Šta je novo?

maticna(GA-MA790XT-UD4P) + procesor AMD phenom II x4 955 + napajanje = problem

markos85

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2005
Poena
301
Kupio sam pre par dana gore pomenute komponente.Medjutim prilikom sklapanja racunara uvideo sam problem.

Naime, ulaz za napajanje za CPU na maticnoj ploci je 8 - pinski,a moje napajanje ima samo 4 pinski konektor za napajanje CPU-a,ostali konektori su zauzeti.

Prvi put u zivotu vidim da maticna ploca ima 8 pinski ulaz za napajanje za CPU.

Interesuje me da smem, i da li ce moj AMD phenom II x4 955 raditi ako ubacim samo 4-pinski konektor,a druga polovina ostane prazna ?

Unapred hvala.

Kupio sam pre par dana gore pomenute komponente.Medjutim prilikom sklapanja racunara uvideo sam problem.

Naime, ulaz za napajanje za CPU na maticnoj ploci je 8 - pinski,a moje napajanje ima samo 4 pinski konektor za napajanje CPU-a,ostali konektori su zauzeti.

Prvi put u zivotu vidim da maticna ploca ima 8 pinski ulaz za napajanje za CPU.

Interesuje me da smem, i da li ce moj AMD phenom II x4 955 raditi ako ubacim samo 4-pinski konektor,a druga polovina ostane prazna ?

Unapred hvala.
:) ni ja ovo jos nisam video...znam iz mog primera da sve radi ako stavim 20 pin umesto onih 24 pin..al ovo za 8 ne znam...vidim po specifikacijama da trazi napajanje od" 1 x 8-pin ATX 12V power connector"...
a takvo napajanje jos ne vidoh:)
pretpostavljam da ne mozes da ubijes nista manjom strujom..koliko mozes vecom..ali najbezbolnije ti je da posaljes mail direkto gigabyte.rs tehnickoj podrsci...:)

Tako je bilo i na Biostar TA770 A2+ kod ortaka, ali je radilo i sa 4-pinskim ali smo procitali na netu da onda nije preporucljiv OC i procesori koji su veliki potrosaci.

Koliko ja znam trebalo bi da radi bez obzira sto napajanje nema 8 pina. Navodno jedino nije dobro da se mnogo opterecuje ploca sa velikim potrosacima mad apo forumima se niko nije preterano zalio na to.

Poslednja izmena:
Za rad na def-u ti je OK ali ne bi preporučio da OC-ješ. Inače sva novija napajanja dolaze sa 8 pina, u najgorem slučaju dolaze sa 4+4 konektorom.

Nazad
Vrh Dno