Šta je novo?

Maticna ploca za otkljucavanje AMD procesora

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Nemam naviku da zalazim u ovu sobu, niti se preterano bavim plocama, ali igrom slucaja (i dokonosti) sam uzeo da se poigram sa otkljuvanjame o kome svi toliko pricaju!

Konkretno procesor na koji sam se nameracio je Phenom II X2 560 BE!

Procesor NE radi stabilno sa sva cetiri otkljucana jezgra! Zapravo BSOD je garantovan!

Ali zahvaljujuci AUS-ovom sistemu biranja pojedinacnih jezgara uspeo sam tacno da nabodem problematicno jezgro i da ga izolujem, sto je rezultovalo potpuno funkcionalnim X3 Phenomom na default 3.3GHz!

Iskreno ne znam da li druge ploce mogu da "biraju" jezgra, ali eto ASUS moze i to je fantastican alat za sve one koji bi da dobio barem jedno jezgo kao "bonus"!

Tako da iz licnog iskustva mogu da preporucim ASUS-ove AM3 ploce (konkretno model sa 890GX chipsetom i USB-om 3.0

Nadam se da ce ovo iskustvo nekome biti od pomoci!

:wave:

imaju i MSI i GA na plochama od 50-60e biranje i otkljuchavanje jezgara, nije to nishta specijalno asus izmislio.

imaju i MSI i GA na plochama od 50-60e biranje i otkljuchavanje jezgara, nije to nishta specijalno asus izmislio.
:) toliko o mojoj upoznatosti sa stanjem stvari na trzistu ploca!

Ali OK, da ovaj thread ne bi ostao na mom suocavanju sa sopstvenom neznaloscu, bilo bi super ako bi srecni vlasnici otkljucanih procesora napisali svoje utiske i da li informaciju kako, sta i na cemu su otkljucavali?!

:) toliko o mojoj upoznatosti sa stanjem stvari na trzistu ploca!

Ali OK, da ovaj thread ne bi ostao na mom suocavanju sa sopstvenom neznaloscu, bilo bi super ako bi srecni vlasnici otkljucanih procesora napisali svoje utiske i da li informaciju kako, sta i na cemu su otkljucavali?!

evo ti primer.
msi 770 c45 (50e), x2 555 BE u x3@4133Mhz (iskljucheno defektno jezgro), memorija na 1675MHz cl9, NB na 3GHz, osmica pirka preko naponske, vodeno hladjenje.

Prilozi

• ScreenShot089.jpg
    ScreenShot089.jpg
    309.9 KB · Pregleda: 144
evo ti primer.
msi 770 c45 (50e), x2 555 BE u x3@4133Mhz (iskljucheno defektno jezgro), memorija na 1675MHz cl9, NB na 3GHz, osmica pirka preko naponske, vodeno hladjenje.
ovo je sjajno! Svaka cast! Za doista male pare jedan veoma, veom abrz i univerzalan sistem!

Kakvo vodeno ti hladi ovaj overklok?

ovo je vrlo dobro, sjajno bi bilo da su se sva 4 jezgra otkljuchala, i recimo 4 ghz za svaki dan, ovo je previshe nategnuto. voda je TR XWB-01, HW Labs Stealth GT 360 i ostatak od TT pw850i.

Kod mene X3 425 na puni X4, nisam ga klokovao zbog toga sto ga hladim sa flexom na 800rpm, ali isao je na 3,2x na def naponu, dalje nisam probao... nije mi potrebno.

Dakle mnoge ploce to mogu, i to neke bas povoljne. :)

Pre par dana sam otkljucao X2 550 na X4 B50 na Asus M4A88TD-V EVO/USB3, nisam jos probao OC pa ne znam koliko moze da ide ali ovako na defaultu radi stabilno. Kutija u kojoj je bio procesor je ona manja sa perforacijama za otvaranje.

Na Biostaru (konkretno TA770E3) se takodje moze birati pojedniacno jezgro, sta vise sa novim biosom se dobija opcija za 6 komada :D
al otkljucavanje bilo bezuspesno :/

Posedujem doticnu maticnu plocu. Primetio sam da s vremena na vreme zavrti box cooler od 3200 do cak 5000 obrtaja. U pitanju je procesor Phenom II 555 BE. Ovo se pogotovo manifestuje kada se udje u bios maticne ploce, gde nakon kratkog vremena postepeno cooler se ubrzava. Zanima me da li je uopste do maticne ploce, ili je pak nesto drugo u pitanju ? Svaki savet mi je dobrodosao da resim ovaj problem... :)

Posedujem doticnu maticnu plocu. Primetio sam da s vremena na vreme zavrti box cooler od 3200 do skoro 5000 obrtaja. U pitanju je procesor Phenom II 555 BE. Ovo se pogotovo manifestuje kada se udje u bios maticne ploce, gde nakon kratkog vremena postepeno cooler se ubrzava. Zanima me da li je uopste do maticne ploce, ili je pak nesto drugo u pitanju ? Svaki savet mi je dobrodosao da resim ovaj problem... :)

interesuje me koliki je trenutno procenat procesora koji se kupe kao dvojezgarni (slucajnim izborom) a mogu da im se otkljucaju 1 ili oba jezgra... da li neko ima taj podatak, bar priblizan .
mislim na Phenom II X2 ...

Nazad
Vrh Dno