Šta je novo?

Matori komp, ne radi tastatura.

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
380
Dobio sam jedan stari komp, izgleda neki 486DX, neka brend mašina, ne radi kontroler za tastaturu. Znači upalim ga, baci sliku na ekran i ispiše "keyboard error, press F1 to continiue", i dalje nemogu ništa, jer sve tri diode na tastaturi samo trepere. Šta god da pritisnem ne reaguje.

E sad, taj komp bi iskoristio kao ruter da radi pod mikrotikom. Ima 2 PCI slota, i kada sam doveo potreban napon, kartice su radile (trepere status diode). Ima li ko ideju kako da podesim BIOS da "prođe" kontrolu tastature i butuje u OS? Mislim da dodavanje USB kartice i USB tastature nebi ništa rešilo, računar nema USB portove na ploči.

Otvoren sam za sve predloge.

Komp bi popravio jer je jako lepo malo kućište i gotovo je potpuno silent.

Hm, koliko znam, te matore ploče imaju posebne kontrolere za tastaturu i nalaze se negde kod slotova (bar na pločama koje sam ja video), tako da bi verovatno zamena tih čipova sličnim rešilo problem... (liče na BIOS)

Ako uspeš da lociraš taj čip, slikaj ga, imam ovde u Zaječaru jedno 4 386/486 ploča, tako da bi ti ih poslao poštom ako čipovi odgovaraju, meni samo zauzimaju mesto...

Poslednja izmena:
Vrh Dno