Šta je novo?

mATX ploca za x550

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Posto moja ta780g definitivno brlja sa x245 i sa x550, ucecu drugu plocu, pa da vidim jel ima nekih predloga, dakle:

Da li neko predlog za dobru mATX plocu (najbolje sa 790GX), uslov je da na njoj lepo radi x550 (ne mora ni da se otkljucava)... jos kad bi bila neka sa ddr3, ali bih rekao da to jos nisu pustili u prodaju... Opciono 780g+710sb...

Mogu da preporuchim ATX koju sam isprobavao sa tim procesorom i radi fantastichno, BIOSTAR TA790GX A3+ (16GB DDR3, ima i VGA integrisanu ako je zbog toga...)
E sad, ako je zbog dimenzija (a verovatno jeste), onda ***. Nije bas prevelik izbor mATX ploca sa 790gx.

Ova predlozena DFI deluje ok, imas i solidnih GA sa 780G.

Svidja mi se ovaj DFI... ne mogu da verujem da su mu nabili 2 pcie16x... gde ima?

Od biostara cu sad malo da se odmorim... jer imam poriv ovu sto mi je u masini da zveknem cekicem |>> da je lepo neispravna, pa da je vratim... a ovako sa 6000+ radi ko zmaj... a shebala me sa tim x245 i x550 ko majmuna |(

Poslednja izmena:
Ja iskreno mrzim Biostar, ali sam apsolutno odusevljen ovom plochom. Sklopio sam sigurno 10ak kombinacija x2 550 i ta plocha, rade savrsheno. A i dobar je ovaj 790GX mora se priznati. + u odnosu na DFI radi sa ddr3. Jedino sto nije mATX pa ovaj DFI dobija trku u tvom sluchaju :D

Taj DFI imaš u BH/WW, verovatno i Atom... ja bih ipak sačekao da stigne JR sa DDR3 podrškom (M3H5) kao što ga i inače čekam, :d sem ako pre toga ne kupim neko veće kućište i odustanem od uATXa.

BTW, moja TA780G radi super sa X2 550 tako da proveri ti još malo da li je ispravna skroz ili imaš osnov za reklamaciju - probao si najnoviji BIOS i sve to?

Poslednja izmena:
Svidja mi se ovaj DFI... ne mogu da verujem da su mu nabili 2 pcie16x... gde ima?

Od biostara cu sad malo da se odmorim... jer imam poriv ovu sto mi je u masini da zveknem cekicem |>> da je lepo neispravna, pa da je vratim... a ovako sa 6000+ radi ko zmaj... a shebala me sa tim x245 i x550 ko majmuna |(

Moja apsolutna preporuka je OPET ;) Biostar i to TA790GX XE.
790GX/SB750 chipset.
Ploca otkljucava X2, X3 ima sve oklopljene kondenzatore (ako ti je to bitno), podrzava 140W Phenom II CPU-ove (osim 955, mada ne znam u cemu je kvaka) i jeftinija je od tog DFI-a JR skoro 30Eura (oko 77Eura kosta).

@ mickeyrs: Za tih 30 Eura razlike se moze uzeti nesto pametnije (skoro pa CM Elite 332 bez napajanja, npr.)

Poslednja izmena:
Uzeo sam GA-MA78GM-UD2H. Mrzelo me je da cekam |) a ovo je jedino sto mi je bilo pri ruci... cipset je isti kao na prethodnoj 780g+sb700, ali x550 radi ko zmaj na njemu (osim otkljucavanja |>>)

Biostarku cu uzeti novu ako telix prihvati ovu na reklamaciju... zasad sam im poslao dva maila sa objasnjenjem mog vidjenja problema sa plocom. Ako je ne prihvate, biostar i ja smo zavrsili |>

Mickeyrs, naravno da sam probao nov bios, tj to sam prvo uradio... Nisam probao ovaj beta bios 717 valjda, nego zadnji zvanicni, ali na njemu pise da podrzava P2 i A2...
Ti si u tvoju samo ubo i odmah je proradio kako treba? sta ti je rekao za HT? Kad si je otprilike kupio? Moja teorija je da je na mojoj losa revizija 780g cipseta koja brljavi sa HT3.0 procesorima.
Definitivno je falicna, ali radi odlicno sa AM2 procesorima, pa bi verovatno da ode na reklamaciju bila vracena kao ispravna...

