Šta je novo?

matx konfa

rev

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poena
620
sestra je u stisci sa prostorom i hotje da uzme neku matx konfiguraciju, nishta preterano zbudzeno ~1ghz ili vishe (surf, muzika, filmovi, neke starije igrice), matx plocha, 256-512mb ddr-a, baracuda 7 80gb, neki polovni dvd-rw i neki slabiji radeon (mozhda i neki aiw).
prvo pitanje je na koju kombinaciju procesora i ploche ciljati, da sad mozhe povoljno da se nadje a procesor kasnije da se zameni nechim jachim? plocha treba da ima usb2.0, integrisan lan, zvuk i da ima agp slot.
dalje, u koje kutjishte to da zapakujem, da je estetski lepo (veoma bitna stavka!) a da ima dovoljno jako napajanje da sve to istera ?

to su otprilike pitanja koja me muche i svaki savet je dobrodoshao.
komponente koje nedostaju bi trebale da budu kupljene do kraja nedelje (petak-subota) tako da bi shto brzhi odgovori bili pozheljni :D
hvala unapred.
pozdrav :wave:

P.S. za kolko para mogu da se nadju oni osnovni barebone sistemi (shuttle, dtk) ?

Dobro zboris, sada sam onako odokativno sabrao kol`ko izadje dobro mATX kuciste, ploca, proc.... i taman da ti napisem da pojuris neki barebone kad vidim u dnu tvog posta da o tome i razmisljas. Mislim da ti je to jos i najpametnija investicija. Imas DTK kod Simpsona, ali je u pitanju Intel platforma sto je za mene spansko selo te ne bih da mi se ljudi :D ako krenem sa opisom cipseta, itd. Vrlo su dopadljivog izgleda, malkice vise sljaste, ali izgledaju poprilicno skuplje od trazene cene. Mislim da se moze kompletirati makina za cca. 300 EUR i da radi sve radnje ko neka odrasla :)

Nazad
Vrh Dno