Šta je novo?

Matsonic MS8137C Driver & Bios

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Eto mene opet sa matorom plochom :d

Treba mi sound driver za Matsonic MS8137C i po mogucnosti najsveziji BIOS shto ima za nju... BIOS mi nije bash vazan ali ako ima hocu da probam da ga fleshnem poshto plocha neshto zeza: kad se ide na restart kompa nece da bootuje... Mora da se cupa kabal iz napajanja pa onda bootuje normalno...

Google mi neizbacuje nishta korisno a i ono malo rezultata shto izbaci svi linkovi su expired poshto je plocha matora...

:wave:

ja sam npr imao problema sa tom plocom kada su poceli da se suse elektroliti u kondenzatorima, simptomi sledeci tipa nije htela da postuje tj tek iz desetog pokusaja mada je ta ploca poznata po tome.

Ja nisam imao problema sa podizanjem i doticnom plocom ali je povremeno komp neobjasnjivo trokirao
Sve se dovodilo u normalu tako sto sam izvadio memorijske module i malo obrisao gumicom kontakte i tako na svake pola godine :d doduse ovaj problem je krenuo da se ispoljava tek posle par godina goriscenja
Bila je to odlicna kupovina za mene svojevremeno, s obzirom da je DDR tada bio poskup a kako ploca ima i SDRAM slotove mogao sam da zadrzim svoju staru memoriju sa prethodnog kompa, tada velikih 256MB :)
Iako je dosta ljudi klelo i jos danas kune VIA cipsetove izuzev ovog gore sto sam pomenuo sve je radilo odlicno i to jedno 3-4 godine dok nisam uradio upgrade a Matsonic plocu sam prodao

Joj koje sam ja muke imao sa tom plocom kad se prvi put pojavila. Drajver za zvucnu sa diska nije hteo ni da pomisli da radi. Posto net tada nije bio kao danas (relativno brz i dostupan) 3 dana sam izgubio dok nisam namestio. Trebalo bi da ti sada rade VIA Vinil drajveri ili Realtek AC97.

Nazad
Vrh Dno