Šta je novo?

maturski rad

overkind

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2009
Poena
319
Ovako,polako ali sigurno priblizava mi se kraj 4. godine Elektrotehnicke skole smer racunara.Kako je polugodiste doslo je vreme da se razmislja o maturskom radu.Elem,kao izborni predmet sam izabrao automatiku i samim tim dobio zadatak da uradim nesto sa senzorima i diodama.Razmisljao sam na temu da napravim projekat paljena racunara na daljinski posto bi mi jelte to lepo sluzilo i posle.Onako nagrubo sam mislio da uzmem fazon tv i daljinskog i nekako spojim sa plocom.Najbolje bi mi bilo kad bi nasao daljinski koji i fazonu ima samo 1 i 0 tj paljenje i gasenje.E sad,uvazio bi svaki predlog sto bi mi u mnogome pomoglo,samim tim bolje ako je neko vec pravio nesto slicno.

Nije to to.. Igore ovo sto si naveo je poznata sema za com port za kontrolu racunara putem daljinskog.. ne verujem da mozes da upalis racunar preko com porta..

Nije to to.. Igore ovo sto si naveo je poznata sema za com port za kontrolu racunara putem daljinskog.. ne verujem da mozes da upalis racunar preko com porta..

a, u pravu si, totalno mi je omaklo da treba da se komp i upali, pre nego shto se krene sa kontrolom .. :)

Eventualno neka kombinacija ova dva resenja bi bilo idealno da se uradi. :p

hmm. . . n n n jel bi mogao pojasniti to sto si linkovao?

Pa jesi naucio nesto za 4 godine u toj skoli? :)

hmm. . . n n n jel bi mogao pojasniti to sto si linkovao?

Description:
This is a single channel (on / off) universal switch that may be used with any Infra Red remote control that uses wavelengths between 850-950nm.

Any "button" of any remote control may be used to work this universal switch. The button must be pressed for two seconds (determined by R3 and C2) before the relay will operate

Ovo je univerzalno on-off kolo za paljenje i gasenje preko infra red-a. Trebal reley da spojis sa pinovima na maticnoj koji sluze za paljenje. Imas part list, i semu, delove mozes da kupis u radio klubu na crvenom krstu, a sto se tice stampane plocice, mozes sam da pravis ili da odneses nekome ko to profi radi, ne bi trebalo da izadje puno..

hvala na idejama,procepracu ja po netu jos malo i kad dodje vreme da se ozbiljno bacim u rad pitacu za savete.

Vrh Dno