@ mickeyrs: Za tih 30 Eura razlike se moze uzeti nesto pametnije (skoro pa CM Elite 332 bez napajanja, npr.)

Pa dobro, ako hoće čovek DFI JR, onda je bolja investicija da sačeka ovaj sa AM3, ali pošto je već uzeo ploču, više nije toliko bitno. Ni ja nemam problem sa ovom TA780G, ali kad bih je menjao, ne bih ponovo uzimao AM2+ i DDR2. E, sad, da li vredi DFI 30e više u odnosu na Biostar... to je već stvar ličnog izbora. ;)

Ti si u tvoju samo ubo i odmah je proradio kako treba? sta ti je rekao za HT? Kad si je otprilike kupio? Moja teorija je da je na mojoj losa revizija 780g cipseta koja brljavi sa HT3.0 procesorima.
Definitivno je falicna, ali radi odlicno sa AM2 procesorima, pa bi verovatno da ode na reklamaciju bila vracena kao ispravna...

Da, izvadio sam X2 4400 i ubacio X2 550. Resetovao BIOS, processor Unknown, ali je radilo sve, nisam gledao na koliko je HT, podigao se Win, skinuo sam najnoviji BIOS, flešnuo, ugasio, i to je to. Doduše, malo nije htela odmah da se probudi posle BIOS flasha, jedno 15 min je bila skroz mrtva, pa je tek onda proradilo sve i sad radi sve kako treba. HT i tako držim negde na 4xFSB pošto ne videh neki napredak u podizanju istog osim nestabilnosti. Trenutno me zeza NB koji malo hoće, malo neće da radi na preko 2.5GHz pa tražim na koliko je stabilan.

Sta ti cpuz kaze za HT ? meni je pisalo 1000mhz sto je siguran znak da je ostao kao ht1.0 umesto 3.0...

Biostarku cu uzeti novu ako telix prihvati ovu na reklamaciju... zasad sam im poslao dva maila sa objasnjenjem mog vidjenja problema sa plocom. Ako je ne prihvate, biostar i ja smo zavrsili |>

Ako ploca sa zvanicnim BIOS-om ne radi sa procesorom koji se nalazi u CPU support listi, po meni mora da se reklamira i da se ista uvazi...
E sad, sta ce da smisle to ces (cemo) vidjeti.

:wave:

Sta ti cpuz kaze za HT ? meni je pisalo 1000mhz sto je siguran znak da je ostao kao ht1.0 umesto 3.0...

Nisam iskreno ni gledao šta piše za HT, ajd pogledaću danas popodne.

Inače se slažem sa crossfire-tom - CPU je na listi podržanih, imaš najnoviji BIOS i mora da radi, ako ne radi, servis, reklamacija pa novu ploču u oglas. :D

EDIT: sad tek stigoh do oglasa... :d

Poslednja izmena:
Skratio sam razlomke... stavio sam staru plocu u oglas, posteno ispod cene i otisla je rekordnom brzinom...
Samo sam onako proracunao koliko bih izgubio zivaca i vremena da je nosim na reklamaciju i koliko bih iscimao maloprodaju gde sam je uzeo... meni moje vreme prilicno vredi, a na kutiji moje ploce phenom II nigde ne pise (kad sam ja plocu uzeo u sr nije ni phenoma I bilo), tako da bi jako diskutabilno bilo kako bi se zavrsilo...

Telix mi nije odgovorio ni na jedan mail, tako da vise necu uzimati biostar ploce niti xilence ventilatore.
Nece ih ovo jako boleti, ali tako sam i za imlek rekao da ne pijem vise njihovo mleko (promoterka jedna mi nije dala neki poklon sto sam trebao da dobijem) i ne pijem ga vec duze vreme |>>
Elem od sada, kad imam masinu koja mi RADI i zavrsava posao, necu vise da je budzim, menjam i cackam |P

Vrh Dno