Šta je novo?

Mass Effect - PC verzija

да ли је могуће искључити онај досадни глас док читам кодекс? омета ме у читању :D

Hehehe, taj lik je standardan u svim PBS NOVA dokumentarcima:D

Iskljuci zvucnike dok citas, nema drugog nacina:p

konacno sam i ja odlucio da predjem igru. do sada me odbijalo to sto je igra jako obimna i kompleksna, a ja volim igre koje mogu da predjem 100% bez ponavljanja. uz oba dlc-a sam dostigao 50. lvl pre virmvir-a i nabudzio sam sve clanove dobrom opremom. malo me smorilo obilazenje planeta. tako je jbno monotono da je to uzasno, ali uspeo sam nekako da se izborim. ono sto me cudi je sto nisam mogao preko 50. lvl iz prve. nestao je xp counter i vise nisam dobijao xp i paragon/renegade poene posle toga. vidim po netu da ljudi igru prelaze po 20 puta. meni ne pada na pamet da je odigram i drugi put. nikada nisam igrao jednu igru 2 puta.

Video sam da ljudi mnogo pljuju po pinnacle station ekspanziji. Ne razumem zasto. Mozda izazovi nisu bas najzanimljiviji, ali ono zbog cega (po meni) vredi platiti je apartman iz koga se mogu uzeti sve spectre X puske, quarian colossus X (koji je skoro nemoguce naci u igri) i jos neke super dodatke po ceni od 220000. cena za spectre x snajper je 1.2M. oni koji su igrali vec 20 puta mozda nece videti svrhu jer vec imaju svu opremu, ali za mene je ovo bio dar sa neba.

Inace igru sam presao za, skoro, tacno 50 sati. to je ipak previse sa obzirom da je 80% od toga bilo na onim sugavim planetama i skupljanje minerala uz poneku mini misiju.

Poslednja izmena:
ja sam igru prešao jako brzo, i onda sam skontao da nisam išao ni na jednu planetu niti sam odradio te dlc-ove, zato sam se u dvojci hebavao sam paragornom i tek na kraju sam sakupio dovoljno da se pomirim sa mirandom, nakon što sam stao na stranu Jack u onom fajtu. a i takođe to mi je bio neki stari save koji sam sigurno 4 puta batalio sve dok se nisam upecao na priču. Inače ta prva 4 puta mi je igra bila turbo dosadna, skoro kao Assasins Creed, sad nakon što sam uvideo da je nešto najbolje što postoji kontam da sam prerano zaključio i za Assasins Creed, pa ću morati i to da odigram.

Pričamo o dvojci ili kecu? Ne mogu da nađem ni jedan DLC za keca na Steamu...

a sta je to steam :p hahaha
ja sam odigrao narodnu verziju. yebavao sam se dok sam naterao pinancle station da radi na win 7 x64, ali vredelo je.
ovo je generalno prica o ME1.

Jesam ja slep ili je nestala tema o Mass Effect 2?

Problem je zbog update-a foruma na vb4, jer search ne radi kako treba. Tako ako je trazio temu preko searh-a ne dobija temu vec mora rucno da se trazi (barem je meni ne izbacuje).

ma znam. ni meni nijedan search nije uspeo od update-a foruma. nadam se da nece jos dugo trajati obnova baze ili cega vec.

Nisam video ni manuelno, def. vec dioptrija od postojece... Sorry za off (pogledao sam pet puta... :( )

Ja sada po drugi put prelazim keca (X360 verzija) samo sto ovaj put cu malo vise da se posvetim istrazivanju i sporednim misijama, prvi put sam samo pratio glavnu pricu), inace porucio sam dvojku i treba da mi stigne sledece nedelje, pa do tad taman cu jos jedanput keca da odpikam ;)

Igra je stvarno fantasticna, Normandy brod je savrseno odradjen, Citadel isto, galaksije takodje, prica odlicna (mozda ne toliko originalna ali je fenomenalno prezentovana), gejmplej, mogucnost izbora.
Inace stvarno sam se uziveo kako sam ja tamo neki baja koji krstari po galaksijama i pravi red po svemiru.

Jedino sto me mozda malo razocaralo je to sto sam ocekivao da cu sleteti na neku planetu koja ima izgradjenu kompletnu civilizaciju , znaci gradove, gradjevine, populaciju koja tamo zivi, njihovu tehnologiju, odprilike nadam sam se da cu videti neki futuristicki svet poput onog u filmu " Peti element' ili nesto poput Coruscant City-ja iz Star Wars-a ali eto pomalo sam ustao uskracen za to, tek ona poslednja planeta Ilos (originalna planeta izumrlih Proteanaca) pokazuje tragove neke civilizacije, ove ostale planete su nekako puste i sve se svode na jedan objekat , mada eto i Virmire mi je bio interesantan.
Nadam se da se promenilo nesto nabolje po tom pitanju u dvojci.

E da nadam se da je Shepard u nastavku malo opusteniji, kroz konverzacije u kecu mi se nekako cinio nekad previse kruto i pomalo je zvucao nekako mehanicki, voleo bi da je malo opusteniji, sa malo vise gestikulacija, malo vise smisla za humor i sarkazma u njegovim recima.......itd.

