RFS sistemom...

Quadrant nije relevantan za dual core arhitekturu - ima i drugih koji realnije mogu da testiraju DC A9 - Testirano na MaxTab Dual GPS verziji:
quadrant.png

Linpack multi thread
linpapack.png

Antutu Benchmark
antutu.png

i Antutu info:
antutuinfo.png

Evo jos malo testova:
SmartBench 2012 (zahtevniji od 2011):
maxtabsmartbench2012.png

SunSpider 0.9.1 (manji rezultat je bolji) Android browser:
maxtabsunspiderandroidbr.png

SunSpider 0.9.1 (manji rezultat je bolji) Opera Mobile browser:
maxtabsunspideroperamobi.png

i multi touch test:
maxtabmultitouch.png

Ne pada mi nista vise napamet od testova - ako neko ima neku zelju, za jos nekim testom, tu sam...

Poslednja izmena:
Koliko vidim cena će biti 190 evra bez GPS-a , a tablet sličnih karakteristika ima za 140 evra (wayteq) - neznam zašto bi neko davao 50 evra više...

Verzija bez GPSa i kosta 180 evra, a sto se tice wayteq-a, cisto sumnjam da moze da pridje goreprikazanim rezultatima, jeste A9 ali single core i to losiji - prava je sramota sto kod nas pokusavaju da AML8726-M prodaju kao dual core a9 procesor - klasican primer kako prodati macku u dzaku - deo iz reference manuala za AML8726-M:

Пријатељу, а да ти нама лепо окачиш један видео приказ, не мора твој може и од "Кинеза" другог имена :)

Пријатељу, а да ти нама лепо окачиш један видео приказ, не мора твој може и од "Кинеза" другог имена :)

:)
Sutra stize XPad-70, odmah ga dizem na 1ghz(GB), pa da vidimo

Ако те не буде мрзело отвори нову тему да не спамујемо овде, а и постоји тема само за његовог "старијег брата" XТaB-100. Што се тиче 70ке, у оно мало описа од наших људи што сам прочитао, углавном га хвале. Е сад, да ли је тих 7 инча комотно за лежеран сурф из фотеље, ти јави. :) Свако добро.

7" jeste dovoljno za surf iz fotelje, ali naravno da ne moze da se poredi sa 10". Ako zelis prenosnost, ipak, rado ces se odreci tih 3" (sto mu dodje otprilike dupla razlika u povrsini).

Jos znacajnije, objavljen tekst u najnovijem PC Pressu :) To mora da se procita :)

Pa u tom članku su i Netcat3 pohvalili...
A sta sve ima na na sajtu MaxTab-a:

ZATO VAM MOZEMO DATI 24 MESECA GARANCIJE*...
*Garantni period - samo uredjaj: 2 godine - Ograničena garancija - samo na fizičko tehničku ispravnost ne na OS i softver
Garantni period - baterija 6 meseci na ispravnost ne na kapacitet
Garantni period - oprema: Punjači i adapteri - 30 dana (radna garancija zbog mogućnosti spoljnih uticaja)

Član 23 stav 1 tacka 10 i 23 Zakona o zastiti potrosaca (Odeljak "Oblici poslovanja koji se smatraju obmanjujućim poslovanjem"):
Tačka 10: predstavljanje prava koja su potrošaču garantovana zakonom kao posebne prednosti koju trgovac nudi potrošaču;"
Tačka 23: zloupotreba pojma „garancija” i izraza sa sličnim značenjem pri zaključenju ugovora o prodaji robe i oglašavanju povodom prodaje robe, ako po osnovu ugovora o prodaji robe potrošač ne stiče više prava nego što ima u skladu sa ovim zakonom."

Sve vise lici na Netcat pricu...

@zekaisapa - nisam upucen u "natcat pricu" i stvarno mi nije jasan animozitet prema uredjaju koji niste ni videli ni probali. Kupili ste drugi uredjaj po Vasm izboru i to je sasvim OK, ali mislim da nije u redu da pljujete po necemu a da niste upoznati sa uredjajem o kome pricate.

Garantni uslovi su jasno navedeni na sajtu, tako da ih svako moze procitati i biti upucen PRE kupovine - mislim da je to sasvim fer.

Prestigio takodje daje 24 meseca na uredjaj i 6 meseci na bateriju. Archos i Arnova u njihovom "EXTENT OF THE GUARANTEE" ne garantuju uopste vremenski za bateriju jer na nju deluju "varijable koje ne mogu kontrolisati". Za Wayteq nisam uspeo da nadjem bas nista vezano za garanciju - to su uredjaji slicnog cenovnog ranga.

Cistom budalastinom zakonodavca na sajtu bi trebalo da stoji "tvrdimo da ce uredjaj biti SAOBRAZAN sa navedenim specifikacijama" umesto "garantni rok". Sta je od te dve formulacije jasnije narodu procenite sami. Na Prestigio.rs sajtu deo koji se odnosi na specifikacije i garanciju uopste nije ni preveden i koriste izraz "warranty period", Blueberry sajt za Netcat je iovako samo na engleskom. Wayteq nema nista na srpskom kao ni Archos i Arnova. Na max-tab.com sajtu bar postoji deo na srpskom, stoga mislim da gorenavedene zamerke apsolutno ne stoje...

Mnogo vise od duzine garancije znaci PODRSKA koju ljudi mogu dobiti ili na nju racunati pocev od custom romova pa na dalje...

