Šta je novo?

Matrox G450 problem

• Začetnik teme Začetnik teme melkor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

melkor

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
1. problem:
DVDMax nece da radi u 32 bita, vec samo u 16 i 24 bita.

2. problem:
Ako sliku pustim u 24 bita, slika je izvrnuta po vertikali, i onda moram da je jos jednom izvrnem u ffdshow-u, da bi bila normalna 🙂

3. problem:
Ako gledam film na monitoru, u 32 bita, opterecenje CPU poraste 3x (na skoro 100%) u odnosu na 16 i 24 bita.

Ako neko zna nesto o ovome, slobodno neka prokomentarise.

Hvala

Ja ne znam nista o tome, al` matrox ima relativno dobru podrsku, pa bi odgovor mogao da bude tamo.
Jesi li proverio dal`koristis najnovije drajvere.
Mozda nekom pomogne ako navedes i plocu (chipset, i verziju drajvera) i procesor (zbog zauzeca)

Imam G550 i problem mi je samo u 1280x1024. U toj rezoluciji sliku na TV-u dobijem samo ako prebacim u 24 bita.

Da li ti je slika izvrnuta kad pustis divx ili bilo sta?

U principu, samo divx pustam na TV. I uvek je u 24-bita izvrnuta slika.

Jel tebi funcionise DVDMax u 32-bita?

Inace, ploca je nForce2 Ultra400, T'BredB 2.35GHz/214MHz FSB
WinXP SP1

melkor je napisao(la):
U principu, samo divx pustam na TV. I uvek je u 24-bita izvrnuta slika.

Jel tebi funcionise DVDMax u 32-bita?

Inace, ploca je nForce2 Ultra400, T'BredB 2.35GHz/214MHz FSB
WinXP SP1

mislim da je napon na kome drzis cpu takodje veoma bitan parametar za resavanje ovog problema. :mrgreen:

Kod mene DVDMax uglavnom radi kako treba sa nekim malim problemima, jedan od njih sam opisao. Onda u 1280x1024 24 bita nece da pusti na TV-u MJPEG codec. Problemi mi se javljaju samo u ovoj rezoluciji.
Sto se tice Divix-a i izvrnute slike ocigledno je da je problem do codeca. Probaj da instaliras neki drugi codec. Mnogo sam problema imao sa divx-om (smrzavanje slike, dupla slika...) dok nisam poceo da koristim Bplayer. Od kada ga koristim i zaboravio sam na takve probleme.

Nazad
Vrh Dno