Šta je novo?

Mass Effect 4 - Frostbite 2.x

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
(Ne)zvanicno...

Mass Effect 4 will officially run on DICE’s Frostbite 2 engine, according to a new blog post by BioWare Montreal studio director Yanick Roy. He also promises that it will be respectful of previous Mass Effect titles. So it won’t be a first-person shooter anything like that, we hope. Get more details below.

Mass-Effect-4-New-protagonist-and-trilogy-for-next-gen.jpg

“There is really not much I can tell you about the game right now, except that it will be built with the amazing technology of Frostbite acts as foundation, enhanced by many of the systems the Dragon Age III team has already spent a lot of time building.

“The other thing I can tell you Is that, while it will be very respectful of the heritage built over the course of the first three games, with the original trilogy now concluded and the switch over to a new engine, we are exploring new directions, both gameplay and story on the fronts.

“You can still expect the pillars for the deductible is known to be fully intact though, including diverse alien races, a huge galaxy to explore, and of course rich, cinematic storytelling.”

http://www.vg247.com/2012/11/12/mas...te-2-is-respectful-of-previous-games-bioware/
http://www.digitalspy.co.uk/gaming/...pment-by-bioware-montreal-uses-frostbite.html

Iskreno se nadam da nece biti ni izometrijski DA u svemiru, sto ne mora da bude lose ali kada mi neko spomene DA onda se ozbiljno zabrinem za buducnost ove igre. Sa jedne strane promena u gameplayu moze biti osvezavajuca i pozdravljam takav pristup, sa druge strane akcija je u mnogome definisala ovu igru i uklapala se u gameplay samo tako. Igra nikada nije ni bila FPS vec story driven TPS sa elementima RPG-a a ne bih ni voleo da bude FPS.Ono sto treba da uzmu od DA da konacno naprave razgranat rpg sistem atributa a ostalo zadrze i naprave igru veka :smash:

Skoro sigurno ću da preskočim ovo.

Nisam citao sve. Sta je DA ?

da fuck :mad:

Samo to ne.

Posto je moj cimer pred mojim ocima odigrao ME 1,2 i 3, kao i DA 1, i dalje stojim pri tome da je ME shit kao sto mi se cinilo nakon sto sam obrisao prvi deo igre posle sat vremena igranja, a da je DA kao sto mi se i cinilo kao osakacena verzija Neverwinter Nights 2 lite(ovo lite na kraju nije greska u kucanju), sto i nije mnogo lose kao onaj izmet koji pokusavaju da predstave kao vrhunac PC gaminga u zadnje 3 godine. Mada se slazem da izometrijski DA u svemiru nekako ne vristi Mass Effect, to bi bila neka tranzicija kao sa Fallout 2 na onaj Bethesdin izrod.

DA 1 je bila odlična igra, daleko bolja od celokupnog ME serijala. Imala je sve što treba da ima jedan punokrvni rpg, ako se izuzme možda malo više generička priča.

Doduše i DA su debelo zasrali sa drugim delom, koji je pravo smeće.

Posto je moj cimer pred mojim ocima odigrao ME 1,2 i 3, kao i DA 1, i dalje stojim pri tome da je ME shit kao sto mi se cinilo nakon sto sam obrisao prvi deo igre posle sat vremena igranja, a da je DA kao sto mi se i cinilo kao osakacena verzija Neverwinter Nights 2 lite(ovo lite na kraju nije greska u kucanju), sto i nije mnogo lose kao onaj izmet koji pokusavaju da predstave kao vrhunac PC gaminga u zadnje 3 godine. Mada se slazem da izometrijski DA u svemiru nekako ne vristi Mass Effect, to bi bila neka tranzicija kao sa Fallout 2 na onaj Bethesdin izrod.

Me je bio OK, ali nista vise od toga. Upravo kao sto si rekao, oni to predstavljaju kao najbolju igru izdatu u poslednjoj deceniji... Daleko je od toga.

Takodje i DA... Veliki sam fan Baldur's Gate-a i ostalih Infinity Engine igara i kada sam cuo da je porede sa tim, bas sam bio nahajpovan... Igrao sam je malo, nikad zavrsio. Takodje je ok, ali nista vise od toga.

