Šta je novo?

Matsonic MB drivers

joca22

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poena
159
Jedan drugar sa posla mi je doneo svoj krš da mu reinstaliram XP SP2. I sve bi to bilo "kao i obično" , ali on nema diskove sa drajverima, jer je komp dobio od Šure a ovaj to sve pogubio pa se na kraju ratosiljao i kompa.

Procesor----- AMD Duron (tm) 1,1 GHz
socket A 462

MB --------- MS8137C+ ver.2.0

Gledao sam i na forumu slične situacije, ali kada sam otišao na zvanični Matsonic sajt u pretrazi , ne može da nađe ovaj, a ni mnoge druge modele MB . Šta sada ? Najgore je to što sam instalirao sveži XP, i sve to radi kilavo, ali ton ne mogu da dobijem. Znam da ova konf. ne može da bude živahna ali aj bar da dobijem ton. Ovo drugo sve radi i prepoznaje ostali hardver , samo zvučnu ne.
Neki savet pre nego ga pozovem, jer sam već p.....zdeo i na to kako mogu da pogube prateće diskove (imam još takvih) a imaju stare rage.

Pozdrav !!

Poslednja izmena:
Imam audio drajvere za 8137C, vidim da tebi treba za model + pa ne znam da li su kompatibilni. Ako hoćeš pošalji mi mail na PM pa da ti pošaljem.

Poslednja izmena:
Uglavio sam neki RT-ekov drajver dobio ton, ali ljudi sve se vuče ko prebita mačka. Vidim da mi i usb kilavi. Ukratko užas, sporo, sporo, sporo ...!
Gotovo sam siguran da sa ovim procesorom i memorijom ovo nikad neće biti prosečno (bar ne sa mojim znanjem), a da ima pare, kupio bi nešto novije, a nebi uzeo ovu kantu od šureta.

Moj je prvi komp bio sa matsonic plocom sa sd ramom i athlon xp 1700+ kilavo je radio sa 128mb rama.Mozes da uzmem jos rama mozda ti to resi problem(barem 512mb za 700 kinti) i kasnije ubacis neki bolji procesor(imas do 1000din neki od 2ghz) i to bi bilo to!

Mislim da ti se nikako ne isplati da ulazes u takav komp. Bolje se skrpi jos malo i uzmi nesto kako valja, barem su sada kompjuteri jeftini (sem HDD-ova).

Definitivno se ne isplati uzimati stare ploce(pogotovo matsonic one su najlosijeg kvaliteta i podlozne su kvarenju) i ostale komponente od pre 10-tak i vise godina.

Ma to je drugarova skalamerija, probaću još malo da se bakćem , a posle praznika ću mu ga vratiti. Ovako, može da sluša muziku i gleda slike (sa velikim strpljenjem prilikom učitavanja) ali bilo šta ozbiljnije pa i otvaranja više tabova, nema ništa. Ukratko polako sa "kliktanjem" miša.
U svakom slučaju narode, Hvala Vam na sugestijama.

Ne bih se ja bas zezao sa tim Windows "distribucijama", nije to toliko stabilno i sigurno. Ako ce masinu koristiti za multimediju i internet, bolje onda da stavi Linux, ako vec odluci da je zadrzi.

Ta ploča nije krš ako radi,a radi.Ako imaš osećaj da se vuče,pitanje je koliko ima ram-a(poča prima i sdr i ddr memoriju); koji, koliki,koje brzine i u kom stanju hdd.
Usb je 1.1,znači spor.Ne može brže ukoliko ne izbunariš neku pci usb2 karticu.
Duron radi na 100mhz magistrali.Za pola čokolade možeš naći athlonxp kojem magistrala radi na 33% bržem taktu,a to se oseti.
Isto tako vidi da grafička nije neka raspala riva sa pola magistrale ili rage.Za cenu par flaša piva mašina može da se preporodi.

Nekako sam ga nakalemio, objasnio mu da počne da skuplja pare za novu mašinu. Pomenuo sam mu Linux, kao opciju, ali kada me je pitao "šta je to?" nisam dalje ni pokušavao, jer on kuburi i sa Windowsom. Jedno vreme će ga i ovo poslužiti, ali koliko će biti stabilno to ne znam ( više ni ne znam kakvih drajvera nisam instalirao) , kako bilo, može slušati muziku, gledati filmove i slike. Upozorio sam ga da bude strpljiv sa "klikom" jer će sigurno zabosti.
Vratio sam mu komp, ni posle dan-dva nije imao pritužbi.
Pošto sam radio drugarski, mislim da ga nisam zeznuo.
Hvala Vam svima na pomoći pri pronalaženja drajvera i na savetima.
Pozzdrav !!!

На старије машине инсталирам Last XP и досад нисам имао проблема. Аутоматски препозна и инсталира све драјвере...

Da, Last XP instalira sve drajvere, ali ne radi dobro ni sa 512 MB rama

Nazad
Vrh Dno