Šta je novo?

Maturski rad Delphi app ideje

Corey

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
319
Treba da napravim aplikaciju u delphiu za maturski rad pa trenutno nemam ideju sta da napravim a da nije previse komplikovano, tako da se vama obraćan za pomoć :) dakle samo pucajte ideje :D :wave:

Treba da napravim aplikaciju u delphiu za maturski rad pa trenutno nemam ideju sta da napravim a da nije previse komplikovano, tako da se vama obraćan za pomoć :) dakle samo pucajte ideje :D :wave:

uzmi knjigu iz informatike za 4. razred i spoji vise onih zadacica iz knjige u jedan!
malo trouglovi, malo uglovi i tako to :D...

Mozes onaj "klasicni" program za vodjenje video kluba i povezes sa nekom bazom podataka. Ne znam da li Delphi moze to da uradi, ali ako moze, eto ti ideje. :)

Poslednja izmena:
Ja sam pre 8 godina za maturski pravio u Delphiju program za browsovanje i puštanje mp3 diskova.
Evo par screenshotova... (ovo je malo unapređena verzija iz 2002, ne mogu da nađem osnovnu)

(Da da, uspeo sam da zaserem titlebar :d )

Prilozi

• front.png
    front.png
    25.3 KB · Pregleda: 84
  • bio.png
    bio.png
    33.4 KB · Pregleda: 102
  • album-cover.png
    album-cover.png
    79 KB · Pregleda: 90
  • album-lyrics.png
    album-lyrics.png
    23.7 KB · Pregleda: 89
obzirom da je na vecini faxova kasnije seminarski IS za nesto (pekara, mesara isl)... to je najbolje... samo sa nekom bazom iza (MS SQL napr).

napravi pregledac CSV fajlova...
da moze da sortira kolone, selektuje cele redove,
da ima konfigurabilne separatore, search.
i da guta velike fajlove... virtualtreeview je fina komponenta koja brzo radi, a imas i gotov csv parser kod na netu... extractstrings nije dovoljno dobar jer ignorise prazna polja...
ovo je recimo bas lep delphi task |)

trpanje svega i svacega u bazu je bezveze, mada ajd
ako bas mora, imas sqlite, cak mi se cini i native delphi implementaciju iste... naravno da delphi moze sve to, cak u zavisnosti od verzije imas jedno 3-4 nacina za pristup istim (doduse ovo sa native komponentom je verovatno najbrze|))

Vrh Dno