Šta je novo?

Maturski rad: ''Procesori novije generacije''

nemanja_rs

Cenjen
Učlanjen(a)
03.05.2009
Poena
154
Kao sto naslov govori, uzeo sam maturski rad iz informatike "Procesori novije generacije", pa ko je prosao maturske radove i neko ko zna da mi pomogne, da sastavim koncepciju, moze i neke korisne informacije da podeli. Hvala!

Maturski rad ili maturski nerad? Pitanja ovakvog tipa su jako nepristojna jer zahtevas od drugog da radi tvoj posao, al nesto mi dosadno pa cu da pocnem, a ko hoce moze da doda:

1. sta je procesor
2. blok shema koncept procesora
3. kratki istorijat tehnologija i pominjanje kompanija
4. razlozi napredovanja tehnologije, potrebe i tako to, ekonomski faktori, bla bla
5. uvodna prica o novijim proc i razlike u odnosu na stare
6. arhitektura novijeg (kojeg god da proglasis za novijeg) procesora
7. nacini komunikacije sa periferijama i memorijom
8. malo brojeva, benchmarka, poredjenja
9. dalje usmerenje razvoja i najave kompanija
10. neki zakljucak

eto toliko od mene i to ti je ugrubo, moze to dosta finije da se podeli dalje

Hvala. Naravno ne trazim gotovo zelim sam da odradim to... samo nisam upucen kako treba da izgleda maturski rad,pa molim za pomoc...

to bre pitas profesora kod kog radis ..... kako hoce da izgleda :)

evo ti jedno pitanje
kad odgovorish na njega sam koncept ce ti se sloziti :D
sta su to procesori novije generacije ili jos bolje koji su to procesori novije generacije?
:D

Ih bre pa ovo je prelako, sadrzi toliko mnogo informacija da ja ne bih mogao da se zaustavim sa pisanjem...
Ako pitas za ovo ko zna sta ces raditi kad dobijes seminarski/projekat na faksu. Hoces da se menjamo, ti meni procesore, a ja tebi nebulozu sa fakulteta, da se uveris da moze i 100 puta gore :D. Ako nista drugo, ovo ce ti barem dati neku motivaciju :d

Ok, razumem vas... Ja bi 100strana napisao o ovoj temi, ali trebam da vidim nesto najvaznije, korisno, hvala na komentarima.

Ne treba ti 100 strana, niko ti neće čitati maturski od 100 strana, napiši 50-ak strana, pa mu nosi, da vidiš šta će da ti kaže, valja li, treba li šta dodati ili izbaciti.

Ja sam bas radio davno seminarski rad tema:procesori.Ja sam to sazeto odradio na nekih 20 strana a evo ti moje teze kao pomoc.
1. Uvod u procesore
2. Funkcije procesora
3. Princip rada procesora
4. Jedinice kojima se meri brzina procesora
5. Struktura mikroprocesora
6. Arhitektura procesora
7. Arhitektura 64-bitnih procesora
8. Procesori sa vise jezgra
9. Ležišta procesora
10. Hladjenje procesora

Poslednja izmena:
Hehe, ja ovu istu temu imao za maturski u srednjoj (doduse, pod retardiranim imenom "Procesori visokih frekvencija), pre neki dan sam naleteo na svoj rad dok sam spremao kucu :)

Nazad
Vrh Dno