Šta je novo?

Maticna za Phenom 720

Rapture

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2008
Poena
485
Koja maticna (ddr2) bi bila najbolji izbor, cena negde 70-80 eura, za phenom 720 i njegovo mozda otkljucavanje ? cpu se ne bi nesto preterano klokovao, jer bi to islo na chieftec od 400w ;), sa grafickom 4850 .

To moj kum ako bude imao srece ;), posto za njega pitam.Ja sam nesto mislio Biostar TA790GXBE AM2+ 70 eura, a i bila je na glasu kao dobra u toku pojave P720 ,kad je bilo aktuelno otkljucavanje.Na "oko" deluju slicno.
Sad sta mislite ovu ili vas predlog? hvala i pozz

Malo sam detaljnije razmatrao, na strani gigabyte cpu do 140w a na biostaru 125w, sb nema veze bitno da ima mogucnost otkljucavanja, verovatno cemo ici na gigabyte zbog bolje naponske.

Kao sto Vojkan rece, ali obavezno za ovu prvu rev2.0 jer ima SB710 pa ako imas srece otkljucas 4. jezgro ;)
Dodao bi jos MSI 770-C45 ako je DDR3 u igri

Taj MSI je jako dobar, bolji nego što je ma ko očekivao, a uz to nije skup, ostaje dovoljno prostora da se umesto DDR2 uzme DDR3.
Gigabyte GA-MA770T-UD3 je još malo bogatiji, ima i firewire na sebi, takođe jako dobra kupovina.

Mene buni onaj ulaz na ploci za napajanje procesora na reviziji 2 posto vidim da je duplo veci (8 rupa a 4 koliko sam vidjao na plocama). A i moje napajanje LCpower 6550 nema takav nastavak. Jel se uz plocu dobija neki nastavak ili kako vec?

Radice ti u svakom slucaju, dovoljno je da ubodes samo cetiri pina, samo sto tako neces moci da overklokujes procesor do maksimuma, svih osam pinova znace vise struje koje procesor moze da dobije.E sad za nastavak na koji nakacis molex pa sa tim dobijes jos cetiri pina valjda bi trebalo da postoji.

Uzeo sam ovog Gigabyte MA770 UD3 rev2.0 i PhenomII x3 720BE, koji inace ima 6Mb L3 kes a total kes 7,5Mb kao sto pise na kutiji, negde pisu da ima 7,5Mb L3 kesa sto eto nije tacno.
Da li neko na forumu licno otkljucao cetvrto jezgro na ovoj ploci?? Ako jeste zamolio bih ga da mi kaze koji BIOS ima i sta je namestio tacno u njemu da bi ga otkljucao.
I koje su T procesora i chipseta i preko kog programa ih ocitava. Ja imam box kuler.

Uzeo sam ovog Gigabyte MA770 UD3 rev2.0 i PhenomII x3 720BE, koji inace ima 6Mb L3 kes a total kes 7,5Mb kao sto pise na kutiji, negde pisu da ima 7,5Mb L3 kesa sto eto nije tacno.
Da li neko na forumu licno otkljucao cetvrto jezgro na ovoj ploci?? Ako jeste zamolio bih ga da mi kaze koji BIOS ima i sta je namestio tacno u njemu da bi ga otkljucao.
I koje su T procesora i chipseta i preko kog programa ih ocitava. Ja imam box kuler.

U ovom threadu imas bar 3 coveka sa tom plocom koji su/nisu otkljucali sto X3 720 BE, sto X2 550BE ;)

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=1937386#post1937386

Već ti je rečeno da na toj ploči to nećeš uspeti http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2982
u specifikaciji jasno naznačeno da je to čipset 770 sa SB700 a treba da SB bude 710 ili 750....

Вукашине, гледаш погрешне спецификације. Лепо је напоменуто Gigabyte MA770 UD3 rev2.0, односно спецификације са овог линка.

Čak i sa rev.2 treba pogledati koja je verzija BIOS-a u pitanju.
Na mojoj ploči je CPU-z prijavljivao da je SB700 pre nego što sam uradio flash BIOS-a.
Nakon toga je prijavljivao SB750 i naravno pojavile su se opcije koje su omogućile da se
smatram srećnikom na lutriji zvanoj 550BE

Вукашине, гледаш погрешне спецификације. Лепо је напоменуто Gigabyte MA770 UD3 rev2.0, односно спецификације са овог линка.

Danas mi je čovek tražio tu sa SB700, pa mi se to i motalo po glavi... Naravno rev 2.0 je druga priča, ali i sa njom neće biti baš zadovoljan sa phenom 2 procesorom koji jednostavno ište ddr3.

Nazad
Vrh Dno