Šta je novo?

Maximalna brzina memorije i dual channel mod

Romeo Crennel

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2009
Poena
360
Pozdrav svima,
Drzim jednu pc igraonicu,planiram mali upgrade pa me interesuju dve stvari:
1.imam biostar a320mh ryzen 2300x i trenutno je 1*8gb na 2666,planiram da stavim 2*4gb.
Po specifikaciji ploce i cpu-a je najveca brzina memorije 2933 koju jako tesko mogu naci u izvedbi 4gb,da li bi radilo ako bi stavio 3000mhz module ?
2.Da li radi dual channel ako je jedna memorija od 4gb a druga od 8gb obe iste brzine?

Nadam se da sam pojasnio pitanje,
Hvala na pomoci

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

1. Sve preko specifikacije tj. 2933mhz u tvom slucaju je overklok. Moze da radi i ne mora - zavisi od mnogo faktora kao kod svakog overkloka.
2. Nece biti dual channel.

Poslednja izmena:
Znaci ipak da vijam 2666 jer 2933 nisam nigde uspeo da nadjem.
Hocu da maximalno iskoristim postojece komponente ali moracu da se pomirim sa ovim.

Bitniji ti je dual channel nego brzina memorije, 2666 dodaj od 8GB da imas 16GB.

Zašto neće biti dual channel? Veće bitanje da li će memorije biti kompatibilne?
image.png

Poslednja izmena:
U principu bi moglo 4+8 ali da su iste brzine,pretpostavljam latencije i sve ostalo da bi dual radio.
Imam 5 racunara na dva hocu da stavim 2x4gb a da te sto izvadim stavim na ostale racunare,dobio bi mali bust na tim dve bi napravio dual a na ove sto stavim 8gb imacu 2*8gb jer usrani warzone trazi vise memorije kako bi radio normalno.

4 i 8GB bi trebalo da radi u dual channel-u, podesi se ako je jedna sporija na tu vrednost da bude isto i to je to.

Nazad
Vrh Dno