Šta je novo?

Matrox G550 i Samsung 225BW - kako do rez. 1440 x 900 ???

lolek

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
620
Elem, uzeh danas 225BW.

Nakon pocetnog odusevljenja velicinom i kvalitetom samog monitora (presao sam na 22 incha sa ACER TFT 19 incha), suocih se sa problemom rezolucije. Graficka G550 koju nikako ne bih menjao, na ovom kao i na prethodnom monitoru daje kristalnu sliku, ali vecu rez. od 1360 x 768 ova kartica ne moze da izvuce. Nesto najprirodnije i najproporcionalnije sto sam uspeo da izvucem za najnovijim oficijelnim Matrox driverima je 1280 x 800. Naravno tada su ikone prevelike za moj ukus.

Posto svi znamo da da je optimalna rez. za Wide 1440 x 900 posegnuh za Powerstripom. Sa njime mogu da setujem 1440 x 900 ali se mestimicno javljaju artefakti, a same ikonice i slova u Wordu imaju iskrzane ivice. Da li neko ima slicna iskustva? Napominjem da je monitor vezan preko DVI.

Ukoliko ne uspem da resim ovaj problem ne ostaje mi nista drugo nego da ga teska srca prodam, tim pre sto je birani primerak i testirao sam ga sat vremena pre kupovine. Divx i TV preko TV kartice su praznik za oci (izmedju ostalog zbog toga sam se i odlucio za ovaj monitor), ali ovo sa rezolucijom od 1440x900 me izludjuje..

A zashto mislish da je u monitoru problem (odnosno mozhda i ne mislish, ali hocesh da prodash monitor ako ne reshish prb :trust: )? Mozda je graficka problematicna. Moj Matrox G200 vec na 1152x864 izbacuje artifekte po ekranu (CRT je u pitanju), a da ne pricam da u vecim rezolucijam zna da mi i zvekne povremeno dugine boje preko ekrana ;) dok u rezolucijama 1024x768 i manje fercera ko blesav.
:wave:

Poslednja izmena:
hm, imas para za 225bw, a imas matrox karticu :D
kupi bar polovnu radeon 9200, sigurno ce biti bolja slika
poz :wave:

Dobra Graficka!!!

Voleo bi da jos uvek prave takve zveri kao sto imas od Graficke ali na zalost nema. Sto se tice rezolucije stvarno i ja mislim da treba uzeti neku graficku malo jacu jer si stvarno uzeo super monitor. Ako se bavis DTP-om i Grafickim dizajnom pun pogodak, ne zbog boja malo su prenaglasene, nego zbog radne povrsine...:wave:

Naravno G550 je jedan od vrhunskih modela, ali vreme ga je odavno pregazilo, uzeti 9200 nakon G550, je kao vozati 10god starog BMW-a i onda otic i kupit novu DACIA-u ;). Kupi neki Radeon 9600/9600pro mislim da ces bit zadovoljan i kvalitetom slike, a i moces da iskoristish mogucnosti svog monitora do kraja.

ako mu 9600 da bolju sliku nego 9200 u 2d radu, ja se zovem lorimer |>

Ako je kartica kvalitetno napravljena, npr BBA, i 9000 ce imati odlicnu sliku...

Ako je kartica kvalitetno napravljena, npr BBA, i 9000 ce imati odlicnu sliku...
:d

:)
pa ako cemo tako moj bivshi rade 7000 BBA je imao fenomenalnu sliku, ali poshto su sad cene za 9600 blago recheno smeshne (non pro sam vidjao vec za 25e) ipak bi se odluchio za 9600 koji je sigurno sposobniji i da potera neki malchice ozbiljniji 3d ako zatreba, za razliku od 9200 :p

Poslednja izmena:
Naravno G550 je jedan od vrhunskih modela, ali vreme ga je odavno pregazilo, uzeti 9200 nakon G550, je kao vozati 10god starog BMW-a i onda otic i kupit novu DACIA-u ;). Kupi neki Radeon 9600/9600pro mislim da ces bit zadovoljan i kvalitetom slike, a i moces da iskoristish mogucnosti svog monitora do kraja.

nije bas tako :p .bolje da si rekao(tj. napisao) 20god. starog bmw-a i recimo novu fabiu :smoke:
nema razlike u kvalitetu slike izmedju 9200 i 9600(ako su obe od dobre firme), naravno da je bolje kupiti 9600(pro), ali ako covek oce maksimalno da ustedi moze kupiti i 9200/9250

nije bas tako :p .bolje da si rekao(tj. napisao) 20god. starog bmw-a i recimo novu fabiu :smoke:
nema razlike u kvalitetu slike izmedju 9200 i 9600(ako su obe od dobre firme), naravno da je bolje kupiti 9600(pro), ali ako covek oce maksimalno da ustedi moze kupiti i 9200/9250

ajde da se nagodimo 15god. star BMW i nova Zastava 10 :p
uglavnom ako chovek bash ne igra nishta onda chak i slabije grafe od 9200/9250, neshto tipa 7000/7500/9000 mogu da ga zadovolje, ali 9200 se krece izmedju 10-15 eur, a ko shto rekoh vec za 25e mozhe da se ugrabi 9600 pa reko shto da ne. Uglavnom bilo shta da je malchice novije od tog Matroxa i da je iz Atijeve kuhinje ce da odradi posao bez problema.
:wave:

P.S nemam nishta protiv nVidia-e ali moje dosadashnje iskustvo je da ATI ima lepshi 2d prikaz ,)

Poslednja izmena:
Samo bez skretanja sa teme !

Inace monitor radi sa matrox G550 opusteno u 1680 x 1050 ali samo preko analognog ulaza. Procesljao sam net i naisao na brdo diskusija na ovu temu. Sve se uglavnom svode na j*b* ga ne moze veca rezolucaja preko DVI. Na zalost posto mi je DVI vrlo bitan, mislim da cu sutra da oglasim prodaju.

Samo bez skretanja sa teme !

Inace monitor radi sa matrox G550 opusteno u 1680 x 1050 ali samo preko analognog ulaza. Procesljao sam net i naisao na brdo diskusija na ovu temu. Sve se uglavnom svode na j*b* ga ne moze veca rezolucaja preko DVI. Na zalost posto mi je DVI vrlo bitan, mislim da cu sutra da oglasim prodaju.

Monitora?
Pa shta ima toliko posebno na tom Matrox-u kad ne mozhesh da ga zamenish?

P.S Shteta stvarno ako prodajesh monitor, jer monitor je i vizuelno lep, a ima i lepu sliku.

Nazad
Vrh Dno