Šta je novo?

Mate S vs z3+ vs A5 16

doct.cor

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
320
Dakle ista cena... Tel novi bez garancije. Najpre bih Mate S zbog 5.5 inca ali se bojim kineskog kvaliteta i kvarova

Koji i zasto

Ni Z3+ ni Mate S nisu sad nesto sjajni ali me zanima koje to prednosti Mate S vidis u odnosu na Z3+?

Osim veceg ekrana ja ne vidim vise nijednu :)

A softver mi mnogo bolji na Sony-u + stereo zvucnici, bolji zvuk preko slusalica, IP68, bolji kamkorder, malo veca baterija itd ali UI mi je najveca prednost, kineske android preradjevine su mi tesko svarljive :d

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Ni Z3+ ni Mate S nisu sad nesto sjajni ali me zanima koje to prednosti Mate S vidis u odnosu na Z3+?

Osim veceg ekrana ja ne vidim vise nijednu :)

A softver mi mnogo bolji na Sony-u + stereo zvucnici, bolji zvuk preko slusalica, IP68, bolji kamkorder, malo veca baterija itd ali UI mi je najveca prednost, kineske android preradjevine su mi tesko svarljive :d

Sent from my D6503

Z3+ vec imam (zena koristi), mislim da je kvalitet opao u odnosu na po meni perfektni z3, recimo stakla se grebu mnogo lako, verujem da zato i ide na njemu preinstaliran screen protector, zadnje staklo kao da je 0.00002mm debelo i recimo kada zvoni tacno se pod ruku oseti da zvucnik na njega prenosi vibracije (ako me razumete) sto se ostalog tice odlican telefon, neverovatno brz i za sad bez ikakvih problema osim par ogrebotina koje su se pojavile prvog dana vec.. Od Huawei-a imao sam jedino p8 koji je imao falican ekran i to na kratko vreme tako da nemam iskustva generalno koliko su to kvalitetni telefoni i pouzdani a to mi je bitno jer nemaju garanciju, sto se A5 tice ne znam nisam koristio znam da je za klasu nizi od ostalih ali sam ubedjen da je ekran bolji...

Mate s nisam video uzivo ali sa papira mogu da navedem neke prednosti koje su meni bitne ali ne toliko da bih zbog toga odabrao taj fon, recimo 5.5 mi bolje lezi, takodje navodno safirno staklo kamere koje je na xperijama plasticno i kod mene se ogrebe veoma brzo

Ili nesto drugo u ceni do 280e ne preko, naravno na oglasima, mozda g4? g3 32? One kineze ne bih bas upravo zbog garancije (ne verujem u njihov kvalitet uopste) takodje nebih ni Nexus LG aznam da cete njega preporuciti

Poslednja izmena:
U sustini je moje pitanje bilo upuceno ROCK-u i odnosilo se na njegovu izjavu al' dobro :)

Sony je izgleda presao na Gorilla glass kada su Z3+ i Z5 u pitanju, verovatno se zato lakse grebu.
Dragontrail stakla na starijim Z su se bolje pokazala..

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
U sustini je moje pitanje bilo upuceno ROCK-u i odnosilo se na njegovu izjavu al' dobro :)

Sony je izgleda presao na Gorilla glass kada su Z3+ i Z5 u pitanju, verovatno se zato lakse grebu.
Dragontrail stakla na starijim Z su se bolje pokazala..

Sent from my D6503

Moze biti da je staklo i GG ili ovo sto ti pomenu, mislim da je problem u tome da telefon ima neki sloj preko stakla (mozda onaj da ne ostaju otisci) i to se grebe neverovatno lako, dakle i ako ima ta stakla dzaba im jer imaju sloj preko

Ne stigoh da odgovorim. Mate S veci ekran, bolja izrada, lepse lezi u ruci (meni naravno), fingerprint senzor i malo bolja baterija (sd810 bas zna da potrosi bat) Sa softverske strane Sony naravno dominira, kamere nisam uporedjivao ali ne mislim da je preterana razlika.

Veci ekran - ok, to je jasno.
Bolja izrada? Tesko je reci ali bolje je imati alu telefon, Z3+ stakleni panel moze da prsne.
Ne verujem da Mate S ima bolju autonomiju, ipak je u pitanju 230 mAh manja baterija u kombinaciji sa 0.3" vecim amoledom koji svakako nije stedljiv kao ovi najnoviji sa S7/N7.

S810 je brzi soc od Kirina 935, Snapdragon ima i dosta bolju xda podrsku, ako zatreba.
Djurkash sa foruma je imao i Z2 i Z3+, za autonomiju rece da nije primetno losija na 3+.

I na kraju softver, Z3+ ce uskoro dobiti odlican, lajt skinovan Nougat a mozda i neki tamo 8.0-based rom sa xda dok za Mate S nisam siguran. Uz to Huawei UI je u startu losiji od Sony UI koji je veoma blizak cistom androidu.

***a, odlican je Mate S kao i Honor 7 (u okviru tog budzeta), Huawei mi je jedan od gotivnijih Cajnadroida ali ne vredi, zbog sw-a (i jos par funkcija) Z3+ bih izabrao cak i pre P9 :)

@ doc.tor

S obzirom da vec imas u kuci Z3+, i ako hoces da probas neki kineski fon, baci pogled na Le Max 2 temu (ili neki drugi noviji Le), to je hw-ski bolji fon od Mate S a kapiram da softverski nije rizicniji od matorog Huawei-a :)

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Da osim sto mi ovaj bar na slikama izgleda lepse i ima veci ekran, fingerprint koji mi je nebitan, sve ostalo je na strani Sony-a, a i nije kinez. Malo me zbunilo sto mi onaj lik Damir Franc sa YT preporucio A5 umesto ova dva

Sto se androida tice i Mate S ce dobiti 7, barem tako pise na HW sajtu

Sto se tice baterije za MAte s ne znam ali z3+ moze da je potrosi veoma brzo

Mislim da bih pre uzeo Mate S (kad bih kupovao sa garancijom) zbog amoled i veceg ekrana, Sony vec imam a i dosadio mi je taj dizajn koji je od z1 pa do z5 manje vise isti, medjutim ipak vise verujem u kvalitet japanca nego kineza a telefoni su sa diskutabilnom usmenom garancijom

Sto se brzine gpu tice ne igram igre osim Clash i to ponekad a to mislim da ce nositi svaki od ovih telefona bez problema, Koristim gomilu nekakvih aplikacija i navigaciju, ne znam ovaj huawei koliko je fluidan kad se na njemu napakuje dosta programa

Poslednja izmena:
Vrh Dno