Šta je novo?

Maticna sa jako jako dobrim RAID controlerom

raw

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
319
Pozdrav drustvo

Nemam sad puno vremena da istrazujem na netu, pa rekoh da pitam ovde, jel neko zna LGA 775 plocu sa doooobrim RAID controlerom? Treba mi za jedan eksperiment

Hvala unapred

Svaka u koju se stavi nešto ovako:
card-s.jpg

:p

Ako vec hoces da koristis obicnu plocu za raid drzi se bilo kog intel ich?r chipa. Nemoj da se zezas sa jMicron, nVidia i sl. kontrolerima. Ako nista drugo barem uvek mozes da preselis raid niz skoro bez problema na neku drugu plocu. Ako hoces da se igras ozbiljnije moraces da kupis neki raid kontroler, makar i ovaj krsh sto je jaksa pomenuo. :p

@chupo92

Nema.

Poslednja izmena:
za jMicron znam da je `bad news`, a bogami ni sa nVidiom nemam neka lepa iskustva...

Znaci, RAID controler mi ne gine ....
gledao sam ja ranije RocketRAID al bese preskupo %)

Malo sad iskachem iz svoje teme, pa ako neki moderator vidi, nek premesti ;)
koji RAID kontroler onda...

u sustini, iam par WD2500AAKS , koje cu da `isecem` na velicinu 32gb (danas sam testirao 1, oko 100mb/s read/write i 10ms access time) , koji cu da stavim u RAID0... trebalo bi da dobijem neku budalastu brzinu (teoretski)

To su sata diskovi?

Pogledaj sta promise ima od pci ili pci-e sata raid kontrolera.
Najjeftinije ti je da ides na neku mb sa ICHxR chipsetom doduse, npr neka iz asus P5Q serije

jesu jesu, SATA... imam i WD3200AAKS i WD6400AAKS (ovaj poslednji ide i do 120mb/s na pocetku hdda) ali tu mi je vec zao prostora koji propada kad secem na 50-100gb

To su sata diskovi?

Pogledaj sta promise ima od pci ili pci-e sata raid kontrolera.
Najjeftinije ti je da ides na neku mb sa ICHxR chipsetom doduse, npr neka iz asus P5Q serije
Nikako pci, jer s' pci kontrolerom neces dobiti nishta, zapravo sto se transfera tice pci kontroler (32. bit posto na desktop plocama i nisam vidjao druge) je najgore resenje.Zbog ogranicenja pci slota zakucaces se na 133 mb/s.Dakle ostaje pci-e ili integracija, po meni je pci-e bacanje novca ako vec imash ich ili bilo koji drugi raid kontroler integrisan na ploci ( mislim ne bih dao 20,30 ili vec koliko eura zbog 1-2% procesorskog vremena, ionako mi taj procesor najveci deo vremena ne radi nishta (neradnik breee ))
pozz

Poslednja izmena:
Sa tim diskovima nemoj da bacas pare bzvz na kontroler. Ako zelis da se igras malo iskoristi intelov ich?r i igraj se. Veruj mi da se neces oduseviti nesto preterano sto se tice upotrebe takvog raid-a za sistemski disk. Za iole pristojan kontroler ces puci minimum 150e. Imaj na umu da je rec pristojno ovde upotrebljena veoma opusteno. :)

Vrh Dno