Šta je novo?

Matrox G-400 DualHead pitanje

Nenad

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Da li Matrox G-400DH moze da radi sa dva monitora ,a da su razlicite rezolucije i frekvencije?
Imam 17" i 14" monitore i kad upalim kompjuter slika se pojavi samo na sekundarnom 14".Probao sam i da stavim iste rezolucije i frekvencije
ali opet se isto desava.Operativni sistem je Win2000.

Izgleda da ti nisi dobro instalirao karticu. Trebalo bi da mozes svaki monitor nezavisno nastelujes.
Znaci u DisplayPreperties/Settings su ti nacrtani monitor1 i monitor2 kliknes na neki od njih i podesis parametre. Imas i dugme Identify kada ga stisnes on ti na monitoru ispise koji je koji monitor da li je broj 1 ili 2.
Pogledaj malo i pod dugmetom Advance/DualHead.
Naravno moras da mu kazes da li hoces da se setovanja za monitore razlikuju ili ne.

Citanje uputstva je kao i uvek pomoglo.Potrebno je samo upaliti u opcijama extend my windows desktop.
Imam jos jedno pitanje.Da li se nesto moze uciniti po pitanju poboljsanja rada Matrox-a sa OpenGL-om?

G400DH podržava rad sa dva display-a različitih rezolucija, paleta boja i refresh rate-ova, ali ne pod Win2k. To je do samog operativnog sistema ( Microsoft FX ) i tu se ne može ništa učiniti.

Pod Win2k možeš nesmetano koristiti TV izlaz ( DVDMAX 800x600x24@50Hz ) nezavisno od rezolucije i frekvencije osvežavanja primarnog displeja, ali ne možeš imati extended desktop u takvoj konfiguraciji. Win2k ovaj režim emulira tako što dva display-a vidi kao jedan sa horizontalnom rezolucijom koja i jeste i vertikalnom koja je duplo veća jer je slika "šira". NPR: 2048x764 ( 2 x 1024x768 ) ili 2560x1024 ( 2 x 1280x1024 ) što je i maksimalna rezolucija koju ova karta podržava u ovakvom režimu. Pod 98-icom ili Win Me nemaš takvih ograničenja pa primarni display možeš da teraš na 1600x1200 ili više, dok sekundarni držiš na 1280x1024 ili manje.

Ipak neki od problema koje si imao su bili posledica tvoje nepažnje i površnosti, što si i sam rešio. Što se tiče OGL-a, tu ne bi trebalo da bude ikakvih problema pošto je potpuno podržan u svim novijim drajverima. Ako te performanse brinu, znaj da nisu ništa bolje na nekoj TNT2 karti, a više ne možeš ni da očekuješ.

Nadam se da sam ti pomogao. Pozdrav od Matrox Fanatick-a. :)
:wave;

Hvala na odgovorima.
Izgleda da su u Matroxu bili vredni pa sad , sa novim drajverima , moze i pod Win2000 da radi extended desktop sa razlicitim rezolucijama i frekvencijama.Upravo gledam u to.

Sto se tice OpenGL-a nisam mislio na performanse nego na neke greske
koje su se javljale u radu sa sencenjem objekata.

Nenad je napisao(la):
Hvala na odgovorima.
Izgleda da su u Matroxu bili vredni pa sad , sa novim drajverima , moze i pod Win2000 da radi extended desktop sa razlicitim rezolucijama i frekvencijama.Upravo gledam u to.
Nije problem u drajverima, već u samom OS-u, ako je sada to rešeno biće pre da su u MS-u bili vredni pa to rešili nekim SP-om.
Sto se tice OpenGL-a nisam mislio na performanse nego na neke greske
koje su se javljale u radu sa sencenjem objekata.
E tu ti već ne mogu pomoći, probaj različite verzije drajvera pa vidi koja najbolje radi. Evo ti jedan koristan link http://forums.matroxusers.com/ registruj se pa se njima obrati ako imaš neke probleme. ;)

Problem jeste u win2000 ali su ga resili u Matroxu.U zurbi da isprobam grafiku zaboravio sam da instaliram SP.

Da li se negde moze nabaviti TV-out kabel za Matroxa?

Vrh Dno