Šta je novo?

Maxell CD-i pucaju

perovic

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Je li ima neko iskustva sa snimanjem na ove medije :> Maxell 700 MB, slim (CD-R 80XL 700 MB)
do sada sam snimao na slim Verbatim 700MB i na 20 kom. mozda se desilo da mi je pukao jedan CD... Sada sam uzeo (pomenuti) Maxell i od 5 kom. pukla su mi dvaFX !??
Koristim Nero 5.5.5.6 ver (sa njom sam snimao i Verbatim diskove)
Je li treba neka dodatna opcija u Nero-u da se podesi
imam P3, 256 SDRAM, ASUS TUEP2-M, MAXTOR 40GB @7200 Teac 8x snimac..
...:confused: jednom mi je pukao zbog buffer-a:mad: , a drugi mi je neku gresku javio . . . .

isljuci screen saver, ne diraj nista na kompu dok snimas - posto nemas buffer underrun.
nemam iskustava sa tim medijima - imao sam ranije teac 8/8/32 i sa njime nisam imao problema osim mozda par pocetnickih gresaka (ali to je bila moja krivica)

Ja sam uzeo nedavno Maxell diskove i veoma su se loshe pokazali. Morao sam da ih rezhem na 4x da bi bili chitljivi. Po pakovanju se vidi da su namenjeni istochnoevropskom trzishtu, a to govori sve.

Drunk Devil je napisao(la):
Ja sam uzeo nedavno Maxell diskove i veoma su se loshe pokazali. Morao sam da ih rezhem na 4x da bi bili chitljivi. Po pakovanju se vidi da su namenjeni istochnoevropskom trzishtu, a to govori sve.
Od firimiranih diskova Maxell, Philips i BASF treba izbegavati. Barem one koji se prodaju kod nas.

Vidis, ja sam kupovao iste te MAxell diskove ovde u Belgiji, i nikakvih problema nisam imao, cak naprotiv, svi do jednog savrseno rade... A pakovanje je isto, crno-plava kartonska kutija i slim cd-case A rezac je HP 9150 8x takodje bez buffer underrun zastite

Narezao sam oko 100 74 minutnih maxella i 20 80 minutnih na TEAc-ovom rezacu na 12x bez pucanja !!! OS je win XP sa 512 mb i athlon 900mhz. CD i su kupljeni u Novom Sadu. Nisam imao problema sa citanjem istih ni na starijim i losijim cdrom-ovima za razliku od npr 74-minutnih srebrnih smart bye.

Ja sam imao problema sa maxel CD-ima od 5 jedan puko a verbatim 100/100 16x Scratch svi ispravni
I Maxel nisam mogao da rezem preko 4x

Nazad
Vrh Dno