Usput hvala sto ste otvorili temu :)

@zekaisapa - nisam upucen u "natcat pricu" i stvarno mi nije jasan animozitet prema uredjaju koji niste ni videli ni probali. Kupili ste drugi uredjaj po Vasm izboru i to je sasvim OK, ali mislim da nije u redu da pljujete po necemu a da niste upoznati sa uredjajem o kome pricate.

Garantni uslovi su jasno navedeni na sajtu, tako da ih svako moze procitati i biti upucen PRE kupovine - mislim da je to sasvim fer.

Prestigio takodje daje 24 meseca na uredjaj i 6 meseci na bateriju. Archos i Arnova u njihovom "EXTENT OF THE GUARANTEE" ne garantuju uopste vremenski za bateriju jer na nju deluju "varijable koje ne mogu kontrolisati". Za Wayteq nisam uspeo da nadjem bas nista vezano za garanciju - to su uredjaji slicnog cenovnog ranga.

Cistom budalastinom zakonodavca na sajtu bi trebalo da stoji "tvrdimo da ce uredjaj biti SAOBRAZAN sa navedenim specifikacijama" umesto "garantni rok". Sta je od te dve formulacije jasnije narodu procenite sami. Na Prestigio.rs sajtu deo koji se odnosi na specifikacije i garanciju uopste nije ni preveden i koriste izraz "warranty period", Blueberry sajt za Netcat je iovako samo na engleskom. Wayteq nema nista na srpskom kao ni Archos i Arnova. Na max-tab.com sajtu bar postoji deo na srpskom, stoga mislim da gorenavedene zamerke apsolutno ne stoje...

Mnogo vise od duzine garancije znaci PODRSKA koju ljudi mogu dobiti ili na nju racunati pocev od custom romova pa na dalje...

Usput hvala sto ste otvorili temu :)
Nema na cemu, ko zna, mozda ga i kupim... pohvalno je sto se trudite, zaista, ali ajmo redom: Zakon je jasan.da ne moze biti jasniji - uredjaj ili radi ili ne radi u skladu sa specifikacijom, nekakve variable nemaju veze... bar dok su integralni deo uredjaja(mislim na baterije, pogotovu sto se ne mogu, jel, samovlasno menjati, osim na Huawei-u). Dajte neki video pa da ga vidimo, svi znamo kakve testovi mogu dati rezultate... nije animozitet u pitanju, ponavljam, trud je za svaku pohvalu ali... podrska i apdejti sa nekakvim terminalima... Pobogu, ja sam pravnik a ne IT, zar treba i tim da se bakcem..?

...Dajte neki video pa da ga vidimo, svi znamo kakve testovi mogu dati rezultate...
:) Tek sad sam shvatio da zbog toga trazite video sa testovima :) rezultati nisu lazni - snimicu preko vikenda ceo proces sa svim testovima za koje sam postavio screen shotove.
...apdejti sa nekakvim terminalima...
Slazem se ali uvek postoji vise nacina, jedan je AT komandama kroz hyperterminal a druga recimo kroz program recimo ovako:
huawei.jpg

Ali nisam siguran u legalnost distribuiranja ovakvog softvera - cak iako ga ljudi koriste zamo za "Autorun CD Disable"
Izgleda da je jedini nacin jednostavno uputiti ljude na google sa pravilnim kljucnim recima koje ce im ukazati na "odgovarajuci" :) softver

Da li ima jos nekih zelja sta prikazati u videu, osim raznih benchmark testova?

Pozdrav

Verujem da zekaisapa nije mislio samo na benchmark testove u okviru videa, da vidi verodostojnost. Mislim da je hteo i da vidi kako se masina ponasa u radu. Brzinu i odziv u izvodjenju realnih stvari kao sto su HD videi raznih formata, surf, flash, HD igrice, multitasking, mene recimo uvek izuzetno zanima ekran, kvalitet boja, koliko touch tacaka podrzava, uglovi gledanja i naravno, benchmark (uh, ovo bi bio dug video).

Mislim da je hteo i da vidi kako se masina ponasa u radu. Brzinu i odziv u izvodjenju realnih stvari kao sto su HD videi raznih formata, surf, flash, HD igrice, multitasking, mene recimo uvek izuzetno zanima ekran, kvalitet boja, koliko touch tacaka podrzava, uglovi gledanja i naravno, benchmark (uh, ovo bi bio dug video).
+1
Ovo je većini korisnika daleko bitnije od suvih specifikacija: upalite browser, odete na vaš sajt (marketing :p), youtube, pustite neki film, muziku... ne mora ništa preterano zahtevno, ali da mi vidimo kako to izgleda u radu, video od 2-3min da napravite (možete posle taj klip i na svoj sajt da okačite, da ljudi odmah znaju šta im nudite).

Verujem da zekaisapa nije mislio samo na benchmark testove u okviru videa, da vidi verodostojnost. Mislim da je hteo i da vidi kako se masina ponasa u radu. Brzinu i odziv u izvodjenju realnih stvari kao sto su HD videi raznih formata, surf, flash, HD igrice, multitasking, mene recimo uvek izuzetno zanima ekran, kvalitet boja, koliko touch tacaka podrzava, uglovi gledanja i naravno, benchmark (uh, ovo bi bio dug video).

Tako je, performanse u realnom radu, fluidnost, odziv, brzinu, video playback etc. i naravno, ekran...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno