Šta je novo?

Maticna Ploca Intel D975XBX2KR socket 775 ATX Problem

saxa

Cenjen
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poena
154
Pozdrav svima, i izvinjavam se ako ima u pretrazi ali nisam trazio...

Imam problem sa sledecom plocom...

Matična ploča Intel D975XBX2KR socket 775 ATX

Technical Details
- Model: D975XBX2
- Serial: BOXD975XBX2KR
- BIOS ID String: BX97520J.86A
- AA# (Altered Assembly): D53350-xxx
- Board Series: Extreme Series
- Processor: Intel Core 2 Extreme, Intel Core 2 Duo, Intel Pentium Extreme Edition, Intel Pentium 4 Extreme Edition, Intel Pentium D, Intel Pentium 4
- Performance vreg support: 05B
- FSB support: 1066/800 MHz
- Processor Socket: LGA 775
- Chipset: Intel 975X
- Integrated Graphics: No
- Form Factor: ATX
- Memory - Maximum Supported: 8 GB
- Memory Frequency (refer to TPS for configuration requirements): Dual Channel DDR2 800/667/533 MHz
- Audio: Intel High Definition Audio (Sigmatel STAC9274D)
- S/PDIF: 2 digital audio out connectors (1 coaxial, 1 optical)
- LAN Controller: Gigabit (10/100/1000 Mbits/sec) LAN subsystem using the Intel 82573E/82573L Gigabit Ethernet Controller
- USB Connectors: 8 USB 2.0 (4-F, 4-B)
- PCI slots: 2
- PCI Express x16: 3 (1 electrical x16 or x8, 1 electrical x8, 1 electrical x4)
- PCI Express x1: None
- SATA: 8 (4 with ICH (black), 4 with silicon (blue))
- PATA: 1 Port, 2 Devices
- IEEE-1394a Ports: 2 (1-F, 1-B)
- Trusted Platform Module: No
- Intel Matrix Storage Technology (RAID): Yes
- Hyper-Threading Technology Support: Yes

Problem je u tome kada ubacim graficku, nereaguje, znaci kuler se vrti na grafickoj ali nema slike na monitoru...
Probao sam sa 2 graficke obe ispravne izvadjene iz drugih racunara kao i na dva monitora, mislim da je do ploce nesto...
Moze neka pomoc ?

Uradi clear CMOS vadjenjem baterije sa ploce ili premestanjem dzampera. Mozes da probas i drugo napajanje ako imas. Koje grafike si probao, imaju li one dodatno napajanje?

Uradi clear CMOS vadjenjem baterije sa ploce ili premestanjem dzampera. Mozes da probas i drugo napajanje ako imas. Koje grafike si probao, imaju li one dodatno napajanje?

Posto vodim na dva foruma problematiku da se nadovezem sa drugog...
Probao sam graficke Ati Rade On x1300, i neku asusovu (neznam tacno koja je), obe sam pozajmio...jedna ima onaj aluminijumski kuler a druga ima onaj sto se vrti...
Napajanje je skroz ok...
A sada na drugom forumu sam saznao nesto sto mi promaklo...
Moj procesor je Intel Pentium 4 i ima FSB533, a ova ploca podrzava od 800,1066MHZ!
Da li je to mozda razlog, znaci po tome taj procesor se uopste i nepokrene, jel tako ?
A na ploci svetli jedno zeleno i dva crvena svetla...
I jos jedna cudna stvar sto se desava, kada stavim kabal od napajanja i pritisnem pozadi onaj svic da se napajanje upali, ploca se sama pali, ja nepritisnem, da se racunar startuje, dok na svim drugim ,,normalnim'' plocama, znaci svic se ukljuci, dodje struja u plocu i tek kada pritisnes dugme da se upali, upali se, a ovamo kontra

koji ti to procesor imas??

koji ti to procesor imas??

Imao sam Intel Pentium 4 2.66 ghz, 1 mb kesa, 533 mhz magistrala.

E evo ljudi ako moze neka pomoc, posle mesec dana sam tek nasao procesor koji ploca podrzava...
Imam sada Intel Pentium 4 3.0 GHZ, 2 MB kesa, magistrala na 800 MHZ.
Graficku koju probavam je Ati Rade On x1300, 512 MB DDR 2 memorije.
Sve komponente su ispravne i istestirane na drugim racunarima, i napajanje je skroz ispravno...
Sta se desava. Znaci sve lepo spojim i povezem, i nemam sliku na monitoru, znaci kuler na napajanju se vrti, na kuleru od procesora se vrti, na ploci sijaju tri lampice, dve crvene na kojima pise, na jednoj VR LED, na drugoj CPU LED REAR FAN, i jedna zelena na kojoj pise CR3J1, ja nemam pojma sta ovo znaci...
Stavljao sam i drugu graficku koja ima kuler (ova Ati rade on ima aluminijumski hladnjak), i on se vrti na grafickoj, ali slike nigde...
Dalje, znaci na front panelu NEPOVEZEM NISTA, a kada pritisnem on/off swic na napajanju, ploca se sama upali :wall:...

Izgleda da je nesto riknulo, a ja nemam pojma sta i prvi put dolazim u kontakt sa ovakvom ,,slozenijom'' (komplikovanijom) plocom...
Ako neko ima neki predlog sta da probam ili zna sta je otislo, neka kaze bicu zahvalan.
Hvala.

p.s. Evo i slika, slikana kada je ploca prikacena i upaljena.

http://img175.imageshack.us/img175/8497/dsc00026b.jpg

Povadi sve iz kucista, povezi samo plocu i cpu, i obavezno namesti spiker. Ako ploca na spikeru ne pisti onda nije dobar znak. Ili je ploca ili cpu, moje iskustvo govori da je u 99% slucajeva ploca u pitanju.
Obavezno probaj i sa drugim napajanjem.

Ako se sistem pali na prikljuchenje napajanja na mrezhu onda je uzrok ili napajanje (redje) ili plocha (ceshcje)...
Ako si iz Bg-a dodji do mene da isporveravamo u chemu je problem...

Pa napajanje je ispravno 100%, na drugom racunaru radi perfektno vec godinama, a da pomenem, na ovoj ploci nije obicno 4-pinsko napajanje za procesor, nego 8-pinsko, mislim gde se ubada napajanje za procesor...

Iz Uzica sam.

Povadi sve iz kucista, povezi samo plocu i cpu, i obavezno namesti spiker. Ako ploca na spikeru ne pisti onda nije dobar znak. Ili je ploca ili cpu, moje iskustvo govori da je u 99% slucajeva ploca u pitanju.
Obavezno probaj i sa drugim napajanjem.

E to sam i uradio, povezao samo plocu i procesor, sve ostalo povadio, ali mi nije bilo povezano nista na front panelu, kao ni speaker, ni nista drugo...
Procesor je ispravan 100%, danas sam ga dobio, radi na drugoj konfiguraciji kao lud...

@Bnch_Press, znam da ploca treba da podrzava ovaj procesor.

Predpostavio sam... samo sam dao i dokaz...
Kazhem ti ako si iz Bg bani do mene da iprobamo varijabilne... imam par procesora pa da vidimo da li cje upaliti sa nekim (i napajanja i plocha)... chisto da znash na chemu si...

Edit: ne chitam post do kraja pa ne videh da si iz uzhica...sry :(

Mene najvise zeza to da kada operisem ovo, nemam interneta, a nemogu svaki cas da se seljakam po komsiluku... Znaci ja rasklopim skroz ovo kuciste koje sada koristim da bih isprobao ovu plocu, graficku i ram sam isto pozajmio...
Tako da mi vise dosadi, doslo mi sve da bacim, rasklapam i sklapam po 100 puta dosadi mi vise, tako da cu ja sutra pokusati da nadjem neko kuciste da pozajmim kako bih imao interneta i isprobao sta mi drugi kazu i isto vreme...

Evo onaj ulaz za napajanje procesora.
http://img195.imageshack.us/img195/6598/dsc000029q.jpg

Najbolje bi bilo kada bi se javio neko ko je vec imao neku plocu iz Intelove Extreme serije i razume se da mi kaze, mozda one lampice koje sam ranije pomenuo nesto govore, one 2 crvene mozda treba da sijaju zeleno, sta ti ga ja znam, imao sam zivi kontakt sa 15-20 razlicitih ploca ali nikada sa ovakvom, i prosto sam glup za nju...

hmh

druze, VR LED ti je malo prejak napon na procesoru.... koliko se meni cini

druze, VR LED ti je malo prejak napon na procesoru.... koliko se meni cini

Znaci posto lampica sija tu crveno, da li to znaci da treba da se ubode u svih 8 pinova kabal od napajanja da bi se pokrenuo procesor ?
Znaci ja samo ubodem ona 4 pina standardna, kao sto je na svim plocama, a ona jos 4, nemam, tako da ako tu sija crveno, mozda treba da sija zeleno, da nije do toga sto nece da se pokrene, mozda procesor nedobija dovoljno snage iz napajanja da bi se pokrenuo ?

Znaci posto lampica sija tu crveno, da li to znaci da treba da se ubode u svih 8 pinova kabal od napajanja da bi se pokrenuo procesor ?
Znaci ja samo ubodem ona 4 pina standardna, kao sto je na svim plocama, a ona jos 4, nemam, tako da ako tu sija crveno, mozda treba da sija zeleno, da nije do toga sto nece da se pokrene, mozda procesor nedobija dovoljno snage iz napajanja da bi se pokrenuo ?

Dakle nije ovo, lampica sija kako sija i tu nema menjanja...
Zelena je power button, a one druge dve crvene su, The CPU LED indicates an elevated temperature on the processor that could effect
performance, a druga, The VR LED indicates an elevated temperature in the processor voltage regulator circuit that could effect performance...

Dajte ako ima neko nesto da probam jos, moze bilo kakav predlog, evo sada nadjoh i ovo...

Power Supply Connectors
The board has three power supply connectors:
• Main power – a 2 x 12 connector. The board requires a power supply with a
2 x 12 main power cable.
• Processor core power – This connector provides power directly to the processor
voltage regulator and must always be used. Depending on manufacturing options,
the board will contain either a 2 x 4 or a 2 x 2 connector for the processor voltage
regulator.
• Auxiliary PCI Express graphics power – a 1 x 4 connector. This connector
provides the required additional power when using high power (75 W or greater)
add-in cards in either or both the Secondary PCI Express x16 (electrical x8) and
the PCI Express x16 (electrical x4) bus add-in card connectors.

Lepo ti je chovek napisao u prethodnom postu... CRVENO na plochi generalno znachi NO-GO nisam josh video fabrichki uredjaj koji crvenom oznachava OK :D ...

Nisam citao sada sve sto ste pisali ali koliko sam skontao tebi nece da se upali ploca jelte? I ja imam tu plocu samo xbx ali je modovana , i moras da imas taj kablic sto ti pretvara 8 pinski ulaz u 4 pinski da bi ga lepo povezao sa napajanjem posto ni meni nije htela da se upali sa 4 pinskim kabelom .I ja kod mene na ploci imam jednu led diodicu i ona sija zeleno. Ajd pa javi sta si uradio.

Lepo ti je chovek napisao u prethodnom postu... CRVENO na plochi generalno znachi NO-GO nisam josh video fabrichki uredjaj koji crvenom oznachava OK :D ...

Crveno treba da sija, tako pise u opisu ploce, da trebaju da sijaju dve crvene i jedna zelena lampica...

Nisam citao sada sve sto ste pisali ali koliko sam skontao tebi nece da se upali ploca jelte? I ja imam tu plocu samo xbx ali je modovana , i moras da imas taj kablic sto ti pretvara 8 pinski ulaz u 4 pinski da bi ga lepo povezao sa napajanjem posto ni meni nije htela da se upali sa 4 pinskim kabelom .I ja kod mene na ploci imam jednu led diodicu i ona sija zeleno. Ajd pa javi sta si uradio.

Nisam ni ja tebe najbolje razumeo ?
Ja imam napajanje neko NEO, i ono ima 4-pinski kabal za napajanje procesora, e sada na ploci ima 8-pinski ulaz, a ja to nemam.
Da li ja mogu sa tim 4-pinskim sto imam da ga ubacam i onaj 8-pinski i da pokrenem procesor na ploci ili mora 8-pinski ?
Hvala.

Ne , barem ja nisam mogao, imas nastavak da je sa jedne strane 8 pinski a sa druge 4 pinski i onda radi kao singerica.

Ne , barem ja nisam mogao, imas nastavak da je sa jedne strane 8 pinski a sa druge 4 pinski i onda radi kao singerica.

Ljudi, znaci nemoguce ceo grad sam obisao i nigde nema da se kupi ovaj nastavak...
Cak sam poslao poruku u servis da mi pozajme nastavak na par sati samo da isprobam i vracam i evo odgovora :
,,Postovani,

I pored najbolje volje nismo u mogucnosti da Vam izadjemo u susret jer ni mi nemamo
taj nastavak. Nije nam nikad ni dolazio kao poseban kabl i nismo uspeli da ga
nadjemo ni kod jednog dobavljaca sa kojim saradjujemo.''

ZA NEPOVEROVATI, kao da zivim u 19 veku, a firma je bas ozbiljna...

Tako da ja neznam sta vise da radim, ova sva napajanja sto sam pretresao po komsiluku, imaju isto kao i moje, samo 4-voro pinsko za procesor, a ova brendirana sto imaju ona kostaju oko 100e, manje vise, od toga nema nista...

Nego zna li neko od vas gde ima ovo da se kupi po BG-u, i ima li uopste, mislio sam da narucim, nema mi druge ???

Nazad
Vrh Dno