Sve u svemu genijalna igra, (dao bi joj ocenu 9,2/10) a od dvojke ocekujem jos vise.

nema gradjevina ni u dvojci :D
isti je princip samo sto je jos izbaceno istrazivanje nekolonizovanih planeta. dakle imas mesta na koja mozes da odes i ogranicen si na tu kao svemirsku luku. naravno, misije ce te voditi na nova mesta, ali ova na koja mozes da dodjes po zelji su malobrojna(4 ili 5 ako se dobro secam).

@MAck10
Cini mi se da jeste malo vise naglasena gestikulacija pri razgovorima a i ima vrlo kul in-scene izborne paragon/renegade akcije s vremena na vreme :)
Prica je, po meni, definitivno jedna od najboljih i moze da stoji rame uz rame sa RPG klasicima, da ne nabrajam sada. Do savrsenstva razradjen lore i pozadinska prica. Ako tek sada igras po drugi put obrati punu paznju i na pricu i sporedne q a i ako nisi, obavezno citaj i codex, isplati se veruj mi.
Drugi deo je malo drugaciji, bar sto se tice RPG elemenata koji su i u prvom svedeni na minimum, ovde ih ima jos manje. Medjutim zato su akcija, atmosfera, prica, i dalje na vrhunskom nivou ako ne i bolji.

joj ja htedoh da skinem narodnu verziju keca čisto zbog onih DLC-ova ali nigde više ne ide uopšte, na kojem god sam sajtu našao svuda je ili 6 kb/s ili 20 kb/s max. pazario sam original ali sam sa njim dobio samo bring down the sky koji dolazi sa patch-om.
damn.

pa ko ti kaze da ne mozes narodnu verziju dlc-a na original. opet ce ti trebati crack, ali to nije problem.
uostalom imas samo pinnacle station koji je napljuvan. po mom misljenju nepravedno jer nudi mnogo, pogotovo za one koji igraju prvi put. oni challenge-i su relativno glupi, ali dobijas mogucnost kupovine raznih stvari jeftino. kompletan tim sam opremio spectre x opremom i jos nekim armorima. naravno uz save/load abuse.

poslacu ti rs linkove na pm
ako si na win7 x64 mozda ce ti trebati i fix. i to cu ti poslati ako zatreba

A dobijas i gajbu na jednoj planeti, mada je meni Bring Down the Sky bio mnogo zabavniji.

Ja sam dva puta presao ceo ME ali ni jednom sa DLCevima :(
Jel vrede? Koliko igrackog sadrzaja dodaju?
Sada sam poceo ME2 po drugi put sa svim dosadasnjim dodacima pa cu da vidim kakvi su :)

bring down the sky dodaje jednu misiju. nista bas specijalno, ali nije lose. sleces na asteroid i treba da onesposobis nesto na nekoliko lokacija i usput pobijes brdo aliena. imas i veliku zavrsnu borbu.
nagrada ima razniih, ali human colossus x je najcesci izbor (pod uslovom da je sheppard na dovoljnom nivou za x opremu. u suprotnom je colossus ix ili manje).
pinnacle station je trening centar za vojnike. imaju simulator raznih scenarija borbe (survival, flag hunt, hunt...) na nekoliko lokacija svaki. svaki izazov ima svoju tabelu, a jedan turian je prvi na vecini. i onda kada se pojavis ti i pobedis njegov rezutat na par izazova on ti ponudi opkladu. kada pobedis sve dobijas njegovu pusku. onda, posto si mnogo dobar, kapetan ti ponudi novu opkladu. ako prezivis spcijalni trening scenario koji jos nije zavrsen i gde nema sigurnosnih mera dobijas njegovu kucu na nekoj planeti (koju je on dobio kao za penziju da moze da uziva u miru, ali njega to ne zanima). sve u svemu kada zavrsis i to dobijas svoju kucu. kuca je prilicno besmislena, ali imas racunar u kome mozes da narucujes robu. to je kao neka mala lutrija. imas 3 uloga razlicite visine i sa razlicitim nagradama. ulog od 220000 kredita ti nudi spectre x puske, frictionless materilas x, light quarian armor colossus x, heavy krogan berserker x... opaka oprema u svakom slucaju. pogotovo sto samo snajper u prodaji kosta preko milion kredita, a ovde dobijas za 220k.

Hehe simpaticno zamisljeno. Ja sam svakako koristio "bug" za kupovinu opreme. Posto se kod onog prodavca u Normandiji inventar resetuje i randomizira svaki put kada sletis na neku planetu i PRVI put otvoris inventar, sve sto treba da uradis je da dodjes negde, napravis save ispred prodavca i pogledas sta nudi. Ukoliko nema ono sto trazis, load pa ponovo samo pogledas, ovog puta su druge stvari, i to je to, dok ne kupis to sto te zanima. Ja sam tako kada menije bas mrzelo malo po malo opremio ceo svoj tim sa Colossus armorima :D i spectre oruzjem.

Prilozi

• Config_ME_PC1.1.zip
    21 KB · Pregleda: 33
Vrh Dno