Mass Effect je "dobar" isto kao sto su "tenkici" dobri. Ova prva je je jedini AAA TPS koji se odvija u svemiru i koji lici na nesto a WoT je takodje jedinstvena igra u svom zanru. Da tu ima neke konkurencije drugacije bi ljudi dozivljavali obe igre.

naravno da je me trebao da bude full rpg, prvi deo je to skoro i bio

izometrijski ME ! me want it!

napucavanje u ME je presmesno kada malo bolje pogledas, prevazidjeno i zastarelo, cover sistem se smucio svima... back to the roots! :D

Svaka ME/DA/EA itd. tema mora da ima bar jedan ovakav post. OK da ti se nešto ne sviđa ali da tvrdiš da je 'ME shit' i 'izmet' a novi Fallout 'Bethesdin izrod' baš i ne mogu da skapiram. Ni ja ne volim neke igre pa ne idem okolo i 'vatam svaku priliku da ih srozam maksimalno.

samo nek stave da novi glavni lik bude krogan i kupili su me :D

LoL troll'o topic.

Q - Sta je to DA!?

A - Dragon Age.

- AA!! samo to ne!!!!#^

kao moji klinci kad kukaju da ne vole hranu koju nisu nikad ni probali.

ME3, imam collector's edition na Originu, i nikada nisam preshao djubre. Od ME4 ocekujem gameplay tipa: Press left click to start and space to finish chapter.

Tako da kuku nama ako novi ME bude licio na DA...
Sta moze pametno da izadje iz takve kombinacije? pretpostavljam neki trash promashaj poput KOTOR-a I ili II.

Poslednja izmena:
Svaka ME/DA/EA itd. tema mora da ima bar jedan ovakav post. OK da ti se nešto ne sviđa ali da tvrdiš da je 'ME shit' i 'izmet' a novi Fallout 'Bethesdin izrod' baš i ne mogu da skapiram. Ni ja ne volim neke igre pa ne idem okolo i 'vatam svaku priliku da ih srozam maksimalno.

U sve udri, ali Interplayov Fallout ne diraj :) Kao i sve Bethesdine igre "Fallout 3" i "Fallout NV" imaju totalno prazne i genericke svetove bez ikakve dubine i atmosfere. Fallout 1&2 smatram najboljim igrama ikada napravljenim, 3 deo sam kupio Collectors Edition i nisam mogao da ga predjem. NV sam presao i u momentu kad sam je zavrsio, obrisao sam je.

Mass Effect ima dobru pricu (osim kraja 3 dela) i to im se ne moze osporiti. Sva 3 dela sam igrao u velikom delu zbog toga, ali cim se igra zavrsi, bila je brisana sa kompa...

Ja ne mogu da verujem koja pljuvacina odjednom po ME serijalu. Razumem da se nekim ljudima nije svideo kraj u ME3, ali osporiti celu igru zbog toga je cist bezobrazluk.

Meni je priča, zajedno sa originalnim krajem, jedino što je valjalo u trojci. Samo igranje mi je bilo mnogo dosadno.

Upravo to, priča je jedino što valja u ME, a i njen kvalitet je drastično opadao u svakom delu serijala. Priča u prvom delu je bila dovoljno kvalitetna i mistična da se zažmuri na minuse. Ali kada se izuzme priča i sagleda kompletan serijal, igra nudi mali čega, niti je dobar rpg, niti dobar tps.

Ja ne mogu da verujem koja pljuvacina odjednom po ME serijalu. Razumem da se nekim ljudima nije svideo kraj u ME3, ali osporiti celu igru zbog toga je cist bezobrazluk.

Da nije pravio EA verovatno ne bi bio toliki problem, u poslednje vreme je kul pljuvati po njima i još par kompanija.

Tako da kuku nama ako novi ME bude licio na DA...
Sta moze pametno da izadje iz takve kombinacije? pretpostavljam neki trash promashaj poput KOTOR-a I ili II.
Pre pet dana sam zavrsio kotor 2, prvi put posle nekoliko godina, i prosto je neverovatno koliko je ta igra bolja od ME serijala. Ne da nije promasaj vec bih mozda rekao da je to i najbolji rpg prve decenije 21. veka. A to vam kaze covek kome je fallout 2 najbolja igra svih vremena.

Edit: Sada vidim da je BG2 izasao 2000, onda mi je kotor 2 na drugom mestu. :)

Poslednja izmena:
Mislim da je saint bio ironičan što se tiče kotora, tj. barem se nadam tome :)

Meni je priča, zajedno sa originalnim krajem, jedino što je valjalo u trojci. Samo igranje mi je bilo mnogo dosadno.

Donekle se slazem u vezi nekih stvari oko price, ali meni je igranje prvog dela bilo ubedljivo najgore, neverovatna smaracina sa onim liftovima i Mako vozilom koje ima jednu od najgorih sema upravljanja koje sam ikad igrao, plus krutost animacija likova i napucavanja je ucinilo da sam igru presao tek posle nekoliko godina od pocetnog igranja, tj. tek ove godine. Drugi deo je mozda bio zlatna sredina, ali i dalje nedostaje taj konacni deo trojke sa pricom i naravno nekim tehnikalijama (utezanje grafike i napredak zvuka u odnosu na tragediju iz dvojke), sto onda ostavlja trojku kao najbolju igru u serijalu, po meni i igru godine (Dishonored na drugom mestu pre svega zbog dizajna lakoce igre).

Sto se tice ovog cetvrtog dela, ja stvarno ne vidim sta tu oni sa pricom mogu da rade sem nekog spin-offa ili nekog relativno nebitnog dogadjaja. Prica originalne trilogije pokriva ceo univerzum i njegovo funkcionisanje, svaka naredna prica moze samo da bude fragment toga ili neki rimejk istih/slicnih dogadjaja.

Meni je prvi deo bio super iako sam ga na prvu loptu instalirao i obrisao posle par sati kao dosadnu igru...vratio sam se igri posle par godina, pre drugog dela, i svidela mi se bash bash :)...posebno kako je odmicala...Ono u cemu je ME skrenuo nakon prvog dela je aspekt igre gde se potencira prica i cinematici , sto je bilo sasvim lep dodatak jer ne mora svaka igra da bude rostiljanje do besvesti, ali je izgubio dosta na gameplayu uproscavanjem istog. Po meni pun pogodak bi bio daleko bolji rpg sistem atributa a zadrzati sve ostalo ukljucujuci i cinematike i pricu kao npr. u 3 delu a story razviti,mozda, kao prequel ili post reaper story...To bi bio po meni savrsen spoj jer punokrvnog akcionog rpg-a u sci fi okruzenju nema na trzistu a mislim da ljudi vape za tako necim...Takodje ni izometrijsko resenje ne mora biti lose, sto da ne, ali to onda nije ME fransiza vise vec pocetak neceg novog...

Poslednja izmena:
Prvi deo nije znao gde pripada zanrovski. Imao je sovjih momenata ali to nasilno ubacivanje akcije je bio fail. Prica je tu zaista izvadila sve.
Drugi deo je bio malo fluidni a treci je odlican TPS.

Sve ih krasi jedna od najefektnije ispricanih prica a vi sad hejtujte do prekosutra.

Samo nek se ne vrate na DA izvodjenje i sve ce biti kul.

Sve ih krasi jedna od najefektnije ispricanih prica a vi sad hejtujte do prekosutra.
potpuno se slazem univerzum koji su napravili je fenomenalan...to i jeste mozda i najveci izazov ovog nastavka...prica!

Prvi deo je bio sve.

Bio je mass effect. Igra koja je imala svoj pocetak price, bogat sadrzaj i KRAJ.
Sve ostalo u oba sledeca dela je jedino realno - nasilno ubaceno, reanimacija necega sto je bilo jedinstveno.

elem,
Da, akcija je bila nasilno ubacena u ME1. Pogotovo silovanje korisnika igre gde je bio primoran da se bori sa recoil-om ousaka i sway-om kod snipera. Da ne pricamo o mucenju korisnika sa skupljanjem loot-a i inventarom, pa tek dosadnim mini games. ili trosenjem 2-3 sata da se samo proseta kroz jednu bezvrednu citadelu.
Nadam se da ce u cetvorci napraviti mogucnost unlocka vec na prvom levelu implant koji skuplja sve sto se moze pokupiti tako sto ce vas oklop kao magnet privlaciti te objekte u krugu 5m i automatski ih pretvarati u credits. Narafvno credits cete kasnije moci zamenti za skin na ablem na cizmama.

Najiskrenije, tvrdim da 90% onih koji hejtuju da ME uradi zaokret i priblizi se Dragon Age-u u nacinu izvodjenja nije u zivotu videla vishe od CD cover-a DA igre, a ostalih 10% je deinstaliralo DA nakon 30 minuta uz "sta jebre ovo?".
P.S. KOTOR nije obalno mesto u Crnoj Gori.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno