Šta je novo?

Masine za kancelariju

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Logi G915X & Logi G Pro Superlight
Laptop
Asus Zephyrus G14 GA403
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima :)

Sklapam 3 kompa za kancelariju, bitno je da su tihe, odazivne, da se brzo pale, nezaglupljuju itd. SSD je obavezan, 64gb je sasvim dosta. Kompovi nece raditi nista zahtevno. Najvise se pitam sto se tice cpu-a i ploce, napajanja itd.

Ono sto sam ja sastavio izgleda ovako:

Intel G840
Asus P8H61-M Pro
2x2gb Kingston HyperX 1600mhz
Samsung SSD 64gb
Coolermaster Silencio 551
LC power Silent Giant 600w

Ono sto me interesuje je gde bih mogao eventualno jos da ustedim a da zadrzim koliko toliko na kvalitetu. Da li je AMD bolja/jeftinija opcija za ovako nesto?

Šta će se raditi na računaru?
Za kancelariju je dovoljna i Intel LGA775 (recimo Asus P5Q-EM) ploča, neki dual Celeron, 4GB rama - 800MHz i bilo koji običan HDD. Ova konfiguracija će raditi bar 5 godina (doduše posle 2-3 godine ćeš zameniti box kuler).
Ako hoćeš kvalitet kupi neki brend PS: Lenovo, HP, Fujitsu Siemens, ...

Dovoljan je Celeron G530, LC420H-12 i neko jeftinije kućište, Fractal Design Core 1000 mini tower ako ga još ima.
AMD APU je veoma dobra alternativa, novi A4-5300 uz neku jeftiniju odgovarajuću ploču, dobijaju se slične CPU performanse kao kod tog Celerona uz osetno bolju integrisanu grafu.

Poslednja izmena:
Aj pls preporuci neku plocu (asus po mogucstvu) koja je za taj amd....

Nećeš osetiti razlike izmedju G530 i G840/850 u office upotrebi. Ali uzmi G550 pošto je svega evro il dva skuplji od G530.
Kućište i napajanje su overkill imo, nemaš ti tu toliko bučnih komponenti da ti treba silencio, niti ti treba "600w". Imam G530 sa box kulerom i u kombinaciji sa zalmanom na grafici i corsair napajanjem, komp se nečuje na pola metra od uha. Ja bih na tvom mestu uzeo http://itsvet.com/proizvod/chieftec-ct-01b-350/comp_comp_case/48/1781
Može i ovo što je peja rekao, samo nisam siguran da ćeš naći taj FD.
Uzmi najjeftiniju 1333mhz memoriju koju nađeš i najjeftiniju h61 ploču koju nađeš. Eventualno razmotri i B75 čipset, jes nešto skuplji al ima sata3 i usb3.0.

ASROCK FM2A55M-DGS, nema USB 3.0, ali ovako deluje sasvim OK, za sada je slab izbor FM2 ploča.
Ako ćeš AMD uzmi i bržu memoriju po mogućstvu (1600-2133MHz) jer ima uticaja na GPU performanse.

Poslednja izmena:
Hvala na informacijama i predlozima :)

Znaci ako napravim 3 ovakva:

G550
P8B75-M
Kingstone 2x2gb oko 20 eur obrni okreni
Fractal 1000
LC 420H-12
Samsung SSD 64gb

Imam ustedu od skoro 80 eur po kompu, sto i nije malo a fractal 1000 core izgleda genijalno (inace nema ga, al mogu da ga naruce tako da je to reseno) :) Moram jos samo da vidim varijantu sa AMD-om...

Poslednja izmena:
Fala, moram samo da vidim kolika je razlika u grafici, jer ako bi amd mogao da pokrene WoT na primer, onda bih isao na AMD :)

Evo samo da javim, uzeo sam komponente, ostavio sam stara kucista i stara napajanja, samo sve rasklopio i ocistio :)

Uzeo sam:

Intel G550
MSI H61M-P20
Trancend 1333mhz 2gb
Kingston V200 64gb

Sve ovo puta 4 :p Pojedinacno sam komplet platio 13200 din sto je iskreno smesno, a ubija kako radi za ovo sto mi treba, a i ljudi po kancelariji su presrecni. Hvala na predlozima, ustedeli ste mi ozbiljnu kintu :)

Uzeo samo 2gb rama jer Win7 Starter ionako ne koristi vise o toga.

Poslednja izmena:
Kako koristite Win7 starter u firmi? Ja sam morao professional da uzmem...btw uzeo G620 sa 4gb rama, integrusha, kineskih 500w i WoT leti:d

Nazad
Vrh Dno