Šta je novo?

Maturski rad..grafichke kartice.. HELP!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
09.01.2007
Poena
301
Ljudi pomagajte!
Imam maturki rad iz informatike, tema: "Nastanak, razvoj i upotreba grafichkih kartica".
Znachi treba da pishem o prvim grafichkim karticama, njihovom nastanku..razvoju istih, i na kraju, da opishem par najnovijih GPU-a...
Da li neko mozhda ima neki link, sa kog mozhe da se skine neka literatura, ili neshto (na tu temu :p) u pdf formatu ili vetj bilo kom drugom?
...nadam se da neko ima neku korisnu informaciju, i da je voljan da mi pomogne..
Unapred hvala!!!

byMax ti je napravio jedan od najboljih maturskih radova bas na tu temu pa kontaktiraj njega, verujem da ce ti pomoci

Hehehe, to je bila i moja maturska tema i znam da je sad vec pokojni Zavodja iz Tesle pao na dupe kako sam ga uradio...
Secam se da sam imao cak i posebno poglavlje za SLI na Voodoo karticama sto je u to vreme bila "svemirska tehnologija" :) I jos se primio pa napisao knjigu a ne 5 strana, font 24 kao ostali ;)

Naravno pojma nemam gde je sada - mozda jos uvek chami u nekom ormaru u Tesli :d

Sad gledam ovo na Wikipediji, ja sam devedesetih morao ceo internet da prekopam - a ovde sada - sve na izvol'te na jednom mestu - sazvakano ...

e ako ima neko na komp maturski iz informatike (bilo koja oblast),mogao bi da mi ga posalje na [email protected]
nije mi jos problem da promenim temu.doduse,nije mi bas ni problem ni da sam napisem,ali ako neko ima vec sve lepo sredjeno mogao bi da posalje,a da se ja lepo skoncentrisem na pripreme za fax.
znaci,maltene svaka tema je dobro dosla.

cuj ti ovoga...
pa uzmi ti lepo maturski iz predmeta koji spremas za fax pa ce ti biti lakse
ako smo mi matorci, u vreme kad je Internet bio "slabiji" (nije bilo wikipedije,npr), mogli bez problema da radimo maturski i spremamo prijemni onda mozete i vi bduci maturanti da uradite lepo i natenane (cak cete se manje muciti, najverovatnije)

cuj ti ovoga...
pa uzmi ti lepo maturski iz predmeta koji spremas za fax pa ce ti biti lakse
ako smo mi matorci, u vreme kad je Internet bio "slabiji" (nije bilo wikipedije,npr), mogli bez problema da radimo maturski i spremamo prijemni onda mozete i vi bduci maturanti da uradite lepo i natenane (cak cete se manje muciti, najverovatnije)

+postace ljudi :D

e ako ima neko na komp maturski iz informatike (bilo koja oblast),mogao bi da mi ga posalje na [email protected]
nije mi jos problem da promenim temu.doduse,nije mi bas ni problem ni da sam napisem,ali ako neko ima vec sve lepo sredjeno mogao bi da posalje,a da se ja lepo skoncentrisem na pripreme za fax.
znaci,maltene svaka tema je dobro dosla.
:wall:
imas u oglasima ljude koji to rade za zanemarljivu materijalnu nadoknadu
pa ako si lenj onda fino plati a ti trosi vreme na nesto drugo :eyebrows:

Hahaha..ljudi thx za linkove :))
...*** kakav sam tard, nisam se setio wiki-ja :p
aj hvala josh jednom!
Pozdrav!

Pffff... onaj text na wikipediji je prilichno je*eno prevesti na srpski...
znachi nemogu da formulishem normalnu rechenicu, preveo sam prvi pasus, i to je to, ovo dalje je ubistvo...
Moram da navatam byMax-a da mi helpuje ... ;)

A mozda bi ti pre trebao da se zabrines pre za svoje poznavanje engleskog, nego za taj maturski...
Iskreno, ja bih ti ovo preveo celo, da imam vremena, ali tu sam ako ti je potrebna pomoc.

Ne znam zasto je neko od modova obrisao moj prethodni post, ali nije ni bitno. Imas ovde na srpskom dosta toga.

Hehehe, to je bila i moja maturska tema i znam da je sad vec pokojni Zavodja iz Tesle pao na dupe kako sam ga uradio...
Secam se da sam imao cak i posebno poglavlje za SLI na Voodoo karticama sto je u to vreme bila "svemirska tehnologija" :) I jos se primio pa napisao knjigu a ne 5 strana, font 24 kao ostali ;)

Naravno pojma nemam gde je sada - mozda jos uvek chami u nekom ormaru u Tesli :d

Sad gledam ovo na Wikipediji, ja sam devedesetih morao ceo internet da prekopam - a ovde sada - sve na izvol'te na jednom mestu - sazvakano ...

Da i pored svega ne znam da li ti je dao 5 vec ja mislim 4 a svima ostalima po 3-ce.
Dok se genracija pre nas izvukla zbog NATO bombi.

:wall:
imas u oglasima ljude koji to rade za zanemarljivu materijalnu nadoknadu
pa ako si lenj onda fino plati a ti trosi vreme na nesto drugo :eyebrows:
Evo, ja mogu da mu napišem. Šta ja znam o grafičkim? Ne znam skoro ništa, al neme veze. Ne znaju ni profani pa neće ni primetiti. :d

Odoste u offtopic a pokretac teme ima dosta informacija.

Katanac :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno